Alles over het WK 2014 in Brazilië, zoals WK Kaarten, Speelsteden, Programma, Hotels en de reis naar Brazilië

All posts in Overnachten in Brazilie

Hotels in BraziliëSinds bekend is geworden dat het Wereldkampioenschap 2014 in Brazilië zal worden gehouden probeert iedereen hiervan een graantje mee te pikken. De horeca industrie is een van de sectoren die de prijzen aanzienlijk zullen verhogen gezamenlijk met de hotellerie. Gemiddeld zijn de prijzen van hotelkamers in de speelsteden 600 procent hoger dan normaal. De Braziliaanse dienst voor toerisme maakt zich zorgen over de woekerprijzen die worden gerekend. Zij zijn van mening dat een gemiddelde voetbalfan best iets meer wil betalen voor een evenement zoals het WK echter verwachten zij dat deze stijging een averechts effect zal hebben op het imago van het land en hierdoor toerisme zal afschrikken.

Hotels WK 2014

Lokale overheden hebben afgelopen jaar de prijzen van hotelovernachtingen onder de loep genomen en kwamen tot schokkende conclusies. De prijzen per overnachting zijn tot 600% hoger dan normaal. Het onderzoek is gedaan onder 65 hotels (in alle 12 speelsteden) welke werden aangeboden via de FIFA website. Van de 65 onderzochte hotels hebben 22 accommodaties hun prijzen verhoogd met 200% en 6 hotels met 300%. Waar een overnachting in Salvador afgelopen zomer gemiddeld 56 euro kostte vragen sommige hotels dit jaar maar liefst 380 euro per overnachting. In Sao Paolo en Recife zijn de gemiddelde prijzen slechts verdubbeld. Een van de bekendste steden van Brazilie, Rio de Janeiro, vraagt gemiddeld 345 euro per nacht. In vergelijking tot het Wereldkampioenschap voetbal dat werd gehouden in Zuid-Afrika is dit een verdubbeling van de prijzen voor een overnachting in de hoofdstad. De Braziliaanse dienst voor toerisme heeft de FIFA meerdere malen opgeroepen de prijzen te verlagen om zo ook na afloop van het WK te profiteren van het economische succes en ervoor te zorgen dat het land bekend staat als betaalbaar en aantrekkelijk voor toeristen.

Read more

Share

Uit de zoektocht van voetbalfans op Hotels.com blijkt dat de Nederlandse voetbalfans een van de meest optimistische voetbalfans zijn. Door Oranje fans wordt er veel gezocht naar overnachtingen tijdens de groepswedstrijden op het WK 2014, maar wordt er ook gekeken naar hotelovernachtingen tijdens de finale in Rio de Janeiro. Opvallend is dat Japan, Australie en Verenigd Koninkrijk het meest optimistisch zijn. De Nederlandse supporters staan op plek vier.

Welke voetbalfans zijn het meest optimistisch over het WK 2014?

1. Japan (983%)

2. Australië (560%)

3. Verenigd Koninkrijk (546%)

4. NEDERLAND (525%)

Read more

Share

De eerste informatie met betrekking tot de Oranjecamping is afgelopen maand naar buiten gekomen. Zo is bekend geworden welke drie mogelijke routes aangeboden worden door de Oranjecamping en de mogelijke prijs voor de Oranjecamping.

Read more

Share