Alles over het WK 2014 in Brazilië, zoals WK Kaarten, Speelsteden, Programma, Hotels en de reis naar Brazilië

Veiligheid Manaus

Manaus is een relatief veilige stad wanneer we dit vergelijken met andere grote Braziliaanse steden. Wellicht een open deur, maar vermijd tijdens jouw bezoek aan het WK 2014 afgelegen straatjes en donkere steegjes. Daarnaast blijkt de oostelijke deel van de stad gewelddadiger is dan de rest, zorg dus dat je in deze regio nooit alleen bent en goed op let.

Verdere berichten geven aan dat er veel last is van zogenaamd professionele tour agentschappen en reisbegeleiders. Deze ‘con artists’ benaderen je bij aankomst op het vliegveld (zeker wanneer je geheel in oranje bent gekleed) en beweren dat ze officiële gidsen zijn die je wegwijs willen maken. Tip hierbij is om goed na te denken wie jouw informanten zijn tijdens je bezoek aan het WK 2014 in Brazilië.

Malaria in Manaus

Niet te onderschatten is een welbekend probleem in en rondom Manaus: Malaria. Wij raden aan het middel profylaxis te gebruiken. Bovendien is het raadzaam om rond zonsondergang je lichaam te bedekken aangezien dit het tijdstip is dat de mug zeer actief kan zijn.

Lees hier meer over de speelstad Manaus

Share
 
Comments

voor de veiligheid zou ik je inderdaad aanraden om niemand te volgen van af vliegveld.
qua Malaria kan ik je vertellen dat dat wel mee valt.
ik woon hier nu meer als een jaar en heb geen malaria gehad en niemand in mijn nabije omgeving ook niet.
mocht je wat meer informatie willen over Manaus kan je op onze website terecht amazonestories.com

nu maar wachten tot 6 december de loting, hoop dat Nederland in Manaus moet spelen ik woon er 5 minuten lopen vandaan.