20 januari 2022
exclusieve retraites

Exclusieve retraites, niet alleen voor vakantie

Wanneer mensen de woorden exclusieve retraites horen denken ze al gauw aan vakantie, alhoewel dit natuurlijk wel logisch is en veel mensen dan ook naar dit soort plekken gaan voor vakantie is het niet het enige waardoor mensen dit soort tripjes maken. Een andere reden waarom mensen op dit soort retraites gaan is om zichzelf beter te leren kennen en tot rust te komen, dit is vaak gepaard met een coach en je kan dit eigenlijk een beetje zien als een meerdaagse fulltime coaching sessie waarbij jij heel veel te weten gaat komen over jezelf als persoon en uiteindelijk ook over je hele leven, denk hierbij aan de keuzes die gezorgd hebben voor bepaalde blokkades of gevoelens bij jou. Tijdens zo’n retraites zit je in een ander en vaak mooier gebied dan hier in Nederland, dit opent dan ook verschillende emoties en kan effectiever zijn dan hier in Nederland. 

Persoonlijke aandacht 

Een van de kenmerken van de exclusieve retraites die je kan nemen bij verschillende coaches is dan ook dat er veel persoonlijk aandacht is, je zit gedurende een periode dan ook in een ander land en op een bepaald resort of woning. Natuurlijk ga je niet een paar dagen zonnen en niks doen, vaak zit er een redelijk intensief programma gekoppeld, nu is het doel natuurlijk alsnog dat je tot rust komt maar vaak wordt er wel elke dag een persoonlijke sessie gepland waarin jij samen met de coach gaat werken aan bepaalde problemen of knooppunten waar je mee zit. 

Coaching technieken 

Tijdens de exclusieve retraites zit je da ook samen met verschillende coaches, deze coaches weten als geen ander hoe je om moet gaan met bepaalde situaties. Nu is een coach niet het antwoord op alles, dit antwoord moet jij zelf gaan bepalen, een coach is er eigenlijk alleen maar om je te helpen om dit antwoord te vinden. Dit wordt dan ook gedaan door een hoop verschillende technieken die gecombineerd worden in exclusieve retraites. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je yoga gaat doen maar ook een sessie waarin je veel persoonlijke vragen en situaties krijgt voor gediend.