Alles over het WK 2014 in Brazilië, zoals WK Kaarten, Speelsteden, Programma, Hotels en de reis naar Brazilië

Veiligheid WK 2014

Brazilië staat bekend als een land met enorm hoge criminaliteitcijfers. Door onder andere de organisatie van het WK 2014 wordt er veel ondernomen om deze criminaliteit tegen te gaan. Ondanks de vele maatregelen die worden getroffen om de veiligheid tijdens het WK 2014 te garanderen is je gezonde verstand het grootste wapen tegen criminaliteit. Met andere woorden, neem tijdens jouw bezoek aan het WK 2014 niet teveel geld op zak en loop niet met je nieuwe Canoncamera door de straten van Rocinha. Logischerwijs zijn de Favela’s geen plaats om zonder begeleiding rond te lopen, ook niet tijdens het WK 2014. Bovendien geldt dat in de grote steden meer criminaliteit heerst dan in de rustigere provincie.

Tips Veiligheid WK 2014

Wanneer je het WK 2014 gaat bezoek zijn hier alvast een aantal eenvoudige tips die kunnen bijdragen aan een veilig verblijf in Brazilië:

  • Kleed je eenvoudig zodat je zo min mogelijk opvalt als toerist. Nog beter is natuurlijk om de spullen die laten zien dat je een toerist bent in een boodschappentas van een Braziliaanse supermarkt te doen.
  • Blijf alleen in de centrale zones van de stad en ga niet alleen naar de buitenwijken (mits zich daar een van de stadions van het WK 2014 bevindt).
  • Wanneer je een bezoek brengt aan Rio de Janeiro, ga nooit naar het strand op de Copacabana buiten de drukke tijden.
  • Reis niet met duur uitziende spullen, zoals juwelen, horloges, zonnebrillen van een duur merk, opvallende camera’s, luxe mobiele telefoons.
  • Wanneer je besluit om niet alleen een speelstad van het WK 2014 te bezoeken maar ook om door Brazilië te reizen is het handig een fotokopie van je paspoort mee te nemen. Laat het origineel dan achter slot en grendel op jouw verblijfplaats (Bij een Cartório (soort notariskantoor) kun je dat kopie eventueel laten waarmerken).
  • Stop een biljet van bijvoorbeeld 20 Real in je broek- of jaszak, zodat een zakkenroller of andere belager snel iets vindt waarmee hij tevreden kan zijn. Grote kans dat hij dan meteen de benen neemt.
  • Wanneer je niet alleen een wedstrijd van het WK 2014 wilt bezoeken, maar ook naar een toeristische trekpleister gaat, zorg dan dat je met een groep of gids gaat.
  • Wanneer je een speelstad bezoekt waar je nog niet veel informatie over hebt, vraag dan bij je verblijfplaats waar je wel of niet veilig naar toe kunt gaan.

Neem niet zomaar van onbekenden consumpties aan, tenzij je na een gewonnen wedstrijd door een Oranjefan wordt getrakteerd op een biertje. Het kan gebeuren dat je wordt gedrogeerd met als doel je uiteindelijk te beroven.

 

Lees hier meer over de veiligheid in Brazilie

Lees hier meer over de maatregelen van de overheid voor een veilig Brazilie

Share
 
Comments

No comments yet.