Alles over het WK 2014 in Brazilië, zoals WK Kaarten, Speelsteden, Programma, Hotels en de reis naar Brazilië

All posts in Stadions WK

Stadion Sao Paulo wWK 2014De lokale Braziliaanse brandweer heeft twee dagen voor het openingsduel van het WK 2014 in de Corinthians Arena te Sao Paulo het stadion officieel vrijgegeven en veilig verklaard. Op donderdag 12 juni zal gastland Brazilië aantreden tegen Kroatië en daarmee het startschot geven voor het wereldkampioenschap voetbal.

WK stadion Sao Paulo

Vandaag voerde de brandweer de laatste inspecties uit aan het stadion in Sao Paulo, de grootste stad op het zuidelijk halfrond met ongeveer 22 miljoen inwoners, en daaruit bleek dat het complex aan de regels voldoet en alle voorzorgsmaatregelen op orde heeft. Ondanks dat het nieuw gebouwde stadion in de aanloop naar het WK meerdere vertragingen heeft opgelopen blijkt de puzzel alsnog op tijd compleet te zijn.

Read more

Share

stadion sao paulo wk 2014Op zondag 18 mei is een testwedstrijd gespeeld in het stadion van Sao Paulo. Dit is het stadion waar de openingswedstrijd van het WK 2014 wordt gespeeld, maar ook de laatste wedstrijd van het Nederlands Elftal in poule B van het WK 2014. In totaal waren er 36.000 fans aanwezig tijdens deze testwedstrijd. Tijdens het WK 2014 zullen er dubbel zoveel fans aanwezig zijn in het stadion. Het stadion is nog niet afgebouwd, opvallend aangezien het WK 2014 over 24 dagen gaat starten. 

Stadion Sao Paulo WK 2014

De testwedstrijd die afgelopen zondag is gespeeld is de wedstrijd tussen thuisteam Corinthians Paulista en Figueirense. Het thuisteam verloor helaas met 1-0. Het stadion van Sao Paulo is helaas nog niet 100% klaar, zo moeten bijvoorbeeld nog de metaaldetectorpoortjes geïnstalleerd worden. Alle kaarten voor de openingswedstrijd zijn verkocht. Dit betekent dat het stadion straks meer dan 60.000 toeschouwers moet bedienen.

Read more

Share

Het nieuws rond het WK 2014 in Brazilië staat de laatste maanden vol met negatieve berichtgeving rond de organisatie van het WK 2014. De stadions waar wedstrijden van het WK 2014 worden gespeeld, de logistiek rond deze speelsteden en zelfs het trainingscomplex van het Nederlands elftal voldoen niet aan de verwachtingen en het is maar de vraag of deze op tijd klaar zijn.

Blatter: “WK 2014 meest succesvolle WK ooit”

FIFA voorzetter Sepp Blatter heeft echter in een telefoongesprek met de Braziliaanse president gezegd dat hij overtuigd is van Brazilië als organiserend land. Hij is er zeker van dat het WK 2014 het meeste succesvolle WK in de geschiedenis wordt. Bovendien zijn er inmiddels ruim 75 procent van het totale ticket aantal verkocht. Rustig zal het van medio juni tot medio juli dus niet worden in Brazilië, maar dat wisten we al.

Read more

Share

goalcontrol-doellijntechnologie-EPA_0Doellijntechnologie tijdens WK 2014 zorgt voor een primeur in de voetbalwereld! Het Duitse bedrijf GoalControl-4D kan deze bijzondere gebeurtenis opnemen In hun klantportfolio.

Het Doellijn technologie Systeem voor WK 2014

GoalControl-4D ging de strijd aan met drie andere bedrijven (Cairos, Goalref en Hawk-eye) om de klus binnen te halen. Het systeem creeert een driedimensionaal beeld door middel van 14 camera’s die rondom het goal zijn opgesteld en allen gericht zijn op het doel. Het systeem heeft door deze specifieke opstelling zicht vanuit alle hoeken op de doellijn waardoor er met 99,99% zekerheid kan worden vastgesteld wanneer de bal de lijn passeert. Zodra dit gebeurt krijgt de scheidsrechter een seintje via zijn horloge en kan er ten alle tijden een objectieve beslissing genomen worden.

GoalControl is verkozen boven de andere bedrijven vanwege de technische vereisten die de FIFA stelde en het financiele plaatje. Daarnaast zou het systeem beter functioneren op de lokale omstandigheden in Brazillie.

Read more

Share

WK 2014 stadion sao pauloWij vallen wat in herhaling als het gaat om updates rond de bouw van stadions voor het WK 2014. In meerdere steden zijn doden gevallen door een val van grote hoogte of het instorten van delen van het WK stadion. Nog ruim 2 maanden voor de  begin van het WK 2014 is het volgende trieste geval weer groot nieuws; dode bij bouw stadion Sao Paulo.

Bouwvakker overleden WK 2014 stadion Sao Paulo

Bij het Corinthians stadion in Sao Paulo is tijdens het plaatsen van stoeltjes een man overleden omdat hij van grote hoogte naar beneden viel. Volgens de berichten was hij niet gezekerd. Ongeveer 2 maanden geleden vielen ook al twee doden bij de bouw van dit stadion. De planning was dat medio mei het Corinthians stadion klaar zou zijn voor het WK Brazilië. Onbekend is echter of zij deze deadline nog geen halen.

Read more

Share

stadio sao paulo wk 2014Een belangrijke stap voor het WK 2014 is gezet door het organiserende land Brazilie. Op 15 april 2014 zal het WK 2014 stadion van Sao Paulo zijn deuren gaan openen. Hiermee is het stadion op tijd klaar voor de openingswedstrijd op 12 juni 2014 (Brazilie- Kroatie). Tevens is het stadion op tijd klaar voor de wedstrijd Nederland – Chili.

Bouw Stadion Sao Paulo

Het bouwen van het stadion in Sao Paulo is niet zonder problemen gebouwd. Tijdens de bouw zijn twee bouwvakkers om het leven gekomen. Tevens was er grote financiele problemen om het stadion af te ronden. Het stadion gaat een belangrijke rol spelen tijdens het WK 2014 (in verband met de openingswedstrijd). Daarom waren de zorgen van de FIFA en Blatter groot over de voortgang van dit stadion. Nu is dus bekend geworden dat op 15 april het stadion gereed is.

Wil je alles lezen over de speelstad Sao Paulo? Bekijk dan de speelstad WK 2014 Sao Paulo pagina.

Share

Stadion Porto AlegreHet Nederlands Elftal speelt mogelijk haar tweede groepswedstrijd van het WK 2014 tegen Australië niet in Porto Alegre. Ondanks dat het stadion, Estadio Beira-Rio, bijna gereed is heeft de stad geen geld meer om alle werkzaamheden te betalen en de faciliteiten voor de FIFA, de media en de sponsors op tijd op te leveren.

Financiering Porto Alegre Stadion via nieuwe wet

Vandaag wordt er gestemd over een wetsvoorstel in het parlement van de Braziliaanse deelstaat Rio Grande do Sul waarmee investeerders in de infrastructuur rondom het stadion worden vrijgesteld van het betalen van belasting. ‘Als deze wet niet wordt aangenomen, dan komen er geen WK-wedstrijden in Porto Alegre. Er is geen plan B, C of Z. Dit is de enige en laatste mogelijkheid om alles te financieren’, aldus burgemeester Jose Fortunati.

Read more

Share

Stadion CuritibaEind januari heeft de Wereldvoetbalbond FIFA een ultimatum gesteld aan Curitiba waarmee is aangegeven dat het stadion Arena de Baixada vóór 18 februari moet voldoen aan de eisen van de FIFA. Tijdens het bezoek van Jerôme Valcke, de secretaris-generaal van de FIFA, bleek het stadion in de Zuid-Braziliaanse stad nog altijd niet af te zijn waardoor de FIFA harde eisen moest stellen.

Geen stoeltjes en grasmat

De voorzitter van het Braziliaanse organisatiecomité José Maria Marin gaf aan dat „Curitiba haast moet maken en de FIFA er van overtuigen dat de bouw op tijd klaar is”. Tijdens het inspectiebezoek waren er nog geen stoeltjes op de tribunes en de grasmat was ook nog niet aangelegd. De vertragingen in de bouw van het stadion zijn voornamelijk veroorzaakt door problemen met de financiering van de verbouwing. Read more

Share

Stadion Sao PauloDit zegt Jérôme Valcke, secretaris-generaal van de FIFA, nadat hij op maandag het Itaquerao-stadion bezocht in Sao Paulo, ook wel bekend als de Corinthians Arena.

Ondanks tegenvallers is men positief 

Het stadion waar op 12 juni de openingswedstrijd van het WK 2014 tussen Brazilië en Kroatië wordt gespeeld zal ondanks een aantal tegenvallers alsnog op tijd gereed zijn volgens de FIFA-topman. “Er is nog veel werk voor de boeg”, “toch hebben we er veel vertrouwen in dat we op de goede weg zijn.” aldus Valcke.

Read more

Share

bouw wk 2014 stadionsHoe veel zin wij ook in het WK 2014 in Brazilie hebben, de voortgang van de stadions die nog moet worden gebouwd wil niet altijd vlotten. Na eerdere negatieve berichten over de bouw is dit keer de arena Amazonia aan de beurt. Door een dodelijk ongeval eind vorige week heeft de rechter besloten dat de omstandigheden voor bouwvakkers te gevaarlijk is.

Bouw WK 2014 stadions

Naar horen zeggen moeten de mannen op zeer hoge hoogte zonder goede bescherming werken en krijgen zij nauwelijks rust. Een werkweek van 7 dagen is geen uitzondering terwijl de concentratie hoog moet zijn om op de balken te balanceren. De werknemers moeten eerst beter worden beschermd voor de bouw in Manaus kan worden hervat. Een half jaar voor de start van het WK 2014 in Brazilie is nog lang niet alles af maar wij zijn er van overtuigd dat alles uiteindelijk goed komt.

Share