Alles over het WK 2014 in Brazilië, zoals WK Kaarten, Speelsteden, Programma, Hotels en de reis naar Brazilië

Curitiba

Curitiba is een van de speelsteden waar het WK Brazillie gaat plaatsvinden. Het stadion dat gebruikt zal gaan worden is het Arena da Baixada stadion. In dit stadion kunnen op het moment 25.000 toeschouwers, na de verbouwing zal dit aantal oplopen tot 45.000. Curitiba is ean de grootste steden gelegen in het zuidoosten van Brazillie en heeft 1,8 miljoen inwoners, De regio heeft een een aangenaam klimaat dat schommelt tussen de 13 en 22 graden, een prima temperatuur om te genieten van een WK wedstrijd of om het gebied te verkennen dat rijk is aan geschiedenis en bezienswaardigheden.

Feiten speelstad Curitiba

  • Inwoners: 1,8 miljoen mensen
  • Vierkante kilometers: 430 vierkante kilometers
  • Oprichtingsdatum: 1693
  • Regio: Zuid-oost, Parana
  • Tijdverschil: 5 uur in de zomer

Bezienswaardigheden Curitiba

Curitiba Is is de laatste jaren uitgegroeid tot een populaire stad voor toerisme. Danzij het grote aanbod van bezienswaardigheden in combinatie met het aangename klimaat het hele jaar door. Curitiba is minder massaal dan de grote steden als Rio de Janeiro en Sao Paulo maar desondanks een levendige stad met volop mogelijkheden tot vermaak. De volgende highlights zijn zeker de moeite waard om te bezoeken:

  • Botanical Garden is een bijzondere plek waar verschillende planten uit Brazillie en daarbuiten te bewonderen zijn. Tevens is er een kas te zien die in dezelfde stijl gebouwd is als de Londen Crystal Palace, het gebouw is het boegbeeld van de stad. In de Botanical Garden is ook een museum, bibliotheek en fietsroute aanwezig en staat vooral in het teken om te relaxen en tot rust te komen. De Botanical Garden is dagelijks geopend van 06.00 tot 20.00 uur.
  • Wie van moderne kunst en fotografie houdt kan het Oscar Niemeyer Museum bezoeken. Naast de kunst is het gebouw zelf ook een prachtig plaatje, het gebouw is 27 meter hoog en heeft een impossante uitstraling. Doordeweeks is het museaum geopend van 10.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 11.00 – 15.00 uur.
  • De Basillica Catedral Menor is gebouwd in Gotische stijl en is in 1893 afgerond. De kathedraal is gelegen op de plaats waar Curitiba officieel is gesticht.
  • Het strand in Paranagua is niet alleen een populair strand in de regio maar ook de reis er naartoe is indrukwekkend. De treinreis is een attractie, en volgt zijn weg langs de mooiste routes van Brazillie.  De trip gaat door het gebergte van Serra do Mar. Vanuit daar is het mogelijk om een dagtrip te maken naar het tropische eiland Ilha do Mel.

Voetballen Curitiba

Coritiba FC is een Braziliaanse voetbalclub uit de stad Curitiba en is na Gremico en Internacional het meest succesvolle voetbalteam uit deze region. De club is opgezet door Duitse immigranten in 1909. Coritiba’s belangrijkste successen zijn Braziliaanse kanpioenschap in 1985 en het kampioenschap in de Bserie in 2007 en 2010. De grootste rivalen in van Coritiba zijn; Atletico Paranaense en Parana Clube.

Op zoek naar een hotel in Curitiba? Bekijk hier hotels rondom het stadion in Curitiba.

Lees hier meer over het Arena da Baixada stadion in Curitiba

Lees hier meer over de veiligheid in Curitiba

Share
 
Comments

No comments yet.