Alles over het WK 2014 in Brazilië, zoals WK Kaarten, Speelsteden, Programma, Hotels en de reis naar Brazilië

All posts in WK 2014 kwalificaties

Ruim 2,5 jaar geleden werden de eerste WK 2014 kwalificatie wedstrijden gespeeld. Nu 824 WK 2014 kwalificatie wedstrijden verder zijn alle landen die naar het WK 2014 gaan bekend geworden. Opvallend is dat 24 van de 32 landen ook in 2010 tijdens het WK in Zuid Afrika actief waren op het WK. 

WK 2014 landen in Europa

De grote voetballanden in Europa, zoals Frankrijk, Spanje, Italie, Engeland en Duitsland, zullen actief zijn op het WK 2014. Vier landen die vier jaar geleden actief waren op het WK in Zuid Afrika zullen dit keer niet aanwezig zijn; Denemarken, Servie, Slowakije en Slovenie. Deze plekken worden nu ingenomen door Belgie, Rusland, Bosnie-Herzegovina en Kroatie. Natuurlijk is het Nederlands Elftal ook een groot voetballand wat deel zal nemen aan het WK 2014 in Brazilie.  Read more

Share

Het Nederlands elftal heeft in de afgelopen week twee oefenwedstrijden gespeeld en beide keren eindigde het in een gelijkspel. Hiermee heeft Oranje als enige Europese land haar ongeslagen status in het kalenderjaar 2013 gehandhaafd. Gezien de recente historie is dat een voorbode voor een goed WK volgend jaar in Brazilië. In aanloop naar de finaleplaats op het WK 2010 in Zuid-Afrika verloor het Nederlands elftal onder Van Gaals voorganger Bert van Marwijk ook geen enkele wedstrijd in het kalenderjaar 2009.

Read more

Share

De laatste teams voor het WK 2014 in Brazilie kunnen zich deze week plaatsen via de playoffs. In Europa spelen acht teams tegen elkaar, waar van er vier naar het WK gaan. De mooiste wedstrijd op papier lijkt de wedstrijd Portugal tegen Zweden te zijn. Sterspelers Christiano Ronaldo en Zlatan Ibrahimovic zullen het tegen elkaar gaan opnemen.

Playoffs WK 2014

De playoff wedstrijden zullen gespeeld worden op 15 en 19 september 2013. De loting voor de playoffs ziet er als volgt uit:

  • Oekraine – Frankrijk
  • Griekenland – Roemenie
  • Ijsland – Kroatië
  • Zweden – Portugal

De loting voor het WK 2014 vindt plaats op 6 december 2013. Alle teams die zich voor het WK 2014 kwalificeren zullen mee worden genomen in deze loting.

UPDATE:

Na acht spannende playoff wedstrijden is duidelijk geworden dat Frankrijk, Griekenland, Kroatië en Portugal de betere partijen waren en zich hebben geplaatst voor het WK 2014 in Brazilië.

Read more

Share

Het Belgisch elftal, ook wel de rode duivels, kunnen zich voor de 12de keer in de historie zich kwalificeren voor het WK voetbal. De rode duivels speelde voor het eerst op een WK voetbal in 1930 waar ze de eerste ronde niet hebben overleefd. Het beste WK heeft België gespeeld in 1986. Toen eindigde het Belgisch voetbal elftal op de 4de plek. De afgelopen twee WK’s wist het Belgisch elftal zich niet te kwalificeren. Momenteel heeft België een zeer getalenteerd elftal. Bekende voetballers die in het huidige Belgische elftal zitten zijn Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen, Eden Hazard, Dries Mertens en Vincent Kompany. De bondscoach van het Belgisch elftal is Marc Wilmots. Marc Wilmots heeft zelf ook 70 interlands gespeeld voor het Belgische elftal.  Read more

Share

Het Nederlands Elftal heeft in de afgelopen dagen belangrijke stappen gemaakt richting het WK 2014 in Brazilië. Een sterk Oranje heeft op vrijdag 22 maart met 3 – 0 van Estland gewonnen en op dinsdag 26 maart was het Nederlands Elftal te sterk voor Roemenië, wat zich uitte in een 4 – 0 eindstand.

Door deze twee gewonnen wedstrijden heeft Nederland haar koppositie in Poule D versterkt en is de kans nu wel heel groot dat we ons zullen gaan plaatsen voor het WK 2014! De nummer twee in Poule D, Hongarije, heeft met 1 – 1 gelijk gespeeld tegen Turkije waardoor Nederland nu een voorsprong heeft van 7 punten op haar eerste achtervolger. Roemenië en Turkije volgen op respectievelijk acht en elf punten.

Robin Van Persie

Van Persie houdt goede vorm vast

Doordat Robin van Persie tegen Estland één goal heeft gescoord en tegen Hongarije tweemaal trefzeker was heeft hij zich naast Klaas-Jan Huntelaar gepositioneerd op de topscorerslijst aller tijden van het Nederlands Elftal. Van Persie heeft inmiddels 34 treffers gemaakt in 74 interlands en heeft daardoor afgelopen maandag zowel Johan Cruijff als Abe Lenstra ingehaald op de fameuze lijst. Om nummer één te worden op de topscorerslijst moet Van Persie zijn goede vorm nog even vasthouden. Patrick Kluivert staat nog altijd op nummer één met 40 treffers, wat betekend dat Van Persie nog minimaal 7 doelpunten moet maken om te lijst aan te voeren.

Sterke reeks voor het Nederlands Elftal

Oranje heeft sinds oktober 2005 geen enkel puntenverlies meer geleden in WK kwalificatiewedstrijden, hiermee staat de teller nu op 14 aaneengesloten gewonnen wedstrijden tijdens WK kwalificaties. Het record van de langste zegereeks staat nog op naam van West-Duitsland, dat tussen 1969 en 1985 in totaal 16 WK kwalificatieduels achter elkaar wist te winnen. Daarnaast is het Nederlands Elftal inmiddels al 33 thuisduels op een rij ongeslagen in EK en WK voorrondes.

Share

loting WK 2014 Nederlands elftalDe loting voor het WK 2014 in Brazilië zal op 6 december 2013 om 17.00 Nederlandse tijd starten. De loting zal tijdens een gala in de staat Bahia bekend worden gemaakt.

Indien het Nederlands elftal zich plaatst voor het WK 2014 zullen we vanaf dat moment weten tegen wie het Nederlands elftal moet spelen. Tevens zal dan het programma definitief bekend worden en zullen we te weten komen wanneer het Nederlands elftal zal gaan spelen.

Op de website http://wereldkampioenschapbrazilie.nl zullen we alles over de kwalificatie en loting op de voet volgen. Hier zul je meer informatie lezen over de WK 2014 speelsteden, WK kaarten en meer.

Share

Het Nederlands elftal gaat begin september van start met de kwalificatie voor het WK 2014 in Brazilie. De eerste wedstrijd van het Nederlands Elftal is tegen Turkije op 7 september 2012. De tweede wedstrijd in de kwalificatie is de wedstrijd tegen Andorra op 12 oktober 2012.  Read more

Share

Afgelopen vrijdag (8 juni 2012) zijn de kwalificaties voor het WK 2014 van start gegaan. Het eerste continent wat van start is gegaan is (midden) Amerika. Zo wisten de VS en Mexico dit weekend al hun eerste overwinning te boeken (respectievelijk 3 – 1 tegen Antigua en Barbuda en  3 – 1 tegen Guyana) op weg naar het WK 2014 in Brazilie. In Europa is het EK net begonnen waardoor de kwalificaties voor het WK 2014 pas begin augustus plaats vinden. Read more

Share