Alles over het WK 2014 in Brazilië, zoals WK Kaarten, Speelsteden, Programma, Hotels en de reis naar Brazilië

Porto Alegre: het groene zuiden

Porto Alegre 1Volgens de Porto Alegrensen, is Porto Alegre de groenste stad van Brazilië. Oranje speelt haar tweede groepswedstrijd in Porto Alegre, dus op 18 juni mogen alle Oranje fans deze weelderig groene stad zelf gaan ervaren. Door de zuidelijke ligging kent het gebied een zomer en winterseizoen. Een jas of vest is dan ook geen overbodige luxe; in juni is het namelijk winter in Porto Alegre!

Speelstad WK 2014: Porto Alegre

De inwoners van Porto Alegre hebben er alles aan gedaan om de neoklassieke gebouwen in de binnenstad te behouden: het centrum ziet er dan ook prachtig uit, met goed onderhouden gebouwen en schone straten. Porto Alegre 2De bezienswaardigheden in de binnenstad liggen allemaal op loopafstand, zo’n 15 minuten vanaf de Mercado Público, de centrale markt. Alle verschillende soorten groenten, fruit, vis en vlees zijn daar te koop en het is heerlijk om er rond te struinen. Rondom de markt zitten veel barretjes en restaurants waar je kunt genieten van de zuidelijke keuken van Brazilië, die gekenmerkt wordt door de grote hoeveelheden vlees. Vanaf het marktplein is het gemakkelijk een bus of een metro te nemen naar andere delen van de stad.

Het straatbeeld van Porto Alegre lijkt op het eerste gezicht misschien wat a-typisch voor Brazilië. Na de stichting van de stad in 1772 zijn er veel migranten naar het gebied gekomen, voornamelijk uit Duitsland, Italië, Polen en ook uit Nederland. Hierdoor zie je veel  blanke en blonde mensen. Duitse dorpsnamen komen nog veel voor in de regio en zelfs het Oktober Fest wordt ieder jaar uitbundig gevierd. De Oranje Karavaan van Eurocult Lito Reizen rijdt bijvoorbeeld door Blumenau. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een stad die door de Duitser Hermann Blumenau is gesticht. Op 16 juni speelt Duitsland tegen Portugal in groep G en de deelnemers van de Oranje Karavaan hebben de mogelijkheid deze wedstrijd te zien tussen de Duitse Brazilianen onder het genot van Bier und Bockwurst.

Porto Alegre 3Porto Alegre betekent letterlijk ‘vrolijke haven’. Dat is ook niet vreemd, vanwege de bijzondere ligging aan een enorme zoetwater lagune, waar vijf rivieren samenkomen. Vanwege het omliggende vruchtbare graslandschap, de pampa, zijn er veel veehouderij bedrijven in de omgeving. Er is een echte cowboy-cultuur ontstaan rondom de veehouders, inclusief cowboy-hoeden en cowboy-laarzen. De gaúchos, zoals de cowboys worden genoemd, zijn het typische kenmerk van het zuiden van Brazilië. De barbecue is in heel Brazilië bijzonder populair, vooral op zondag. Vanuit de cowboy-cultuur is het dan ook niet vreemd dat de kampioenen van de nationale sport barbecueën in het zuiden van Brazilië wonen.

Nederlands Elftal Porto Alegre

Porto Alegre 5 (Florianopolis)De omgeving van de stad is makkelijk te bereizen met de auto via de goed onderhouden wegen. Een mooi dagtochtje is het pittoreske Vale dos Vinhedos in Bento Gonçalves, 120 kilometer ten noordwesten van Porto Alegre. Voor de reizigers die meer tijd hebben, is het heerlijk om een paar nachten door te brengen in een van de charmante landelijke pousadas, en daar van de wijnen en het landschap te genieten. De voetbalsupporters die na de wedstrijd van Oranje met de Eurocult Lito Karavaan meereizen naar de laatste speelstad van de groepsfase, São Paulo, verblijven in de stad Florianópolis. Porto Alegre 6 (Florianopolis) speelstad wk 2014Deze stad is een bezoek meer dan waard en is de toegangspoort tot het eiland Santa Catarina. De stad bestaat uit een industriële zone op het vasteland en het koloniale centrum op het eiland zelf, verbonden door een brug. De koloniale straatjes met kinderkopjes rondom het plein 15 de Novembro zijn leuk om te ontdekken en Florianópolis kent een hip uitgaansleven.

Ben je ook enthousiast geraakt over Brazilië en wil je graag naar het WK 2014? Eurocult-Lito biedt diverse (maatwerk) reizen aan om het beste uit Brazilië en het WK 2014 te halen. Bekijk hier alle mogelijkheden voor het WK.

Share

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in deze pagina:

 
Comments

No comments yet.