Alles over het WK 2014 in Brazilië, zoals WK Kaarten, Speelsteden, Programma, Hotels en de reis naar Brazilië

Veiligheid Rio de Janeiro

Wie aan Brazilië denkt, denkt al snel aan het WK 2014 voetbal en de hoofdstad Rio de Janeiro. Zoals velen weten staat deze stad bekend om de vele incidenten en criminaliteit. Alle maatregelen om de veiligheid toeristen tijdens het WK 2014 te waarborgen zorgen ervoor dat er meer ‘blauw’ op straat is. De crimineel ziet het WK 2014 tegelijkertijd als een kans om te scoren. Een voorbeeld hiervan is het groot aantal autodiefstallen in bepaalde gebieden. Wanneer je tijdens het WK 2014 een auto gaat huren, kijk dan uit bij gebieden als Linha Amarela, Barra da Tijuca en Linha Vermelha.

Rio de Janeiro veiligheid

Laat je veiligheid tijdens het WK 2014 niet aan het toeval over maar zorg dat je oplettend bent en bepaalde gebieden vermijdt. Het is bijvoorbeeld verstandig om het gebied Saara na zonsondergang te vermijden. Daarentegen is Ipanema strand een goede mogelijkheid om s’avonds je tijd door te brengen. Hier zal ook gedurende het WK 2014 veel politie aanwezig zijn.

Tip veiligheid Rio de Janeiro:

Ondanks dat het WK 2014 veel drukte met zich mee brengt zal de zondag een rustigere dag zijn waarbij winkels gesloten zijn en daarmee ook de beveiliging afwezig is. Let hier dus op als je de deur uit gaat.

Verder nog een aantal zaken waarop je tijdens jouw bezoek aan het WK 2014 op moet letten.

  • Er zijn veel verhalen bekend van mensen die hun schoenen laten poetsen om er vervolgens, met inmiddels 4 klerenkasten om zich heen, achter te komen dat de prijs 500 euro is.
  • De metro is een veilige manier om te reizen alleen zijn deze bijzonder druk tijdens het WK 2014. Dit is daarom een uitermate geschikt werkgebied voor de zakkenroller.
  • Er zijn ongeveer 700 favelas in de stad. De maatregelen voor het WK 2014 zijn rigoureus waardoor ook de favelas veiliger worden gemaakt. De verwachtingen zijn echter dat deze gebieden, ook tijdens het WK, nog steeds erg gevaarlijk zijn.

Politie Rio de Janeiro 

In Brazilië heeft elke stad twee politiekorpsen; de civiele en militaire politie. De militaire draagt een donkerblauw kostuum. Alleen in Rio is er ook een derde korps; de ongewapende civiele politie. Het alarmnummer is 190, al hoop ik dat je die tijdens het WK 2014 niet nodig hebt.

Lees hier meer over de speelstad Rio de Janeiro

 

Share
 
Comments

No comments yet.