Alles over het WK 2014 in Brazilië, zoals WK Kaarten, Speelsteden, Programma, Hotels en de reis naar Brazilië

Porto Alegre

In het zuiden van Brazilië ligt een van de grootste steden; Porto Alegre dat onderdeel uitmaakt van de staat Rio Grande do Sul. De stad staat bekend om de samenkomst van vijf verschillende rivieren die de Lagoa dos Patos (Lagune van de eenden) vormen. Porto Alegre is op het gebied van cultureel, politiek en economisch een belangrijke speler in Zuid-Amerika. De haven van Porto Alegre is een belangrijke schakel in het exporteren van de lokale producten zoals pruimen, perziken, rijst en cassave. Daarnaast zijn leerproducten een van de lokale producten die veel geëxporteerd worden en van groot economisch belang. Naast de bovengenoemde expertises bezit Porto Alegre een bijzonder ecosysteem dat zich langs de kustlijn nestelt. Het ecosysteem biedt plaats voor verschillende wilde dieren, 9,288 soorten flora en talrijke bosrijke staten. De skyline van de stad is een eyecatcher met veertig heuveltoppen die surrealistisch beeld creëren. 

Feiten speelstad Porto Alegre

  • Inwoners: 1,5 miljoen mensen
  • Vierkante kilometers: 245 vierkante kilometers
  • Oprichtingsdatum: 1772
  • Regio: Zuiden
  • Tijdverschil: 5 uur in de zomer

Bezienswaardigheden Porto Alegre

Voor elke toerist is Porto Alegre een geschikte bestemming. Er is zowel op cultureel als op amusement  gebied voldoende te beleven. Een aantal bekende trekpleisters zijn hieronder weergegeven:

-       Het museum Historico Julio de Castilhos is het oudste museum van de Rio Grande do Sul en bezit meer dan 10.000 stukken van het Braziliaanse erfgoed.

-       Het museum Arte do Rio Grande do Sul is een van de meest opvallende historische gebouwen van Porto Alegre en bavat meer dan 2600 objecten gerelateerd aan visuele kunst.

-       De oudste markt van Porto Alegre, Mercado Publico de porto Alegre is van onschatbare historische waarde en is een ontmoetingsplek met veel cafés, snackbars en restaurants en er bevinden zich meer dan 100 winkels.

-       Het Moinho de Vento Park is kleinschalig park met in het midden een vijver die onderdak biedt aan schilpadden, watervogels en eenden. Naast de vijver staat een windmolen die in de zomer open is voor ambachtelijk werk. Ook voor de kinderen is er vertier in de vorm van een mooie speeltuin.

Voetbal in Porto Alegre

Porto Alegre heeft twee grote voetbalclubs namelijk Internacional en zijn aartsrivaal Gremico. De clubs hebben in de afgelopen vijftig jaar behoorlijk wat titels gewonnen en zichzelf op de kaart gezet. Het bekendste en grootste stadion, Estádio Beira-Rio, dat gebouwd werd in 1969 en vermoemd werd naar de rivierenbank die samenkomt in de stad biedt plaats voor 56.000 toeschouwers. Het stadion zal worden gerenoveerd voor het Wereld Kampioenschap 2014 en zal hierdoor vergroot worden tot een capaciteit van 60.000 voetbalfans. Tevens zal het stadion gebruikt worden voor andere grote evenementen zoals concerten en exposities.

Weer Porto Alegre

 
Gemiddelde Maximum temperatuur in graden
Gemiddelde Minimum temperatuur in graden
Gemiddeld aantal zonuren per dag
Gemiddeld aantal dagen neerslag per maand
januari3020818
februari2920717
maart2819617
april2516612
mei2113514
juni1910516
juli1910516
augustus2011516
september2113518
oktober2415716
november2617716
december2819816

Lees hier meer over het stadion Estadio Beira – Rio 

Lees hier meer over de veiligheid in Porto Alegre

Share
 
Comments

No comments yet.