20 januari 2022

Sportschool beginnen

Wilt u een sportschool beginnen en moet u alles nog inrichten?

Alles begint natuurlijk met een ruimte. Heeft u al een geschikte locatie met ruimte op het oog waar u uw sportschool kunt openen/ Zo ja, prima. Dan is de eerste stap al gezet.

Bekijkt u daarna even rustig in wat voor soort wijk u bent gevestigd. Welke mensen wonen hier, wat is hun leeftijd gemiddeld, zijn er veel studenten/scholieren? Dit alles bepaald namelijk welke doelgroep je aan kunt spreken. En dat laatste kan weer invloed hebben op het soort fitnessapparaten u aan moet schaffen.

Fitnessapparatuur

Het belangrijkste is uiteindelijk het aanschaffen van de fitnessapparatuur. Heeft u bovenstaande vragen in beeld en weet u op welke doelgroep u zich moet richten? Dan kunt u bepalen welke apparatuur u aan wilt schaffen.

Heeft u te maken met veel relatief jonge mensen in uw regio? Dan zal de krachttraining populair zijn en doet u er verstandig aan om apparatuur gericht op deze tak van fitness aan te schaffen.

Zijn er in uw regio relatief veel ouderen woonachtig? Dan zijn vaak de hometrainers, loopbanden en spinningbikes gewild.

Maar hoe dan ook, er moet fitnessapparatuur komen. En deze apparaten zijn vrij prijzig. Vooral als u net begint met een fitnessschool/sportschool kan het lastig zijn om de ruimte te vullen met toestellen. U heeft waarschijnlijk nog geen financiële buffer opgebouwd.

Maar er is een andere optie. Hierbij hoeft u niet in 1 klap veel geld op te hoesten. U kunt namelijk ook fitnessapparatuur leasen.

Als u fitnessapparatuur gaat leasen hoeft er niet gelijk veel kapitaal te zijn om de toestellen aan te schaffen.

Middels leasen betaald u een vast bedrag per maand.

Het grote voordeel van leasen is dat u wel direct beschikt over de nieuwste apparatuur. Terwijl u anders wellicht voor tweedehands apparaten was gegaan.

Ook het onderhoud zit bij in het leasecontract. Bij fitnessapparatuur leasen word u dus compleet ontzorgd wat dat betreft en kunt u zich volledig richten op uw klanten.