Alles over het WK 2014 in Brazilië, zoals WK Kaarten, Speelsteden, Programma, Hotels en de reis naar Brazilië

Hostel in Brazilie

Een goedkope optie om te overnachten tijdens het WK voetbal is een hostel. Elke grote stad in Brazilië heeft diverse hostels. Het ene hostel is erg eenvoudig ingericht en het andere hostel is wat luxer ingericht. De hostels in Brazilië worden voornamelijk gebruikt door reizigers en backpakkers die vaak niet langer dan een paar dagen overnachten in een hostel. Echter, tijdens het WK voetbal kunnen hostels een ideale manier van overnachten zijn.

Prijs hostel Brazilië

De prijs van een hostel in Brazilië is net zoals een hotel erg afhankelijk van de locatie, beschikbaarheid, seizoen en kwaliteit. Diverse wereldwijde hostel websites bieden een overzicht van hostels aan in Brazilië. De prijs voor een slaapplek in een hostel tijdens het WK 2014 zal tussen de 50 en 75 euro liggen per nacht. De verwachting is wel dat het aantal slaapplekken schaars zal zijn tijdens het WK 2014.

Tip: Maak gebruik van de diverse reisorganisaties die voordelige maar uitstekende hostels aanbieden in Brazilië.

Wanneer een hostel boeken in Brazilië?

Wat geldt voor hotels en campings geldt eigenlijk ook voor hostels. Het is raadzaam om het hostel pas te boeken wanneer de poule indeling en dus de steden waar gespeeld wordt bekend zijn geworden. Normaal gesproken is dit 9 maanden voordat het WK plaatsvindt.

Beschikbaarheid Hostels in Brazilië

De hostels zullen minder snel vol geboekt zijn dan de hotels tijdens het WK voetbal. Dit neemt niet weg dat ook de hostels erg populair zullen zijn. Vooral de hostels die goed gewaardeerd worden, zullen snel volgeboekt zijn. Wederom is het verstandig om direct na bekendmaking van de poule-indeling een hostel te reserveren.

 

Lees hier meer over hotels in Brazilie of de Oranje camping.

Share
 
Comments

Beste Daan,

Een leuk artikel maar ik wil je graag een up to date geven met betrekking tot het prijsniveau in Rio de Janeiro (en Sao Paulo). Het prijsniveau van hotels en hostels in Rio is nou ongeveer even hoog als europese of amerikaanse steden. Als voorbeeld de gemiddelde prijs van 5 sterren hotels is het hoogste ter wereld in Rio (duurder dan NY, London, Parijs). In juni betaal je minimaal 20 euro voor een bed in een goed hostel in een goede buurt en een lage prijs in een mindere buurt is nog altijd 15 euro! (6 op een kamer) Voor een kamer in een 3 sterren hotel in een aardige buurt (Copacabana) betaal je makkelijk 120 euro! en dan heb je niks super de lux. Simpele accomodatie (2 pers) is er vanaf 60 /70 Euro. MAAAAARR! vergeet deze prijzen want met Carnaval, Nieuwjaar en dus ook met de WK en olimpische spelen gaan deze prijzen ongeveer 4 tot 5 keer over de kop. Het is dus een zeer belangrijke zaak om goed te vergelijken en zeker referenties na te trekken want goedkope opties zullen er niet zijn.
Brazilie heeft een gigantisch economische boom doorgemaakt en al de brazilianen zijn zich nu al bewust dat de WK en Olimpische Spelen gouden tijden zullen brengen. Ter vergelijking met de leegstand en daling in verkoopprijs van huizen hier in NL zij er in Rio praktisch geen huizen te koop en de verkoopprijzen in 4 jaar verdriedubbeld! Huurprijzen zijn hoger dan in Nederland!

Dus zorg dat goedkoop geen duurkoop wordt en ga voor zekerheid!
groet
Ron

Beste Ron,

Bedankt voor de aanvulling. We zullen de prijzen aanpassen wanneer er op de websites van de verschillende reis/hotel organisaties meer bekend is.

Indien je meer aanvullingen hebt ben je altijd welkom.

Als er nog mensen op zoek zijn naar een verblijfplaats tijdens het WK in Sao Paulo, neem dan contact met mij op. We hebben een prachtig landhuis, met zwembad, eigen voetbalveld, kamers met eigen badkamer en 3000m2 eigen grond, met uitzicht op native jungle. Gunstige ligging tov vliegveld Sao Paulo Guarulhos en het stadion.
email: elsbethboone@gmail.com

Ons appartement is ook nog steeds te huur in Rio de Janeiro. Betreft de prijs kunnen we een totaalprijs afspreken.
https://www.airbnb.com/rooms/2167859

Het huis van mijn neef in Belo Horizonte staat te huur tijdens de WK football . Ligt op een gesloten domein tussen de natuur, Is goed gelegen tov vlieghaven en ook van het stadion, met 1 slaapkamer 2 personen bed en eventueel ook en enkel bed in de living. Prijs op aanvraag