Alles over het WK 2014 in Brazilië, zoals WK Kaarten, Speelsteden, Programma, Hotels en de reis naar Brazilië

Reisafstanden tijdens de Poulewedstrijden


Na de WK loting op 6 december heeft het Nederlands elftal de stad Rio de Janeiro gekozen om als thuishaven te fungeren. Gezien Brazilië behoorlijk klimaat verschillen heeft kan de stad invloed hebben op de prestaties van de voetbalploeg. Daarnaast hoeft Oranje relatief korte afstanden te overbruggen tijdens de poulewedstrijden.

Reisafstand Salvador

De eerste wedstrijd van het Nederlands elftal zal gespeeld worden op 13 juni 2014 tegen Spanje. Deze wedstrijd wordt gespeeld in de stad Salvador. De eerste wedstrijd van Poule B ligt het verste van Rio de Janeiro, zo’n kleine 1500 kilometer vliegen. Met een binnenlandse vlucht zal dit twee uur in beslag nemen.

Reisafstand Porto Alegre

De tweede poulewedstrijd zal gespeeld worden op 18 juni tegen de Australische ploeg in de stad Porto Alegre. Porto Alegre ligt op 1200 kilometer afstand van Rio. Tijdens de laatste wedstrijd zal Oranje strijden tegen Chili. De wedstrijd zal op 23 juni gespeeld worden en met een afstand van 400 kilometer zal deze rit weinig energie kosten voor de ploeg van Louis van Gaal.

Reisafstand Sao Paulo

Al met al zal het Nationaal elftal 6000 kilometer afleggen tijdens de poulewedstrijden. Dit lijkt veel maar in vergelijking met andere poules is dit relatief weinig. Sommige teams zullen spelen in de wat afgelegenere gebieden wat een reisafstand van soms wel 5000 kilometer per keer met zich meebrengt.

Klimaat speelsteden WK 2014

De stad Salvador ligt het meest noordelijk en zal ondanks de winterperiode de meeste uitdaging bieden gezien de temperaturen die er heersen aan de hoge kant liggen. Porto Alegre en Sao Paulo liggen qua klimaatverschillen niet ver van het Nederlandse klimaat wat in ons voordeel kan werken.

De reisafstanden en het klimaat lijken in ons voordeel te zijn, aldus de bondscoach Louis van Gaal.

 

Share

Random Posts

 
Comments

No comments yet.