Alles over het WK 2014 in Brazilië, zoals WK Kaarten, Speelsteden, Programma, Hotels en de reis naar Brazilië

Porto Alegre trekt zich wellicht terug als WK speelstad

Stadion Porto AlegreHet Nederlands Elftal speelt mogelijk haar tweede groepswedstrijd van het WK 2014 tegen Australië niet in Porto Alegre. Ondanks dat het stadion, Estadio Beira-Rio, bijna gereed is heeft de stad geen geld meer om alle werkzaamheden te betalen en de faciliteiten voor de FIFA, de media en de sponsors op tijd op te leveren.

Financiering Porto Alegre Stadion via nieuwe wet

Vandaag wordt er gestemd over een wetsvoorstel in het parlement van de Braziliaanse deelstaat Rio Grande do Sul waarmee investeerders in de infrastructuur rondom het stadion worden vrijgesteld van het betalen van belasting. ‘Als deze wet niet wordt aangenomen, dan komen er geen WK-wedstrijden in Porto Alegre. Er is geen plan B, C of Z. Dit is de enige en laatste mogelijkheid om alles te financieren’, aldus burgemeester Jose Fortunati.

WK 2014 wedstrijden

In totaal zijn er 5 WK wedstrijden gepland in het stadion van Porto Alegre, thuishaven van de club Internacional, welke dus mogelijk allemaal op een andere datum, tijd en plek moeten gaan plaatsvinden. Naast Nederland-Australië staan ook Frankrijk-Honduras, Zuid-Korea-Algerije, Nigeria-Argentinië en een achtste finale op het programma in de Zuid-Braziliaanse stad.

Bekijk hier alle WK 2014 wedstrijden, waaronder de wedstrijden in speelstad Port0 Alegre.

Share

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in deze pagina:

 
Comments

No comments yet.