Alles over het WK 2014 in Brazilië, zoals WK Kaarten, Speelsteden, Programma, Hotels en de reis naar Brazilië

All posts in Poule WK 2014

australie wk 20142Het eerste land voor het WK 2014 in Brazilie is gearriveerd. WK 2014 tegenstander van het Nederlands Elftal Australie is woensdagavond in stad Vitoria aangekomen. In deze plaats zal het Australische elftal zich voorbereiden op de poule fase van het WK 2014. Het Nederlands Elftal zal zijn tweede wedstrijd gaan spelen tegen de underdog van poule B.

Australie favoriet in WK 2014 poule B?

Poule B van het WK 2014 is een van de sterkste poules van het WK 2014 in Brazilie. In deze zitten de voetbal elftallen van Chili, Spanje, Nederland en dus Australie. Iedereen verwacht dat Australie geen favoriet is voor het overleven van de poulefase. Dit bevestigt Tommy Oar ook aan de FIFA: “We zijn geen favorieten in onze poule”. Echter hij ziet wel kansen: “Maar dat biedt ons wel de mogelijkheid om te verrassen. We hebben er zin in. En om een WK te spelen in het voetballand bij uitstek is natuurlijk een extra motivatie voor ons.”.

Wil je alle WK 2014 poules overzichtelijk bekijken? Bekijk onze WK 2014 poules pagina.

Share

spaans elftal wk 2014Waar we bij landen als Chili en Australië nog vraagtekens kunnen plaatsen bij hun kwaliteiten en mogelijke prestaties op het WK 2014, is dat bij Spanje eigenlijk overbodig. Dit dreamteam van La Roja won de 3 grootste toernooien voor landenteams in de afgelopen jaren (1 WK en 2 EK’s) en was daarmee vanaf 2008 tot 2012 het FIFA team of the year. Deze periode is opvallend te noemen, want de Spanjaarden haalde voor deze 3 bekers, nog nooit een halve finale in een eindtoernooi. Tot nu toe staan ze nog eerste op de FIFA wereldranglijst (al sinds 2008), laten we hopen dat daar snel verandering in komt.

Sterspelers Spanje WK 2014

Over enkele sterspelers kunnen we eigenlijk niet spreken. Het team bestaat uit de grootste namen voor het WK 2014, voornamelijk voetballend in de Primera Division. Het feit dat deze heren al jarenlang bij elkaar en inmiddels echte vedettes zijn, vormt zowel een sterk als zwaktepunt voor het behalen van volgende rondes op het WK 2014. Vaste waardes als Xavi, Casillas, Ramos, Alonso, Torres, Puyol en Iniesta kennen zo’n groot toernooi als het WK 2014 als geen ander en weten hoe het is en wat er voor nodig is om te winnen. Hun ouderdom (ruim tien jaar bij Spaans elftal) kan ook voor gemakzucht gewoon ‘over de top’ zorgen.

Read more

Share

braziliaans elftal wk 2014Het Braziliaanse voetbalelftal, ook wel Selecao of goddelijke kanaries genoemd, is het succesvolste elftal in de voetbalhistorie. Met meerdere titels in de Copa America, Confederations cup en maar liefst 5 keer de gouden cup in handen te hebben gehad, doen zij hun naam (goddelijk) zeker eer aan. Bovendien namen de Brazilianen sinds 1950 ieder jaar deel aan het wereldkampioenschap voetbal.

Braziliaans elftal WK 2014

De laatste 7 jaar behaalde de ploeg echter niet meer eerste Fifa wereldranglijst. Dit terwijl het Braziliaans voetbalelftal in die tien jaar daarvoor bijna altijd op nummer 1 stond. Van de huidige selectie speelt, op Jo na, iedereen in Europa. Robinho heeft daarvan de meeste interlands gespeeld.  Wij zijn heel erg benieuwd of de Brazilianen tijdens het WK 2014 ook hoge ogen gaan gooien. Wij hopen van niet, om eerlijk te zijn.

Bekijk hier alle poules van het WK 2014, waaronder ook de poule van het Braziliaans elftal.

Share

groep B wk 2014Groep B is een van de moeilijkste poules van het WK 2014 in Brazilië. In deze groep zit het Nederlands Elftal samen met Spanje, Chili en Australië. Op voorhand lijkt de wedstrijd Spanje – Nederland (in Salvador) de meest bijzondere wedstrijd te zijn. Immers dit is de herhaling van de WK 2010 finale in Zuid Afrika. Naast Spanje zal Chili ook een moeilijke tegenstander zijn voor Nederland.

De teams groep B WK 2014

Spanje

Spanje zal in de poule fase spelen tegen twee teams die ze vier jaar geleden in Zuid Afrika ook al tegen zijn gekomen op de weg naar de winst. De meeste spelers in het Spaanse team zijn al actief voor het nationale elftal sinds 2008. Een uitdaging voor de verdediging van Spanje wordt de Oranje spits Robin van Persie. Immers Robin van Persie heeft in de kwalificatie periode richting het WK 2014 in Brazilië meer dan 11 goals gemaakt. Veel experts voorspellen dat Spanje niet meer zo sterk is als vier jaar geleden. Belangrijke spelers als Xavi en Iniesta zijn ouder geworden. Desalniettemin heeft Spanje een hoop talent staan op het veld.

Read more

Share

In de zomer van 2014 zal het WK voetbal worden gespeeld in Brazilië. Eind 2013 wordt de poule indeling van het WK bekend gemaakt tijdens de loting. Vanaf dat moment zal het bekend zijn waar en wanneer het Nederlands Elftal en de andere 31 landen die zich hebben gekwalificeerd zullen gaan spelen. In totaal zullen er 8 WK poules zijn.

Wil je alles weten over het programma van het WK 2014? Lees hier dan meer over het WK 2014 speelschema.

Poule WK 2014

Wereldkampioenschapbrazilie.nl zal voor het WK 2014 een poule live zetten waarmee er mooie prijzen kunnen worden gewonnen. Deze WK 2014 poule wordt real time bijgewerkt. In de periode voor het WK 2014 (hoogstwaarschijnlijk maart 2014) zullen we de poule live zetten.

Mee doen met de WK 2014 poule?

Wil je mee doen met de WK 2014 poule? Houdt dan de website van Wereldkampioenschapbrazilie goed in de gaten. Wij zullen begin 2014 de nodige informatie over de poule rond sturen zodat je op tijd kan aanmelden. Met het mee doen aan deze poule kan je mooie voetbal prijzen winnen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven over de grote WK 2014 poule!

Share