Alles over het WK 2014 in Brazilië, zoals WK Kaarten, Speelsteden, Programma, Hotels en de reis naar Brazilië

WK voetbal na 64 jaar terug in Brazilië

wk 1950 in brazilieHet WK voetbal 2014 in Brazilië is alweer het twintigste Wereldkampioenschap in de historie van het voetbal. Waar er op het eerste WK ooit nog maar 13 landen mee deden, daar is het WK inmiddels uitgegroeid tot een mondiaal toernooi met 32 landen.

Finale WK 1930

De finale tijdens het eerste WK in 1930 werd een Zuid-Amerikaans onderonsje; gastland Uruguay versloeg in de finale Argentinië met 4-2.  Of 84 jaar na dato er wellicht wederom in de finalestrijd zal gaan tussen twee ploegen uit datzelfde continent is niet geheel ondenkbaar.

WK finale 2014

Zowel Brazilië als Argentinië vormen twee topfavorieten voor de finale WK voetbal 2014. Beide landen presteren niet altijd even goed op grote toernooien, maar zodra het toernooi op hun eigen continent plaats vindt, hebben ze beide gemeen dat ze enorm lastig te verslaan was.

De laatste keer dat er een Wereldkampioenschap werd georganiseerd op het Zuid-Amerikaanse continent was in 1978. Ongetwijfeld zullen veel Nederlanders dit WK zich nog enorm goed herinneren, want met spelers als Rensenbrink, Rep, Janssen en Neeskens werd de finale bereikt in Argentinië. Uiteindelijk bleken de gastheren in de finale met 3-1 te sterk, waardoor de wereldbeker op het organiserende continent bleef. Overigens werd Brazilië op dat toernooi de winnaar van de troostfinale en eindigde het land dus als derde.

Tussen 1930 en 1978 vormde Zuid-Amerika slechts nog één keer meer het strijdtoneel van een WK. 64 jaar geleden vormde Brazilië namelijk al eens het gastland bij de organisatie van dit grote voetbalfestijn. In 1950 behaalde de Brazilianen weliswaar wel de finale, maar werd er pijnlijk met 2-1 verloren van rivaal Uruguay. Brazilië heeft tijdens het komende wereldkampioenschap dus zeker iets goed te maken in historisch opzicht, maar dat moet met de huidige selectie zeker lukken.

Denk jij te weten wie het WK 2014 gaat winnen? Wed dan hier op WK voetbal.

Share

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in deze pagina:

 
Comments

No comments yet.