Alles over het WK 2014 in Brazilië, zoals WK Kaarten, Speelsteden, Programma, Hotels en de reis naar Brazilië

Manaus

Manaus wordt de hoofdstad van het Amazonegebied genoemd en ligt in het noorden van Brazilië. Met 2 miljoen inwoners is Manaus een wereldstad en uitermate geschikt voor het WK 2014. Het stadion waar de WK wedstrijden gehouden zullen worden, Arena Manaus, heeft ruimte voor 47.000 voetbalfans. Manaus was altijd een rijke stad door zijn rijke rubbervoorraad die nergens anders in de wereld groeide. Tegenwoordig is de rijkdom niet meer terug te vinden. Dankzij de investeringen voor het Wereldkampioenschap 2014 krijgt de stad weer wat charme terug en wordt het klaargestoomd voor het toerisme dat gaat komen in de komende jaren.

Feiten speelstad Manaus

  • Inwoners: 2 miljoen mensen
  • Vierkante kilometers: 746 vierkante kilometers
  • Oprichtingsdatum: 1669
  • Regio: Noord-westen , Amazonas
  • Tijdverschil: 6 uur in de zomer

Bezienswaardigheden Manaus

Manaus ligt in het meest kleurrijke gedeelte van Brazillie en heeft qua flora en fauna een rijk scala aan trekpleisters voor zowel natuurliefhebbers als de normale toerist die komt voor zon, zee en strand en de cultuur en geschiedenis van de streek. Een aantal toeristische trekpleisters die je niet mag missen voor of na een WK 2014 wedstrijd is;

  • Een van de adembenemende attracties is het Palacio Rio Negro. Dit huis dat grenst aan de Amazone is in het verleden gebouwd voor de Duitse rubberbaron Waldemar Schoz. In 1980 werd dit gerenoveerd om als residentie te dienen voor de President tijdens de zomermaanden. De rest van het jaar is het een toeristische trekpleister. Naast de speciale bouw en het uitzicht bezit het huis een van de meeste uitgebreide muntcollecties van de wereld. Ook is er voor kunstliefhebbers veel te vinden in de kunstgalerij.
  • Het gemeentelijk park Mindu ligt in het hart van Manaus op ongeveer 15 minuten van het centrum. Het gebied is een van de vier beschermende natuurreservaten van Brazillie. Het park is een initiatief geweest van de stad om de natuur te behouden. In het reservaat worden wetenschappelijke proeven gedaan die kunnen bijdragen aan een duurzame samenleving. Daarnaast leven er bepaalde diersoorten die verder nergens meer voorkomen in Brazillie.
  • Manaus kent een aantal fraaie historische gebouwen waaronder een van de mooiste opera gebouwen die ooit gebouwd zijn. Het opera gebouw werd in 1884 gebouwd in Renaissance stijl en is zeker de moeite waard om een keer te bezoeken.
  • De levendige haven is ook een leuke bestemming om een keer een dagje heen te gaan.
  • Voor de shoppers onder ons is Manaus een ideale shopuitvalplaats gezien het BTW-vrij is.

Voetbal in Manaus

Manaus is van oorsprong niet het tradionele broednest van talentjes. Desalniettemin heeft de FIFA besloten om ook in Manaus wedstrijden te houden voor het Wereldkampioenschap Brazille 2014. Het Estadio Vivaldao Stadion is gerenoveerd en omgetoverd tot het Arena Manaus stadion waar plaats is voor 47.000 toeschouwers. Het stadion ligt pal naast het tropische regenwoud en diende als inspiratiebron voor het ontwerp van het Stadion. Het ontwerp lijkt op een rietenmand, het product van de region. Het stadion is het boegbeeld van duurzaamheid. Het regenwater wordt verzameld en gebruikt voor het doorspoelen van de toiletten en de zon wordt gebruikt om elektriciteit op te wekken. Voor de bereikbaarheid is gezorgd voor voldoende openbaar vervoer voorzieningen zoals een mono-rail en bus platforms. Ook zal het stadion gebruikt worden voor concerten en evenementen. Tijdens het WK 2014 zullen er vier groepswedstrijden gespeeld worden.

Weer Manaus

 
Gemiddelde Maximum temperatuur in graden
Gemiddelde Minimum temperatuur in graden
Gemiddeld aantal zonuren per dag
Gemiddeld aantal dagen neerslag per maand
januari3123430
februari3123327
maart3123330
april3123428
mei3124527
juni3123618
juli3223715
augustus3323711
september3324512
oktober3324616
november3224520
december3224426

Lees hier meer over Arena Manaus stadion

Lees hier meer over de veiligheid in Manaus

Share
 
Comments

No comments yet.