Alles over het WK 2014 in Brazilië, zoals WK Kaarten, Speelsteden, Programma, Hotels en de reis naar Brazilië

All posts in Reizen naar Brazilie

Het EK 2016 vindt plaats in Frankrijk. Vanaf juni 2016 gaat het EK 2016 in Frankrijk van start. De aankomende twee jaar zullen alle Europese landen gaan strijden voor een plaats tijdens het EK 2016 in Frankrijk. Op de website europeeskampioenschafrankrijk.nl kun je het laatste nieuws en alle informatie over de reis naar het EK 2016 terug vinden. Zo kun je informatie lezen over EK 2016 kaarten, EK 2016 reis, EK 2016 speelschema, EK 2016 poules en nog veel meer.

Wil je alles weten over het EK 2016? Bekijk de EK 2016 in Frankrijk pagina.

 

Share

FIFA Fan ZoneMaandag 16 juni rond 10.00 uur zijn de mannen van Wereldkampioenschapbrazilie in het vliegtuig gestapt richting Rio de Janeiro. Na een vlucht van 12 uur arriveerde we in Sao Paolo, vanaf hier met een binnenlandse vlucht naar Rio gevlogen.

Eenmaal geland in Rio de Janeiro laat zien waarom het land “het land” der voetbal is. Overal mascottes, reclame, voetbalfans die zijn aangekomen vanuit alle landen van de wereld. Sfeer, sfeer en nog eens sfeer die overheerst!

Eenmaal aangekomen bij het oranje huis, net buiten Rio, waren we toe aan een heerlijk ijskoud Braziliaans pilsje (Itapava). In het Oranje huis zitten allemaal Nederlanders die het Nederlands elftal tijdens het WK volgen. Gisteren zijn we richting het Copacabana strand gegaan om daar de wedstrijd van België (tegen Algerije) en het gastland Brazilië (tegen Mexico) te bekijken.

Copacabana Fan FestWK 2014 op de Copacabana!!!

Op het bekendste strand van de wereld heeft de FIFA een fanzone ingericht. Het is een mega oppervlakte met merchandising, een FIFA Fan Zone tv-scherm zo groot als 5 bioscoopschermen en diehard voetbalfans. Alle landen verzamelen zich op deze plek, waaronder een grote groep Argentijnen en natuurlijk tien duizenden Brazilianen. Na de wedstrijd Belgie – Algerije waren de fans al opgeladen voor de thuiswedstrijd: Brazilie – Mexico. Rond 15.00 uur Braziliaanse tijd begon het strand vol te lopen met de lokale bevolking gekleurd in de groen-gele outfits. Rond de 80.000 Brazilianen zagen op het strand van de copacabana helaas dat Brazilië niet wist te winnen. Erg jammer aangezien we graag de Brazilianen hadden zien willen juichen. Aankomende week speelt Brazilië zijn laatste wedstrijd tegen Kameroen. Hopelijk kunnen de Brazilianen dan wel juichen.

Read more

Share

informatieboekje wk 2014Ga je naar Brazilie om het WK 2014 bezoeken? Het ministerie van buitenlandse zaken heeft een aantal tips op papier gezet voor de velen oranje supporters die naar Brazilië afreizen. Zeker met alle negatief gekleurde media aandacht over de Braziliaanse organisatie van het WK 2014 is dit zeker geen overbodig initiatief. Naast het afraden van drugsgebruik, wildplassen of wildkamperen (mag bij ons overigens allemaal ook niet) staat er veel informatie in het boekje, om jouw reis naar het WK 2014 zo goed mogelijk te laten verlopen.

Zero tolerance beleid tijdens WK 2014

Het ministerie en de Nederlandse ambassadeur van Brazilië waarschuwen de oranje supporters dat er een zero tolerance beleid in Brazilië is, zeker als het gaat om drugsgebruik. De Braziliaanse politie kan bovendien zeer autoritair optreden. Heb vooral heel erg vol lol, drink genoeg tijdens het WK 2014 (en dan bedoel ik niet tegen de hitte), maar pas wel een beetje op. Gezond verstand is je belangrijkste wapen.

Het WK 2014 informatie boekje kun je hier vinden.

Ben je enthousiast geraakt over het WK 2014 en wil je naar Brazilie? WK 2014 heeft alle informatie over WK 2014 reizen op een rij gezet.

 

Share

De Oranje Koorts neemt iedere dag toe en het is nog steeds mogelijk om een reis naar Brazilië te boeken! Eurocult-Lito Reizen biedt een uitgebreid aanbod van betaalbare opties om af te reizen naar hét mooiste voetbalevenement ter wereld.

WK 2014 reizen

muziek wk 2014Ten noorden van de eerste speelstad van Nederland, Salvador da Bahia, is het mogelijk om op de Holland Camping te verblijven. Een idyllische locatie op een steenworp afstand van de beroemde stranden van Mangue Seco. Een verblijf in een hotel in Salvador, de tweede Carnavalsstad van het land, kan uiteraard ook. Op 14 en 15 juni vindt hier een extra ingelast Carnavalfeest plaats: Carnaval da Copa!

Roadtrip WK 2014

Porto Alegre 6 (Florianopolis) wk 2014Het WK combineren met een roadtrip door Brazilië? Eurocult-Lito Reizen biedt u deze mogelijkheid! Met de Oranje Karavaan mee in een eigen huurauto door het authentieke zuiden van Brazilië rijden naar de 2de speelstad Porto Alegre. De Oranje Karavaan rijdt via Sao Paulo, waar de 3de wedstrijd tegen Chili wordt gespeeld door naar het kloppend hart van Brazilië: Rio de Janeiro!  Read more

Share

reizen naar brazilie prijzenGoed nieuws voor alle bezoekers van het WK 2014. Waar de verwachtingen was dat alle prijzen omhoog zouden schieten tijdens het WK 2014, is dit slechts gedeeltelijk waar. De kosten voor verblijfplaats of vlucht is flink gestegen, maar de prijs voor dranken blijft hetzelfde. De Braziliaanse minister van financiën heeft dat in ieder geval in de media beloofd.

Belastingverhoging na WK 2014

De Brazilianen willen een belastingverhoging doorvoeren voor drank en fris en daardoor werd in eerste instantie vermeld dat winkeliers de prijzen en flink zouden verhogen voor juni 2014. Ze zouden niet enkel het verschil met de verhoogde belasting verwerken in de nieuwe prijzen, maar ook de aanwezigheid van toeristen gebruiken om eens goed te cashen tijdens het WK 2014. De regering heeft echter gemeld dat ze wachten met de nieuwe maatregelen om de elasting te verhogen en beloven daarmee dat de prijsstijging op zich laat wachten tot na het WK 2014.

Read more

Share

oranje trophy wk 2014Wellicht heb je het al in de media opgevangen; de oranje trophy is onderweg. Dit fantastische avontuur is een prestatie van formaat. Met tal van wagens rijdt de oranje trophy door Noord-, Midden- en Zuid-Amerika naar Rio de Janeiro om daar met z’n allen het WK 2014 bij te wonen. Het is geen race, ook al zou je dat misschien denken, maar slechts een tocht langs prachtige gebieden en met mooie mensen.

Oranje Trophy richting WK 2014

Dit jaar wordt de Oranje Trophy voor de 4e keer georganiseerd en is er nog meer aandacht voor de tocht dan voorheen. Op 22 maart is het avontuur begonnen en deze keer willen ze met sponsoren van formaat voor de trophy gaan. Hopen dat Oranje deze trophy ook pakt tijdens het WK 2014.

Read more

Share

vaccinatie wk 2014 brazilieVanmorgen stond er een uitgebreid artikel in de Metro over vaccinaties voor Brazilie. Wereldkampioenschapbrazilie.nl is meteen op onderzoek uitgegaan en heeft de belangrijkste punten van het artikel van de Metro op een rij gezet. Concluderend is het raadzaam om je allereerst goed in te laten lichten door een dokter. Vervolgens kan je eenvoudig een vaccinatie regelen door gebruik te maken van thuis vaccinaties. Een organisatie die je daar bij kan helpen is Meditel Reisvaccinaties

Artsen over Vaccinaties Brazilië WK 2014

Artsen en gezondheidsinstanties geven steeds meer het advies aan Oranjefans om zich te vaccineren voor de reis naar Brazilie tijdens het WK 2014. GGD Amsterdam en Sint Franciscus Ziekenhuis in Rotterdam voeren momenteel een online campagne om aan te geven dat dit van belang is.

Read more

Share

rellenDe onrust die heerst in het voetballand speelt al lange tijden. Elke dag wordt er in het nieuws wel iets vermeld over de toestand in Brazilië, of het nu gaat over de voortgang van de bouw, opruimen van de Favela’s of stijgende hotelkamerprijzen Brazilië is een hot topic. Of het nu positief of negatief nieuws is maakt voor Sepp Blatter, voorzitter van de FIFA, niks uit. De baas van de FIFA is van een ding overtuigd: WK 2014 in Brazilië wordt het beste voetbaltoernooi ooit.

 

Organisatie WK 2014

Een aantal zaken houden de gemoederen flink op been omtrent de organisatie van het WK 2014. De bouw van de stadions blijft achter op schema liggen; drie stadions zijn zelfs nog niet klaar voor het toernooi en daarnaast zijn er al meerdere malen constructies ingestort welke hebben geleid tot doden.

Read more

Share

Hotels in BraziliëSinds bekend is geworden dat het Wereldkampioenschap 2014 in Brazilië zal worden gehouden probeert iedereen hiervan een graantje mee te pikken. De horeca industrie is een van de sectoren die de prijzen aanzienlijk zullen verhogen gezamenlijk met de hotellerie. Gemiddeld zijn de prijzen van hotelkamers in de speelsteden 600 procent hoger dan normaal. De Braziliaanse dienst voor toerisme maakt zich zorgen over de woekerprijzen die worden gerekend. Zij zijn van mening dat een gemiddelde voetbalfan best iets meer wil betalen voor een evenement zoals het WK echter verwachten zij dat deze stijging een averechts effect zal hebben op het imago van het land en hierdoor toerisme zal afschrikken.

Hotels WK 2014

Lokale overheden hebben afgelopen jaar de prijzen van hotelovernachtingen onder de loep genomen en kwamen tot schokkende conclusies. De prijzen per overnachting zijn tot 600% hoger dan normaal. Het onderzoek is gedaan onder 65 hotels (in alle 12 speelsteden) welke werden aangeboden via de FIFA website. Van de 65 onderzochte hotels hebben 22 accommodaties hun prijzen verhoogd met 200% en 6 hotels met 300%. Waar een overnachting in Salvador afgelopen zomer gemiddeld 56 euro kostte vragen sommige hotels dit jaar maar liefst 380 euro per overnachting. In Sao Paolo en Recife zijn de gemiddelde prijzen slechts verdubbeld. Een van de bekendste steden van Brazilie, Rio de Janeiro, vraagt gemiddeld 345 euro per nacht. In vergelijking tot het Wereldkampioenschap voetbal dat werd gehouden in Zuid-Afrika is dit een verdubbeling van de prijzen voor een overnachting in de hoofdstad. De Braziliaanse dienst voor toerisme heeft de FIFA meerdere malen opgeroepen de prijzen te verlagen om zo ook na afloop van het WK te profiteren van het economische succes en ervoor te zorgen dat het land bekend staat als betaalbaar en aantrekkelijk voor toeristen.

Read more

Share

Gisteren om 12.00 ging de laatste kaartverkoop van start voor het WK 2014 in Brazilië. Binnen enkele uren waren meer dan tweederde van de 200.000 nog beschikbare kaarten verkocht. Gastland Brazilië heeft de meeste kaarten gisteren gekocht. 75.000 WK 2014 kaarten werden gisteren verkocht aan Brazilianen.

Wedstrijden Nederlands Elftal WK 2014

Alle wedstrijden van het Nederlands Elftal zijn gisteren uitverkocht. Alleen nog een aantal mindervalide plaatsen zijn beschikbaar. De KNVB maakte dit enkele uren na de start van de laatste kaartverkoop bekend. De wedstrijden van het Nederlands Elftal zullen in ieder geval een groot feest worden met de vele duizenden supporters.

Toch nog kaarten kopen WK 2014

Een laatste mogelijkheid om kaarten te kopen voor het WK 2014 is via website zoals viagogo.nl. Zij hebben kaarten ingekocht en verkopen deze aan supporters in verschillende landen. Wees er alleen wel snel bij, want de prijs zal gaan stijgen.

Meer weten over kaarten wk 2014? Bekijk de wk 2014 kaarten pagina.

Share