Alles over het WK 2014 in Brazilië, zoals WK Kaarten, Speelsteden, Programma, Hotels en de reis naar Brazilië

Recife

Recife is een gemeente en hoofdstad in de regio Pernambuco. De stad heeft meer dan 1.5 miljoen inwoners en ligt in het meest oostelijke puntje van Brazilie. Recife wordt door veel mensen gezien als het Venetie van Brazilie. De reden hiervoor zijn de vele bruggen die de stad heeft. Het voetbal stadion in Recife wat gebruikt zal gaan worden voor het WK 2014 is Cidade Estadio Nacional. Het stadion biedt een capaciteit aan van zo’n 71.000 toeschouwers.

 

Feiten speelstad Recife:

  • Inwoners: 1.5 miljoen inwoners
  • Vierkante kilometers: onbekend
  • Oprichtingsdatum: 1630
  • Regio: Oosten, Pernambuco
  • Tijdverschil: 5 uur in de zomer

 

Bezienswaardigheden Recife

Nederland heeft een rijke geschiedenis met de stad Recife. In het verleden was dit een belangrijke plaats voor de Nederlandse West-Indische Compagnie. Maurits van Nassau heeft vele opdrachten gegeven tot het bouwen van bruggen, kanalen en dijken. Dit heeft de stad gebracht tot het venetie van Brazilie. Een van de bekendste, mooiste en meest toeristische strand van Brazilie is Boa Viagem. Dit strand ligt zo’n 70 km uit de buurt van Recife. Belangrijke bezienswaardigheden in Recife zijn het Oranje fort en de in de buurt gelegen stad Olinda. Deze stad is in 1982 uitgeroepen tot World Heritage Stad.

Voetbal Recife

Een bekende voetballer die geboren is in de stad Recife is de voetballer Rivaldo. Deze stad staat bekend als een voetbal-gekke stad. Op elke plek in de stad en op de stranden zie je mensen voetballen. Drie topclubs in de regio zijn Sport Club do Recife, Santa Cruz Futebol Clube en Clube Nautico Capibaribe. De eerste club wist in 2008 de Copa do Brasil gewonnen. Het WK 2014 stadion in deze regio is het stadion Cidade Estadio Nacional. Dit stadion biedt ruimte voor zo’n 71.000 voetbal liefhebbers.

Weer Recife

 
Gemiddelde Maximum temperatuur in graden
Gemiddelde Minimum temperatuur in graden
Gemiddeld aantal zonuren per dag
Gemiddeld aantal dagen neerslag per maand
januari3023819
februari3023819
maart3023726
april3023725
mei2922627
juni2821627
juli2721628
augustus2720524
september2821821
oktober2922815
november3022921
december3022916

Lees meer over het stadion in recife

Lees meer over de veiligheid in recife

 

Share
 
Comments

Leuk alternatief. João Pessoa in de naburige staat is ongeveer 1,5 uur rijden van Recife. Maar ook slechts 2 uur rijden van Natal. 2 vliegen in een klap.

Hopelijk spelen Belgie of Nederland hier, ik heb fantastische contacten daar die leuke excursies kunnen doen naar de mooie stranden / steden van Pernambuco. Superleuke plaats !! U kan me mailen op patjedubois@gmail.com.

Als Nederland in Recife of Natal gaat spelen heeft mijn schoonzus daar een woning te huur voor 7 personen,gelegen bij Joao Pessoa aan het strand,precies tussen Natal en Recife in.Gelegen 40 mtr. van het strand en van alle gemakken voorzien.U kunt mij mailen voor info ,rjwesthoff@gmail.com

een paar dingen voor Recife aangezien ik er een tijd gewoond heb. Het strand van Boa Viagem is niet 70 km van Recife, het is ongeveer 5-10 kilometer. Boa Viagem is een wijk van Recife. Mocht je naar Natal vliegen dan is een bezoek aan Pipa ook echt de moeite waard. Ten zuiden van Recife is de badplaats: Porto de Galinda. ook echt een aanrader. De grootse maal van Brazilie is ook in Recife. Superleuke stad, maar wees wel voorzichtig, zoals je in elke stad voorzichtig zou moeten zijn. meer info? debaaij@me.com