Alles over het WK 2014 in Brazilië, zoals WK Kaarten, Speelsteden, Programma, Hotels en de reis naar Brazilië

Speel je eigen WK Voetbal in Rio de Janeiro

misterrioMister Rio biedt alle Oranjesupporters, die komende zomer afreizen naar Brazilië, de gelegenheid zelf een WK 2014 te voetballen. Tegenstanders zijn supporters uit andere deelnemende landen en de Brazilianen zelf. Doe mee, win eeuwige roem en verdien een zoen van Miss Brazilië. En belangrijker, draag bij aan het welzijn van de lokale bevolking en maak kennis met de rijke Braziliaanse cultuur.

Lokale bevolking WK 2014 in Brazilie

De lokale bevolking profiteert weinig tot niet van het WK 2014. Sterker nog, vaak ondervinden zij enkel nadelen hiervan. Zo protesteerden vorig jaar, tijdens de Confederations Cup; het voorbereidingstoernooi op het WK Voetbal, tienduizenden Brazilianen tegen de stijgende prijzen in het openbaar vervoer, de erbarmelijke gezondheidszorg en gedwongen verhuizingen vanwege nieuw te bouwen stadions en infrastructuur.

Mister Rio draagt Brazilië en de Brazilianen een warm hart toe. Het is, volgens hun, de hoogste tijd dat de lokale bevolking wel meeprofiteert van een grootschalig evenement als het WK Voetbal. Niet met mooie woorden maar vooral met daden.

Toernooien WK voetbal in Brazilie

Tijdens het WK Voetbal zullen er, op verschillende dagen, toernooien worden gespeeld in Santa Marta, een van de favela’s in Rio de Janeiro. Met opzet is voor Santa Marta gekozen omdat hier al vele jaren lang rust en kalmte heersen. De veiligheid van een ieder is dan ook gegarandeerd. Speel hier, samen met je vrienden, collega’s of landgenoten tegen supporters uit andere deelnemende landen en tegen de lokale bevolking.

Allereerst willen zij met de organisatie van dit evenement bijdragen aan het welzijn van de lokale bevolking. Het is de hoogste tijd dat ook zij profiteren van de aanwezigheid van al die tienduizenden in hun achtertuin. Daarom steunen ze met dit evenement de voetbalschool Escola Bola. Tot voor kort ontving deze voetbalschool subsidie van de lokale overheid. Maar vanwege bezuinigingen is dit niet meer. En zo dreigt een hoopvol en goed project te verdwijnen. Zé Luis, de gedreven voetbaltrainer en organisator van dit project, houdt de kinderen uit de favela van de straat. In plaats hiervan leert hij ze te voetballen (per slot van rekening, de favela’s van Rio zijn broedplaatsen voor voetbaltalent, kijk maar naar Romario, Ronaldo en Adriano), samen te werken en begeleidt hij ze richting een fatsoenlijke opleiding en baan.

Bijdrage aan lokale bevolking

Door het wegvallen van de subsidie van de lokale overheid ontvangt Zé Luis geen salaris voor zijn werkzaamheden. Om toch in zijn onderhoud te kunnen voorzien, vraagt hij de ouders van de kinderen een kleine bijdrage per maand. Echter, hoe klein de bijdrage ook mag zijn, niet alle ouders zijn in staat deze te betalen. Daarom wil Mister Rio, met de opbrengsten van dit toernooi, het salaris van Zé Luis betalen. En daarnaast verbeteringen aanbrengen aan de speelvelden en een assistent vinden die Zé Luis kan helpen met zijn werkzaamheden.

Ten tweede, zij willen de tienduizenden voetbalsupporters kennis laten maken met de fantastische inwoners van de favela’s. Want hoe negatief ook het imago mag zijn van deze wijken, de werkelijkheid kent veel meer waarheden. Ondanks grote problemen en talrijke tegenslagen zijn de inwoners fantastisch optimistisch, blij, goedlachs en Braziliaans gastvrij. Alleen deze kennismaking maakt deelname aan dit toernooi al een topervaring. Tel hierbij op de vele activiteiten rondom het speelveld: een workshop caipirinha maken, een samba dansles, Braziliaanse barbecue, batucada percussie sessies om enkele te noemen. Kortom, ook buiten het veld zul je je geen seconde vervelen.

Wie doet mee aan WK voetbal toernooi?

Iedereen kan meedoen. Van beroepsvoetballer via goedwillende amateur tot absolute voetbalnul. Het gaat niet om het winnen, het gaat om Brazilië en de Brazilianen. Voor slechts € 125 per persoon draag je bij aan het goede doel. Waan je jezelf een Braziliaan voor een dag. En maak je kennis met de rijke Braziliaanse cultuur.

Meer weten? Neem een kijkje op hun website: www.misterrio.com of neem contact op met een van de oprichters: Miguel Desot (0032 499 112983 of miguel@misterrio.com) of Bram Hulzebos (0032 478 435475 of bram@misterrio.com).

 

 

Share

Random Posts

 
Comments

No comments yet.