Alles over het WK 2014 in Brazilië, zoals WK Kaarten, Speelsteden, Programma, Hotels en de reis naar Brazilië

Vervoer in Brazilië

De verschillende speelsteden van het WK 2014 in Brazilië liggen ver uit elkaar. Zo is de afstand tussen de speelsteden Curitiba (Parana) en Recife (Pernambuco) al ruim 3.000 km (per auto 36 uur rijden). De afstanden zijn dan ook doorgaans te lang om per auto of bus af te leggen.

Vervoer in Brazilie WK 2014

Een uitstekende optie voor het reizen tussen steden is dan ook een binnenlandse vlucht. Het vliegnet van Brazilië is van prima kwaliteit en kan dan ook veilig worden geraadpleegd door de oranje supporters. Binnenlandse vliegtickets kunnen eenvoudig in Nederland al worden geboekt. Dit kan men doen via vergelijkingsites of door gebruik te maken van een Brazil Airpass. Hiermee kun je, vaak tegen een gereduceerd tarief, coupons kopen voor meerdere vluchten binnen Brazilië. Voor meer informatie over deze Airpass en het aankopen hiervan kun je terecht bij Flybrazil.nl.

Bussen in Brazilië

Oranje supporters die gebruik willen maken van het treinstelstel binnen Brazilië om te reizen tussen de verschillende WK speelsteden zullen al snel teleurgesteld raken. De trein speelt namelijk geen rol in Brazilië. De beste mogelijkheid per land is het busvervoer in Brazilië. Twee soorten busvervoer worden er aangeboden in Brazilië: busvervoer voor lange afstanden (executivo) en busvervoer voor korte afstanden (convencional).Het busvervoer voor de lange afstanden is luxer dan het busvervoer voor de korte afstanden. Voor de lange afstanden zijn de bussen uitgerust met tv, airco, toilet en verstelbare stoelen. De bussen die worden ingezet voor de korte afstanden zijn minder luxe en bieden weinig comfort. Het is raadzaam om een busticket ruim op tijd te boeken aangezien de bussen al snel vol zitten. Zeker tijdens het WK voetbal 2014 in Brazilië zal dit het geval zijn.

Autohuur in Brazilië

Veel wegen in Brazilië zijn niet geasfalteerd en de speelsteden liggen in veel gevallen ver uit elkaar. Het is dan ook niet raadzaam om met een huurauto tussen de verschillende speelsteden te gaan reizen.  Alleen tussen Rio de Janeiro en Sao Paulo kan er prima met een auto worden gereisd. Het is wel van belang om goed volgens de kaart te gaan reizen. In de buitenwijken van de diverse grote steden kan het onveilig zijn en daarom is het van belang om op de juiste wegen te blijven. Een autohuren kan via de diverse wereldwijde en lokale autohuur bedrijven. Wij hebben goede ervaringen met Flybrazil.nl waar je vanuit Nederland alvast je huurauto kunt reserveren zodat alles geregeld is zodra je in Brazilië arriveert.

Fiets huren in Brazilie

In de meeste steden in Brazilie kan een stad eenvoudig verkend worden met behulp van een fiets. Bijvoorbeeld in de stad Rio de Janeiro zijn er fietspaden van zo’n 74 km langs. Veel van deze fietspaden brengen je langs de meest prachtige plekken in een stad als Rio de Janeiro. Het huren van fietsen kan ook heel eenvoudig. In de belangrijkste winkelstraten in de steden in Brazilie zijn fietswinkels waar je fietsen kan huren voor een dag of meerdere dagen. Om de een fiets verhuur maatschappij in de buurt te vinden is het verstandig om aan de mensen in het hostel, hotel of appartementen complex te vragen waar je fietsen kan huren.

Taxi in Brazilië

Veel WK stadions in de grotere steden zijn bereikbaar via een taxi. De kwaliteit van de Taxi’s in Brazilië kunnen erg verschillen. Zo zijn er taxi’s die geen achterbak hebben en dat er niet meer dan 2 personen in de taxi plaats kunnen nemen. Een radio-taxi is vaak een wat luxere taxi, maar deze taxi’s zijn dan ook wat duurder. De prijs van de taxi kan je terugvinden op de lijst die is vastgeplakt op de achter ruit van de taxi. Sommige taxi’s bieden ook de mogelijkheid om de meter aan te laten zetten. Indien je deze mogelijkheid hebt is het raadzaam om de taxi chauffeur ook deze aan te laten zetten.

Lees hier meer over Vliegticket WK brazilie

Lees hier meer over visum voor Brazilie

Lees hier meer over overnachten tijdens het WK 2014

Share
 
Comments

No comments yet.