Alles over het WK 2014 in Brazilië, zoals WK Kaarten, Speelsteden, Programma, Hotels en de reis naar Brazilië

All posts in WK 2014

fifa fan fest chiliTeam Wereldkampioenschapbrazilie.nl is nu bijna een week in Brazilië (Rio de Janeiro). Op straat kom je alle landen die mee doen aan het WK 2014 in Brazilië tegen. Het ene land is natuurlijk wel meer vertegenwoordigd dan het ander, maar het is een groot feest tussen deze verschillende landen. De populairste plek waar de supporters van de landen bij elkaar komen is de FIFA fan fest. Een locatie waar zo’n 20.000 supporters op het strand de Copacabana de wedstrijden kunnen bijwonen op een groot scherm. Echter, je kan er ook voor kiezen om in een leuke Braziliaanse kroeg een wedstrijd te kijken. Weer een andere belevenis, maar zeker niet minder leuk. In de afgelopen week hebben we tijdens het kijken van deze wedstrijd ook eens gepolst hoe de supporters van andere landen denken over de kansen van Oranje op het WK 2014.

Brazilië en Argentinië

Afgelopen week hebben we de wedstrijden van Brazilië en Argentinië bekeken vanaf het strand de Copacabana (FIFA fan fest). Een fantastische ervaring aangezien ruim 50.000 Brazilianen en later in iets mindere getallen de Argentijnen op het strand de wedstrijd bekijken. Dit gebeurt alleen niet zoals in Nederland, dat er bier wordt gedronken, wat gepraat en vooral geconcentreerd naar het scherm wordt gekeken, maar nee de Zuid-Amerikanen maken er een groot feest van. Liederen worden er gezongen, samba wordt er gedanst en de trommels en trompeten hoor je overal. Het geeft een andere dimensie aan een wedstrijd. Tijdens deze beide wedstrijden, dus de wedstrijden van Brazilië en Argentinië, hebben we voor het eerst aan een aantal supporters gevraagd wat de kansen zijn van Oranje. Dit deden we door er niet bij te vertellen dat we Nederlands zijn, en we vroegen om de top drie. Wat erg leuk was dat zeker veel Brazilianen het Nederlands Elftal noemen. Het lijkt er op dat ze gecharmeerd zijn van de historie van het Nederlands elftal, maar ook zeker het resultaat wat we hebben geboekt tegen Spanje. Naast Nederland noemen de Brazilianen, natuurlijk Brazilië, Argentinië en Duitsland. De Argentijnen verwachten echt dat een Zuid-Amerikaans team het WK 2014 gaat winnen. Zij noemen dan ook in grote getallen Argentinië, Chili en Brazilië. Nederland wordt weinig genoemd.

Chili in de metro

De laatste tegenstander van het Nederlands Elftal in WK 2014 poule B is Chili. Afgelopen week namen we de metro in Rio de Janeiro op precies het moment dat Chili onderweg was naar Maracana stadion (Rio de Janeiro). Een fantastische ervaring aangezien duizenden Chilenen in de stationshallen van de metro liederen aan het zingen waren en enthousiast de wedstrijd tegen Spanje tegemoet gingen. Wij van wereldkampioenschapbrazilie.nl waren natuurlijk ook benieuwd hoe de Chilenen over de kansen van het Nederlands Elftal denken. Wat opvalt is dat de Chilenen allereerst hun zelf noemen. Ze zijn er van overtuigd dat ze eindelijk een elftal hebben die kans maakt om het WK te winnen. Ze zijn ook niet bang voor de wedstrijd Nederland – Chili op 23 juni in Sao Paulo. Naast Chili zien ze Nederland, Brazilië en Duitsland als grote favoriet.

Read more

Share

bergkamp wk 1998Nederlanders nemen massaal vrij van werk om de wedstrijden van Oranje tijdens het WK in Brazilië te kunnen kijken. Liefst 51% van de Nederlanders neemt vrij voor het kijken van een wedstrijd van het Nederlands Elftal. Dit blijkt uit onderzoek van wereldkampioenschapbrazilie.nl, de website met allerlei informatie omtrent het WK 2014 in Brazilië. Van de mensen die toch gaan werken, zegt 45% er wel voor te zorgen dat ze de wedstrijd op werk kunnen kijken. De voornaamste conclusies uit het onderzoek onder ruim 500 respondenten worden in de infographic “Het grote WK 2014 onderzoek” samengevat.

Nederlanders kijken een WK wedstrijd het liefst thuis

In totaal kijkt 78% van de Nederlanders een wedstrijd van Oranje thuis, waarvan maar liefst 68% dit het liefst samen met vrienden thuis doet. Tijdens een WK-wedstrijd drinken Nederlanders flink door. 20% van de Oranjefans drinkt tijdens een WK wedstrijd een biertje per kwartier.

Veel vertrouwen in Oranje

Ondanks de magere, recente resultaten van het Nederlands Elftal heeft de Oranjefan toch veel vertrouwen in het Nederlands Elftal. Ondanks de zware loting met een poule met onder meer Europees- en Wereldkampioen Spanje denkt slechts 7% dat Oranje in de poulefase strandt. 75% denkt dat we in de kwartfinale of verder komen. En liefst één op de vijf Nederlanders verwacht dat we in de finale staan . Echter, de grote favorieten voor het winnen van het WK 2014 zijn Brazilië en Duitsland.

Read more

Share

reclame wk 2014Het WK 2014 komt er aan! De voorbereidingen van het Nederlands Elftal voor het WK 2014 zijn gestart. Alle grote fabrikanten willen inspelen op een van de grootste sportevenementen in de wereld. Twee bekende merken in Nederland die elk WK en EK van zich laten horen zijn Heineken en Coca Cola. Afgelopen weken hebben zij de commercial voor het WK 2014 gelanceerd.

Heineken WK 2014

Heineken heeft voor het WK 2014 gekozen voor de sfeer van carnaval en samba ballen. In combinatie met chef Oranje (soort prins WK 2014) proberen ze heineken voor het WK 2014 te positioneren. Hieronder kan je de commercial voor het WK 2014 terug vinden.

Read more

Share

Van Gaal Voorselectie WK 2014De eerste twintig spelers in de trainingsselectie van Oranje voor het WK 2014 in Brazilië zijn vandaag bekend gemaakt. Dit betreft alleen spelers uit de Nederlandse competitie voor wie het seizoen er al op zit. Er zullen nog namen bij komen van clubs die nog moeten spelen in de play-offs van de Eredivisie en spelers uit buitenlandse competities die nog niet zijn afgelopen.

WK 2014 selectie

De groep zal zich aanstaande woensdag (7 mei) voor het eerst bij het KNVB trainingscentrum in Hoenderloo melden waar de spelers drie keer een driedaagse trainingsstage afwerken. De laatste trainingsstage wordt op 17 mei afgesloten met een oefenwedstrijd tegen Ecuador. Mogelijk is de selectie dan al aangevuld met onze internationals uit buitenlandse competities. Volgende week dinsdag (13 mei) zal Van Gaal een uitgebreidere voorselectie van 30 spelers bekend maken aan het publiek. Uiteindelijk moet uit deze groep de definitieve selectie van 23 man worden gekozen, welke uiterlijk 2 juni bekend moet worden gemaakt bij de FIFA.

Read more

Share

claudia_leitte_jennifer_lopez_pitbull

Elk WK en EK is gekenmerkt door een memorabel lied dat gezongen wordt door een bekende band of artiest. Al sinds de jaren zestig worden Wereldkampioenschappen voetbal begeleid door een officieel lied. Het allereerste officiele nummer werd in 1962 gezongen tijdens het WK in Chili door de band Los Ramblers.

WK 2014 lied – Jennifer Lopez en Pitbull

Afgelopen jaren hebben we meerdere hits voorbij zien komen welke gemaakt werden voor het WK en EK voetbal. Dit jaar is de eer aan zangeres Jennifer Lopez en rapper Pitbull. Vier jaar geleden zorgde Shakira voor een wereldhit met “Waka Waka”, de voetbalstadions in Zuid-Afrika stonden op hun kop door het aanstekelijke en energieke lied. Het officiele lied voor het WK 2014 in Brazillie wordt gezongen door Jennifer Lopez, Pitbull en een kleine rol is weggelegd voor de Braziliaanse zangeres Claudia Leitte, het nummer heet “We are one”.

WK lied overzicht

Onderstaand een overzicht van de officiele Wereldkampioenschappen en Europeeskampioenschappen hits van de afgelopen jaren.

 • EK 1996 – England songs: Three Lions
 • WK 1998 – Ricky Martin: La copa de la Vida
 • EK 2000 – E-type: Campione
 • EK 2004 – Nelly Furtado: Forca
 • EK 2008 – Enrique Iglesias: Can you hear me
 • WK 2010 – Shakira: Waka Waka
 • WK 2014 – Jennifer Lopez & Pitbull: We are one
Share

uitzwaaiwedstrijd wk 2014In voorbereiding op het WK 2014 in Brazilië oefent het Nederlands Elftal nog vier maal tegen een ander land. Een van deze vier wedstrijden zal plaats vinden begin maart. De overige drie oefenwedstrijden zullen plaats vinden in mei en begin juni. Dus vlak voor dat het WK 2014 in Brazilië zal losbarsten. Deze oefenwedstrijden bieden de mogelijkheid aan Louis van Gaal om de selectie definitief te bepalen. Tevens kan bepaald worden hoe er gespeeld moet worden en wie in het basiselftal moet staan.

Selectie WK 2014

Louis van Gaal heeft in interviews al aangegeven dat die naar alle waarschijnlijkheid met een formatie gaat spelen met de punt naar achter. Dit in verband met de korte voorbereidingstijd van het elftal. Sommige spelers zullen pas een week van te voren voor de start van het WK 2014 aansluiten. Hieronder een overzicht van de laatste oefenwedstrijden van het Nederlands Elftal voor het WK 2014 in Brazilie.

Oefenwedstrijden Nederlands Elftal WK 2014

 • 5 maart 2014: Frankrijk – Nederland
 • 17 mei 2014: Nederland – Ecuador
 • 31 mei 2014: Nederland – Ghana
 • 4 juni 2014: Nederland – Wales

Read more

Share

De officiële bal, genaamd Brazuca, welke tijdens de wedstrijden van het WK 2014 in Brazilië gebruikt zal worden is dinsdagavond in Rio de Janeiro gepresenteerd. Bij de presentatie waren meerdere eregasten aanwezig, waaronder onze eigen Clarence Seedorf. Voor hem was het een thuisevent aangezien hij tegenwoordig voor de Braziliaanse club Botafogo voetbalt.

WK 2014 bal

Net zoals bij alle wereldkampioenschappen voetbal sinds 1970 heeft ook dit keer Adidas de bal ontworpen en gefabriceerd. Er is erg veel onderzoek gedaan om de bal zo goed mogelijk te ontwikkelen voor gebruik tijdens het WK. In een kleine 3 jaar hebben wereldwijd 30 nationale teams en clubs en meer dan 600 individuele spelers de bal getest. In Nederland heeft onder andere Ajax meerdere malen met deze bal gespeeld en ook internationale (oud) topspelers zoals Lionel Messi, Bastian Schweinsteiger, Dani Alves, Iker Casillas en Zinedine Zidane hebben hun goedkeuring gegeven. Het is begrijpelijk dat Adidas de bal zoveel getest en verfijnd heeft omdat de bal die tijdens het WK 2010 in Zuid Afrika werd gebruikt, de Jabulani, veel kritiek heeft gekregen omdat hij zwabberde en te licht zou zijn.

Read more

Share

Tijdens een officiële presentatie van de Braziliaanse voetbalbond CBF, samen met kledingsponsor Nike, werd het officiële Braziliaanse thuisshirt getoond. Het voetbalshirt zal niet alleen tijdens het Wereldkampioenschap  2014 worden gedragen maar ook tijdens de oefenwedstrijden in eigen land.

Presentatie WK 2014 shirt

Het shirt werd onder meer gepresenteerd door Luiz Gustavo en oud-voetballer Ronaldo. Beide lieten met trots het nieuwe shirt zien aan de wereldpers met de boodschap dat Brazilië trots kan zijn met het “hosten” van het evenement in eigen land.

Hoe ziet het WK 2014 Brazilie shirt er uit?

Het shirt is overwegend kanariegeel en heeft groene accenten rondom de mouwen en de kraag. Om de voetbalpassie van Brazilië te kenmerken is de binnenkant van het shirt bedrukt met de tekst “geboren om te voetballen”.  De linkerborst bevat het logo van de Braziliaanse voetbalbond CBF en heeft boven het logo vijf groene sterren staan.

Read more

Share

Evelien van de Werff van huphollandhip.nl is afgelopen maand naar Rio de Janeiro geweest om een voorproefje te nemen op het WK 2014 volgend jaar in Brazilië. In haar verhaal kan je meer lezen over de cultuur in Rio de Janeiro, haar trip naar het Maracana stadion en de Favela’s die ze heeft bezocht: 

Na een week… “Rioooooo…  de Janeiro” van de zusjes Maywood in ons hoofd zijn we dan eindelijk in Rio geland. Na wat gebruikmaking van onze vrouwelijke charmes bij de douane zitten we toch best snel in de bus op weg naar het Golden Tulip  hotel aan de Copacabana. Twee uur later zijn we volmaakt gelukkig. Een Caparinha in de hand,  voetjes in het zand, de zeewind door de haren en de samba op de achtergrond. We love Riooooooo… Read more

Share

Afgelopen week hebben alle landen die in de race zijn voor het WK 2014 kwalificatie wedstrijden gespeeld. Het resultaat na deze week is dat 10 landen zich hebben gekwalificeerd voor het WK 2014. De enige twee landen in Europa die al zeker zijn van het Wk 2014 zijn Italië en Nederland. Nederland was het eerste Europese land wat zich kwalificeerde.

Welke landen hebben zich al gekwalificeerd voor WK 2014?

In totaal hebben tien landen zich gekwalificeerd voor het WK 2014:

 • Brazilië (gastland)
 • Argentinië
 • Costa Rica
 • Verenigde Staten
 • Australie
 • Japan
 • Zuid-Korea
 • Italie
 • Nederland
Share