20 januari 2022

Tafelvoetbal kan altijd en overal

Zeker in 2020 hebben we gemerkt dat er niet altijd en overal gevoetbald kan worden door alle beperkingen, maar als je toch een beetje het gevoel met een bal wil houden, dan is er een alternatief. Het wordt ook met een bal gespeeld en met 22 spelers. De naam? Tafelvoetbal.

Tafelvoetbal kan zowel binnen als buiten gespeeld worden en is zorgt altijd voor plezier. En voor extra veel plezier bij het team dat wint uiteraard. Sommige nemen tafelvoetbal net zo serieus als het voetballen. Anderen moeten het wel serieus nemen, want bestaat zelfs een wereldkampioenschap tafelvoetbal. Ook is er een Nederlands team er is zelfs een Nederlandse tafelvoetbalbond. 

Deze meer geoefende spelers spelen uiteraard op professionele voetbaltafels, die speciaal voor wedstrijden en internationale toernooien gemaakt worden. Maar als je thuis eens een potje wil spelen, dan is zo’n dure professionele voetbaltafel misschien iets te veel van het goede. Net als voor alles geldt: je moet klein beginnen. 

Voor de allerkleinsten is er een echte mini voetbaltafel, die je ook echt op een tafel of een bank kan neerzetten en waarbij het aantal stangen en de grootte van de tafel zelf beperkt is. Daarna kom je al bij een voetbaltafel terecht die zich qua grootte kan meten met de professionele voetbaltafels, maar die door het gebruik van lichtere, goedkopere materialen, gunstiger geprijsd is. Op deze manier kun je het spel in elk geval onder de knie krijgen en je skills beginnen te ontwikkelen. 

Wist je trouwens dat er ook verschillende soorten tafelvoetballetjes zijn om dit spel te spelen. Zo zijn er gewone, professionele, maar ook tafelvoetballetjes van kurk. Deze zijn wat lichter en, belangrijk, ze maken minder herrie. Misschien wat minder voor de beleving, maar wel prettig als de voetbal tafel in een kantoor staat, of thuis naast de werk- annex studeerkamer.