Alles over het WK 2014 in Brazilië, zoals WK Kaarten, Speelsteden, Programma, Hotels en de reis naar Brazilië

WK 2014 populair in VS

De VS is het land waar sporten als Honkbal, Basketbal en American Football zeer populair zijn. Voetbal was altijd in de ogen van de gemiddelde Amerikaan een sport voor vrouwen. Het is dan ook niet gek dat het onder vrouwen een stuk populairder is dan onder de mannen, en dan ook het vrouwelijke voetbalelftal goed scoort op het wereldtoneel. Nu blijkt dat door het WK 2014 ook het mannenvoetbal steeds populairder aan het worden is.

Aantal kijkers WK 2014

Waar naar een gemiddelde basketbal of honkbalwedstrijd zo’n 15 miljoen mensen in de VS kijken, keken er naar de wedstrijd van de VS tegen Portugal maar liefst 25 miljoen. Nou moeten we wel onderkennen dat een WK wedstrijd natuurlijk iets anders is dan een wedstrijd in clubverband. 

FIFA trots populariteit WK 2014

Ook Dhr. Valcke, secretaris-Generaal van de FIFA is trots om te zien dat het WK 2014 steeds meer leeft in de VS. Het land hoopt om in 2026 het WK te mogen organiseren en hij zegt daarover: dat toont aan dat het voetbal in de verenigde staten sterk is, en dat we moeten blijven samenwerken met de Amerikaanse Voetbalbond en de VS, die het WK in 2026 willen organiseren. Voetbal staat er goed op in Amerika, er spelen ruim 20 miljoen jeugdspelers.

 

Share

Random Posts

 
Comments

No comments yet.