Alles over het WK 2014 in Brazilië, zoals WK Kaarten, Speelsteden, Programma, Hotels en de reis naar Brazilië

Rio de Janeiro WK 2014: God is een Carioca

Speelstad rio de janeiroVan alle mooie, sensuele en spannende steden van Brazilië, spant er één de kroon: Rio de Janeiro. De energie die de stad uitademt is grenzeloos en een bezoek aan deze stad mag eigenlijk aan geen enkel reisschema naar Brazilië ontbreken.

Speelstad Rio de Janeiro

Misschien is Rio de Janeiro wel de meest sexy stad ter wereld. Om haar eindeloze stranden, zoals Copacabana, Ipanema en Leblon. Om de frisse cocktails zoals de typisch Braziliaanse caipirinha. Om de Cariocas, zoals de inwoners ook wel genoemd worden, die graag flaneren over de Copacabana. Om het spetterende uitgaansleven in de sambaclubs in de wijk Lapa. Om het fantastische uitzicht over de stad vanaf de Suikerbroodberg. Vele sportievelingen werken dagelijks al volleyballend en hardlopend aan hun perfect shape op de stranden en boulevards van Copacabana en Ipanema.

Hoogtepunten Rio de Janeiro

Alleen al de geografische ligging aan de Atlantische kust maakt de stad uniek. De zogenaamde Morros, of uitstekende bergrotsen, geven Rio haar indrukwekkende skyline en bieden picture-perfect uitzichten over de stad. De bekendste Morro is de zogenaamde Suikerbroodberg, iconisch beeld van de stad die zijn naam dankt aan zijn vorm. In de hoogtijdagen van de suikerteelt zouden de balen suiker in een gelijksoortige vorm zijn gestapeld. Het Christusbeeld dat op de Corcovado berg prijkt is hét stadsicoon en bekend over de hele wereld. In 1931 geïnaugureerd houdt deze Christus zijn armen wijd gespreid naar de oude heersers in Lissabon.

Naast bovenstaande iconen, zo kenmerkend voor deze metropool, biedt Rio ook een heel ander gezicht. Zes miljoen Brazilianen leven, wonen en werken in deze moderne stad.

Het oude centrum van Rio is van maandag tot en met vrijdag het hectische kloppend zakenhart. Daarnaast is dit ook de plek waar het koloniale verleden van Rio tot leven komt.

Blog Rio 4

Wijken Rio de Janeiro

Verder naar het zuiden bieden de opkomende wijken Gloria, Catete, Flamengo en Botafogo een ander Brazilië, steeds meer bewoond door de culturele elite. Het straatbeeld is wat ruwer, wat minder gepolijst, en dit zijn dan ook perfecte wijken om het Brazilië van vandaag te ontmoeten. De uitgaansgelegenheden zijn niet perse hip-and-happening, maar zeker authentiek en een ijskoud biertje gaat hier gepaard met een overheerlijk bolinho de bacalau, ofwel een visballetje. De Braziliaanse variant van onze bitterbal.

Een beeld van Rio de Janeiro kan eigenlijk niet geschetst worden zonder de beroemde en beruchte favela’s te benoemen. Deze vormen nog altijd het cement die, wellicht tegen wil en dank, de verschillende wijken met elkaar verbind.

Naar Rio de Janeiro reizen tijdens WK 2014

Aan de andere kant van de baai Guanabara bevindt zich de aangename en veilige stad Niteroi. Dit is een perfecte uitvalsbasis om Rio de Janeiro en omliggende omgeving en stranden te ontdekken. Blog Rio 5Bovendien is het uitzicht op Rio vanuit Niteroi werkelijk verbluffend en uniek. Eurocult Lito Reizen biedt accommodatie in Niteroi aan in het Eurocult Oranje Huis. Hier komen voetbalsupporters en Brazilië liefhebbers samen om te genieten van een fantastisch WK!

 

Ben je ook enthousiast geraakt over Brazilië en wil je graag naar het WK 2014? Eurocult-Lito biedt diverse (maatwerk) reizen aan om het beste uit Brazilië en het WK 2014 te halen. Bekijk hier alle mogelijkheden voor het WK.

Share

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in deze pagina:

 
Comments

No comments yet.