Alles over het WK 2014 in Brazilië, zoals WK Kaarten, Speelsteden, Programma, Hotels en de reis naar Brazilië

Stadion Sao Paulo “op de goede weg”

Stadion Sao PauloDit zegt Jérôme Valcke, secretaris-generaal van de FIFA, nadat hij op maandag het Itaquerao-stadion bezocht in Sao Paulo, ook wel bekend als de Corinthians Arena.

Ondanks tegenvallers is men positief 

Het stadion waar op 12 juni de openingswedstrijd van het WK 2014 tussen Brazilië en Kroatië wordt gespeeld zal ondanks een aantal tegenvallers alsnog op tijd gereed zijn volgens de FIFA-topman. “Er is nog veel werk voor de boeg”, “toch hebben we er veel vertrouwen in dat we op de goede weg zijn.” aldus Valcke.

De bouw van het stadion heeft in november 2013 vertraging opgelopen toen een hijskraan op het dak van het stadion viel. Naast de schade aan het stadion zelf waren er bij dit tragische ongeluk ook twee bouwvakkers om het leven gekomen. De Corinthians Arena was voor het ongeluk bijna af en in januari zou er de eerste officiële wedstrijd worden gespeeld. Momenteel verwacht men dat het stadion medio april gereed zal zijn, waarna er nog genoeg tijd is om testevenementen uit te voeren voordat het WK begint. Het Nederlands elftal zal in het gloednieuwe stadion op 23 juni tegen Chili haar laatste groepswedstrijd spelen.

Secretaris-generaal Valcke gaat de komende dagen verder met inspecties van de Braziliaanse speelsteden en zal bezoeken brengen aan Cuiaba, Curitiba en Natal.

Share

Random Posts

 
Comments

No comments yet.