Alles over het WK 2014 in Brazilië, zoals WK Kaarten, Speelsteden, Programma, Hotels en de reis naar Brazilië

All posts in Programma WK

Stadion Sao Paulo wWK 2014De lokale Braziliaanse brandweer heeft twee dagen voor het openingsduel van het WK 2014 in de Corinthians Arena te Sao Paulo het stadion officieel vrijgegeven en veilig verklaard. Op donderdag 12 juni zal gastland Brazilië aantreden tegen Kroatië en daarmee het startschot geven voor het wereldkampioenschap voetbal.

WK stadion Sao Paulo

Vandaag voerde de brandweer de laatste inspecties uit aan het stadion in Sao Paulo, de grootste stad op het zuidelijk halfrond met ongeveer 22 miljoen inwoners, en daaruit bleek dat het complex aan de regels voldoet en alle voorzorgsmaatregelen op orde heeft. Ondanks dat het nieuw gebouwde stadion in de aanloop naar het WK meerdere vertragingen heeft opgelopen blijkt de puzzel alsnog op tijd compleet te zijn.

Read more

Share

Wat is het tijdverschil met Brazilië tijdens het WK 2014? WK 2014 heeft alles over het tijdverschil Brazilië WK 2014 in dit artikel beschreven. In de WK 2014 poule fase wordt er op 6 verschillend tijden WK wedstrijden gespeeld. Na de poule fase zullen er minder verschillende tijden worden gehanteerd. De laatste wedstrijd in de poule zal tegelijk tijdig worden gespeeld, dus 2 wedstrijden op het zelfde tijdstip. 

Tijdverschil Brazilië wedstrijden WK 2014: wedstrijdtijden

De wedstrijden van het WK 2014 worden om de volgende tijden gespeeld:

  • Tijd wedstrijden WK 2014: 13.00 uur
  • Tijd wedstrijden WK 2014: 16.00 uur
  • Tijd wedstrijden WK 2014: 17.00 uur
  • Tijd wedstrijden WK 2014: 18.00 uur
  • Tijd wedstrijden WK 2014: 19.00 uur
  • Tijd wedstrijden WK 2014: 21.00 uur

Read more

Share

WK 2014 kaartenOndanks dat de FIFA haar officiële kaartverkoop voor het WK 2014 heeft gesloten is het nog altijd mogelijk voor voetbalfans om aan tickets te komen voor het spektakel in Brazilië. Er zijn vele onbekende websites waar WK kaarten worden aangeboden maar gelukkig zijn er ook nog betrouwbare bedrijven waar de toegangskaarten kunnen worden gekocht. Eén van de meest gebruikte websites met een goede reputatie voor het kopen van tickets is Viagogo en hier kunnen supporters nog altijd terecht om kaarten voor hét voetbalevenement van het jaar te verkrijgen.

In deze laatste weken voorafgaand aan het WK 2014 in Brazilië zijn er meer dan 500 websites die toegangskaarten verkopen. Gemiddeld verkopen deze websites voor ongeveer €300.000,- per dag aan tickets, wat een enorme toename is ten opzichte van het vorige WK voetbal in Zuid-Afrika. Voetbalfans wordt aangeraden om de verkopende partij uitgebreid te onderzoeken voordat de kaarten worden aangekocht. Er zijn meerdere berichten van malafide websites en zo kan het plan voor een onvergetelijke trip naar Brazilië uitlopen op een financieel drama.

Read more

Share

aanvangstijden wk 2014Er was veel te doen om de aanvangstijden van de WK wedstrijden. Veel van deze wedstrijden starten namelijk om 13:00 Braziliaanse tijd, wat zeker voor veel Europese teams een groot nadeel is. De hitte op dat moment zou bovendien gevaarlijk zijn voor de spelers, zo blijkt uit een onderzoek van spelersvakbond FIFPro.

Wel drinkpauze WK 2014

Sepp Blatter liet echter weten dat de FIFA heeft besloten deze tijden niet aan te passen. Volgens een onderzoek van de FIFA blijken deze schadelijke effecten enorm mee te vallen en is het niet nodig wijzigingen aan te brengen in de starttijd van 13:00 uur. De FIFA heeft wel besloten om elke helft 2 minuten in te lassen voor een drinkpauze, mits de temperatuur hoger is dan 32 graden.

Read more

Share

Van Gaal Voorselectie WK 2014De eerste twintig spelers in de trainingsselectie van Oranje voor het WK 2014 in Brazilië zijn vandaag bekend gemaakt. Dit betreft alleen spelers uit de Nederlandse competitie voor wie het seizoen er al op zit. Er zullen nog namen bij komen van clubs die nog moeten spelen in de play-offs van de Eredivisie en spelers uit buitenlandse competities die nog niet zijn afgelopen.

WK 2014 selectie

De groep zal zich aanstaande woensdag (7 mei) voor het eerst bij het KNVB trainingscentrum in Hoenderloo melden waar de spelers drie keer een driedaagse trainingsstage afwerken. De laatste trainingsstage wordt op 17 mei afgesloten met een oefenwedstrijd tegen Ecuador. Mogelijk is de selectie dan al aangevuld met onze internationals uit buitenlandse competities. Volgende week dinsdag (13 mei) zal Van Gaal een uitgebreidere voorselectie van 30 spelers bekend maken aan het publiek. Uiteindelijk moet uit deze groep de definitieve selectie van 23 man worden gekozen, welke uiterlijk 2 juni bekend moet worden gemaakt bij de FIFA.

Read more

Share

Stadion Porto AlegreHet Nederlands Elftal speelt mogelijk haar tweede groepswedstrijd van het WK 2014 tegen Australië niet in Porto Alegre. Ondanks dat het stadion, Estadio Beira-Rio, bijna gereed is heeft de stad geen geld meer om alle werkzaamheden te betalen en de faciliteiten voor de FIFA, de media en de sponsors op tijd op te leveren.

Financiering Porto Alegre Stadion via nieuwe wet

Vandaag wordt er gestemd over een wetsvoorstel in het parlement van de Braziliaanse deelstaat Rio Grande do Sul waarmee investeerders in de infrastructuur rondom het stadion worden vrijgesteld van het betalen van belasting. ‘Als deze wet niet wordt aangenomen, dan komen er geen WK-wedstrijden in Porto Alegre. Er is geen plan B, C of Z. Dit is de enige en laatste mogelijkheid om alles te financieren’, aldus burgemeester Jose Fortunati.

Read more

Share

Op 13 juli 2014 zal de WK 2014 finale plaats vinden in Rio de Janeiro. Vanaf 12 juni 2014 zullen 32 landen gaan strijden om de mooiste prijs in het voetbal, de Wereldbeker. Vier jaar geleden mocht het Nederlands Elftal deelnemen aan de finale van het WK. Helaas wist het Nederlands Elftal laat in de wedstrijd te verliezen van Spanje, waardoor het Nederlands Elftal voor de derde keer in historie niet de wereldbeker wist te winnen. De verwachtingen voor de WK 2014 finale worden lager ingeschat, dan vier jaar geleden. Immers het Nederlands Elftal wordt minder sterk verwacht. Onderstaand kan je alles lezen over de WK 2014 finale.

Waar en wanneer WK 2014 finale?

De WK 2014 finale zal plaats vinden in Rio de Janeiro in het Maracana stadion. Deze finale zal gespeeld worden om 16.00 lokale tijd. Voorafgaand aan de finale WK 2014 vinden de overige wedstrijden plaats die bepalen wie in de WK 2014 finale zullen spelen. De eerste ronde zijn groepswedstrijden waar de eerste twee landen van elke poule door zullen gaan naar de achtste finale. Vervolgens zullen de achtste-, kwart- en halve finale plaats vinden.

Read more

Share

loting WK 2014 Nederlands elftalDe loting voor het WK 2014 in Brazilië zal op 6 december 2013 om 17.00 Nederlandse tijd starten. De loting zal tijdens een gala in de staat Bahia bekend worden gemaakt.

Indien het Nederlands elftal zich plaatst voor het WK 2014 zullen we vanaf dat moment weten tegen wie het Nederlands elftal moet spelen. Tevens zal dan het programma definitief bekend worden en zullen we te weten komen wanneer het Nederlands elftal zal gaan spelen.

Op de website http://wereldkampioenschapbrazilie.nl zullen we alles over de kwalificatie en loting op de voet volgen. Hier zul je meer informatie lezen over de WK 2014 speelsteden, WK kaarten en meer.

Share

Afgelopen week heeft de FIFA bekend gemaakt wat de aanvangstijden zijn van de wedstrijden op het WK 2014 en wanneer de loting datum voor het WK 2014 wordt gehouden. 

Aanvangstijden wedstrijden WK 2014 – Speeltijden WK 2014

De opening wedstrijd van het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië wordt gespeeld op 12 juni in Sao Paulo. De aanvangstijd van deze wedstrijd is 17.00 lokale tijd. Groepswedstrijden worden op de aanvangstijden 13.00, 15.00, 16.00, 17.00, 18.00, 19.00 en 21.00 lokale tijd gespeeld. De wedstrijden voor de knockout fase worden op 13.00 en 17.00 lokale tijd gespeeld. Beide halve finales hebben een aanvangstijd van 17.00. Voor de finale is er gekozen voor 16.00 lokale tijd aanvangstijd. De finale wordt gespeeld op 13 juli 2014 in het Maracana stadion. Read more

Share

Een aantal maanden geleden heeft Brazilië de FIFA welkom geheten bij het bekende beeld in Rio de Janeiro. Op deze manier gaf Brazilië aan dat ze uitkijken naar een fantastisch wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. De aankomende jaren zal Brazilië hard aan de slag gaan om de speelsteden WK proof te maken. Op wereldkampioenschapbrazilie.nl kun je alle informatie vinden over het WK 2014 in Brazilië. Naast handige tips over je reis en WK kaarten, kan je ook het laatste nieuws over het WK 2014 terugvinden op wereldkampioenschapbrazilie.nl. Read more

Share