Alles over het WK 2014 in Brazilië, zoals WK Kaarten, Speelsteden, Programma, Hotels en de reis naar Brazilië

Veiligheid Belo Horizonte

Belo Horizonte is een moderne industriestad met voornamelijk architecturale hoogtepunten. Tijdens het WK 2014 zal het zeker een hoogtepunt vormen aangezien het stadion van de stad, het Mineirão stadion, onderdak biedt voor de halve eindstrijd.

De stad zal duizenden toeristen ontvangen en hun veiligheid is een belangrijk thema gedurende het WK 2014 in Brazilië. De stad kent namelijk zo’n 300 favela’s welke zich nog constant uitbreiden. Gelukkig bevinden deze zich voornamelijk aan de rand van de stad. De reden dat deze wijken zich uitbreiden is voornamelijk door de hoge werkloosheid en het drugs- en drankmisbruik. Bovendien gaan kinderen slechts halve dagen naar school en zwerven zij dagelijks op straat. Wellicht een open deur, maar let er dus op dat je tijdens jouw bezoek aan het WK 2014 niet alleen verplaatst.

Om jouw veiligheid te garanderen heeft de stad zowel de militaire politie (herkenbaar aan bruin uniform) als de stadspolitie genaamd Municipal policia (blauw uniform). Let erop dat hun engels over het algemeen erg slecht is, je zult dus met handen en voeten jouw verhaal duidelijk moeten maken. De militaire politie is te bereiken onder alarmnummer 190.

Tip veiligheid Belo Horizonte

Het oversteken van de straat vormt in Belo Herizonte een probleem. Tijdens het WK 2014 zal dit hoogstwaarschijnlijk nog erger zijn door het massatoerisme. Let vooral op motorfietsen die uit het niets lijken te komen!

Lees hier meer over de WK 2014 speelstad Belo Horizonte

Share
 
Comments

No comments yet.