Alles over het WK 2014 in Brazilië, zoals WK Kaarten, Speelsteden, Programma, Hotels en de reis naar Brazilië

All posts in Tegenstanders oranje

wk 2014 belgieOnlangs heeft de Belgische bondscoach Marc Wilmots de Belgische selectie bekend gemaakt voor het WK 2014. Ondanks dat er maar 23 voetballers mee mogen naar het WK in Brazilië, heeft hij er 24 geselecteerd. Er moet nog 1 doelman afvallen. Desalniettemin is België er vrij vroeg bij met de bekendmaking van de ploeg die het ver moet gaan schoppen op het WK 2014.

Opvallend aan selectie WK 2014

Een echt opvallende lijst is het niet. Er wordt gezegd dat het opvallend is om Origi mee te nemen. Deze 19-jarige aanvaller van Lille kwam nooit eerder uit voor onze zuiderburen en mag toch mee naar Rio. De kans is groot dat dit slechts een mooie belevenis wordt voor de Belg, aangezien hij waarschijnlijk geen speelminuten krijgt. Hieronder de gehele lijst van 24 man. Ons valt op dat het hele middenveld en alle aanvallers bij topclubs in het buitenland spelen. Bovendien is de sterke (grotendeels bij Ajax groot geworden) verdediging sterker dan die van Oranje. De Belgen zouden het weleens ver kunnen schoppen op WK 2014, al komen ze waarschijnlijk Duitsland of Portugal tegen in de 1/8ste finale.

Read more

Share

australie tegenstander oranje wk 2014Australië is, als concurrent van Oranje tijdens het WK 2014, inmiddels al een aantal keer in de media verschenen als ‘het land waar nog nooit van is gewonnen’. Dat klopt als een bus, maar we moeten ons voor het WK 2014 ook niet teveel laten afschrikken. Er is namelijk ook pas 1 keer van ze verloren. Zoals de meeste van ons nog weten heeft het Australische interlandvoetbal aardig wat Nederlandse invloeden. De bekendste is Guus Hiddink, maar Pim Verbeek, Han Berger en Rob Baan hebben belangrijke functies ingevuld.

Kwalificatie WK 2014

De zogenaamde Socceroos hebben een aardige kwalificatie afgelegd voor het WK 2014 en plaatste zich direct achter Japan voor het eindtoernooi. Het grootste verschil met landen als Nederland en Spanje is het feit dat de Australiërs niet echt vedettes kennen. Op een enkeling na spelen deze heren niet in de Champions League. Al dichten de Australiërs zichzelf weinig kansen toe, kunnen ze Oranje zeker verrassen op het WK 2014. Het teamgevoel in Australië is groot en echte individualisten kennen ze niet.

Read more

Share

wk 2014 chili oranje tegenstander1Wij kennen de Spaanse selectie vrij goed, mede doordat het elftal op hoog niveau in Europese topteams speelt, maar wat weten we over de Chilenen? Ter voorbereiding op het WK 2014 willen wij hier wat nader op ingaan, want kan Chili het ons tijdens het WK 2014 moeilijk maken?

Sterkte en Zwakte Chili

Om te beginnen zegt Tonny Bruin Slot, scout en voetbalkenner, dat Chili heeft wat het Nederlands elftal had in 2010. Niet bepaald goed nieuws voor oranje op het WK 2014 dus. Chili kent veel jonge spelers waarvan er een aantal bij de top van de wereld horen en de spelers zijn waar het spel  van Chili om draait. Het is een echt Zuid Amerikaans team dat straatvoetbal speelt en van de grootste landen op aarde kan winnen, dus ook op het WK 2014. Het speelde al eerder gelijk tegen Spanje en won met 0-2 van Engeland, in Wembley. Hun mindere kracht ligt in de verdediging en het opereren als team. De Chilenen geven er de voorkeur aan om aanvallend te spelen, al is niet zeker dat ze deze tactiek tegen oranje tijdens het WK 2014 ook hanteren.

Read more

Share