Alles over het WK 2014 in Brazilië, zoals WK Kaarten, Speelsteden, Programma, Hotels en de reis naar Brazilië

Oranje blijft ongeslagen in 2013

Het Nederlands elftal heeft in de afgelopen week twee oefenwedstrijden gespeeld en beide keren eindigde het in een gelijkspel. Hiermee heeft Oranje als enige Europese land haar ongeslagen status in het kalenderjaar 2013 gehandhaafd. Gezien de recente historie is dat een voorbode voor een goed WK volgend jaar in Brazilië. In aanloop naar de finaleplaats op het WK 2010 in Zuid-Afrika verloor het Nederlands elftal onder Van Gaals voorganger Bert van Marwijk ook geen enkele wedstrijd in het kalenderjaar 2009.

Afgelopen zaterdag heeft het Nederlands elftal bij het oefenduel met Japan in Genk een voorsprong verspeeld. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal stond na veertig minuten met 2-0 voor, maar verliet het veld met een 2-2 gelijkspel. “Je wilt stappen maken, maar dit gelijkspel voelt daarom als een nederlaag”, was aanvoerder Arjen Robben kritisch over het resultaat van zijn ploeg. Van Gaal sloot zich bij zijn captain aan: “Het verval tussen onze eerste en tweede helft was veel te groot. Dat mag ons niet overkomen.”

Hoewel Oranje ook na het 2-2 gelijkspel tegen Japan van afgelopen zaterdag ongeslagen bleef, overheerste het weggeven van de controle en daardoor een 2-0 voorsprong na afloop. Tegen Colombia had het door blessures geplaagde Oranje die controle weer wel. Ondanks een rode kaart van Jeremain Lens in de eerste helft en het uitvallen van zowel De Jong als Van Der Vaart heeft Nederland zich sterk overeind weten te houden. De Colombianen loerden vooral op de ruimte achter de Oranje-defensie, maar die acteerde een stuk alerter dan vier dagen eerder tegen Japan waardoor de gevreesde topspits Radamel Falcao weinig gevaar kon stichten. Van Gaal was zeer te spreken over dit optreden van het Nederlands Elftal: “Dit was misschien wel de beste wedstrijd onder mijn leiding, want iedereen voerde zijn taken uitstekend uit.”

 

Share

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in deze pagina:

 
Comments

No comments yet.