Alles over het WK 2014 in Brazilië, zoals WK Kaarten, Speelsteden, Programma, Hotels en de reis naar Brazilië

Veiligheid Natal

Vergelijkbaar met veel andere grote steden in Brazilië heeft Natal last van veiligheidsproblematiek. Voornamelijk het gebied rond Ponta Negra kampt met gevallen van diefstal en overvallen. Dit is echter wel de locatie waar het drukke nachtleven (lees: WK, Oranje, Bier). Let dus tijdens jouw bezoek aan het WK 2014 goed op wat je meeneemt tijdens een feestje in Ponte Negra. Bovendien staat Ponte Negra bekend om haar sekstoerisme waar ongetwijfeld veelvuldig gebruik van wordt gemaakt gedurende het WK 2014. Let wel, hier lopen niet alleen volwassen vrouwen maar ook veel travestieten en kinderen rond.

Naast Ponte Negra moet je ook oppassen in Forte dos Reis Magos en langs Praia Forte. Hier blijkt het aantal diefstallen en mishandelingen hoger te liggen. Let bovendien op wanneer je minder toeristische stranden gaat bezoeken waar de politie weinig controle op uitoefent.

Natal veiligste stad Brazilie

Een geruststellende gedachte is dat volgens een grootschalige enquête in 2005, Natal tot de veiligste hoofdstad van Brazilië is benoemd. Volgens de regering komt dit doordat de politie hier effectief en efficiënt wordt ingezet.

Lees hier meer over de speelstad Natal

Share
 
Comments

Natal de veiligste stad van Brazilië? Pas maar goed op want overal in Brazilië, dus ook in Natal, worden dagelijks overvallen gepleegd. Ik was hier op vakantie een aantal jaren geleden en ben aan de noordkant van de stad bij het strand aangevallen en overvallen door een groep jonge Brazilianen. Wegblijven van afgelegen gebieden, geen opvallende zaken meenemen zoals videocamera’s, mobieltjes e.d. Na een hevige vechtpartij hebben we ons kunnen bevrijden en snel richting de weg te lopen nadat er één met een mes op ons afkwam. Nogmaals oppassen. een gewaarschuwd mens telt voor twee. Overigens meedere hotelgasten hadden dergelijke ervaringen, een man wiens vrouw werd aangevallen eom haar tas afhandig te maken scheurde zijn kruisbanen toen hij in een scrimmage de tas wilde terugpakken.