Alles over het WK 2014 in Brazilië, zoals WK Kaarten, Speelsteden, Programma, Hotels en de reis naar Brazilië

Visum Brazilië WK 2014

Wanneer je besluit om het WK 2014 in Brazilië te bezoeken hoef je je niet druk te maken om een visum. Mits je een Nederlands paspoort bezit en niet langer dan drie maanden in het land verblijft is een visum niet nodig. Wanneer je in oranjekostuum het land binnenkomt krijg je een algemeen toeristenstempel en mag je maximaal 30 dagen in het land blijven. Wanneer je echter aangeeft langer te willen blijven krijg je een stempel met een maximum van 90 dagen. Dit geldt overigens ook voor de Nederlandse WK bezoekers zonder oranjekostuum, al zie je die daar nauwelijks. Bovendien moet je in het vliegtuig al een formulier invullen met de verblijfsreden (winst van oranje te vieren) en verblijfsduur (zolang oranje blijft winnen).

Als je na 3 maanden de smaak te pakken hebt is het door een verdrag tussen Nederland en Brazilië zelfs mogelijk een verlenging van nog  eens 3 maanden aan te vragen.

Visum Brazilië WK 2014

Met betrekking tot het bovengenoemde zijn er wel een aantal uitzonderingen op de regel en andere regelgevingen waar men op moet letten:

  • Als je voor het WK 2014 naar Brazilië reist moet je in het bezit zijn van een paspoort dat bij aankomst in Brazilië nog minimaal 6 maanden geldig is.
  • Wanneer je besluit om andere Latijns Amerikaanse land om vervolgens naar Brazilië door te reizen, moet je een vaccinatiebewijs tegen gele koorts bij je dragen.
  • Heb je geen Nederlands paspoort, maar een paspoort uitgegeven door een ander land, informeer dan bij de ambassade/het consulaat van dat land wat de regelingen zijn tussen dat land en Brazilië.
  • Vanaf 26 juni 2012 moeten ook kinderen een eigen reisdocument hebben. Vanaf dat moment kunnen zij niet meer worden bijgeschreven in het paspoort van de ouders of gezaghebber. Bestaande bijschrijvingen zijn vanaf die datum niet meer geldig.
  • Als je via de Verenigde Staten het WK in Brazilie bezoekt dien je sinds 12 januari 2009 voor vertrek een zogenaamde “visa waiver” in te vullen. Dit is zo gebeurd maar zeer belangrijk. Zonder een goedgekeurde ‘visa waiver’ kun je geweigerd worden op je vlucht(en).
  • Het is aan te raden om een creditcard mee te nemen als bewijs dat je over voldoende financiële middelen beschikt en een retourbiljet.

Lees hier meer over Vliegticket WK brazilie

Lees hier meer over vervoer in Brazilie

Lees hier meer over overnachten tijdens het WK 2014

Share
 
Comments

No comments yet.