Alles over het WK 2014 in Brazilië, zoals WK Kaarten, Speelsteden, Programma, Hotels en de reis naar Brazilië

Onrust in Brazilië zal voetbalfans niet raken.

rellenDe onrust die heerst in het voetballand speelt al lange tijden. Elke dag wordt er in het nieuws wel iets vermeld over de toestand in Brazilië, of het nu gaat over de voortgang van de bouw, opruimen van de Favela’s of stijgende hotelkamerprijzen Brazilië is een hot topic. Of het nu positief of negatief nieuws is maakt voor Sepp Blatter, voorzitter van de FIFA, niks uit. De baas van de FIFA is van een ding overtuigd: WK 2014 in Brazilië wordt het beste voetbaltoernooi ooit.

 

Organisatie WK 2014

Een aantal zaken houden de gemoederen flink op been omtrent de organisatie van het WK 2014. De bouw van de stadions blijft achter op schema liggen; drie stadions zijn zelfs nog niet klaar voor het toernooi en daarnaast zijn er al meerdere malen constructies ingestort welke hebben geleid tot doden.

Wat betreft de infrastructuur in de breedste zin van het woord dient er ook nog gas gegeven te worden om alles op tijd af te krijgen. Enkele vliegvelden in Rio de Janeiro moeten nog afgerond worden, wegen zijn nog niet allemaal gereed en het openbaar vervoer netwerk is nog alles behalve optimaal om alle voetbalfans zonder problemen te kunnen bedienen.

Imago toerisme Brazilie tijdens WK 2014

Daarnaast heeft de hotellerie branche een gigantische inschattingsfout gemaakt door de prijzen dermate te verhogen, soms wel met 600%, waardoor de animo die verwacht werd tot nu toe een stuk minder is dan verwacht. Slechts een kleine twee maanden voordat het WK zal starten hebben de meeste hotels er voor gekozen om de prijzen een aanzienlijk te verlagen om zo toch alle kamers vol te krijgen.

Het bureau voor toerisme is in een continue strijd met de FIFA om ervoor te zorgen dat het land ook na het sportevenement een aantrekkelijk land blijft voor toekomstige toeristen.

De afgelopen jaren is er hevig aan de weg getimmerd om het land veilig te maken voor alle voetbalfans en toeristen die het land gaan bezoeken tijdens het WK in juni 2014. Daarbij zijn er de afgelopen maanden en jaren heftige confrontaties geweest tussen de bewoners van de sloppenwijken (Favela’s) en de ordetroepen. Tijdens deze rellen is er niet alleen materiele schade ontstaan maar zijn er ook talloze gewonden en doden gevallen. Afgelopen week is er nog een bekende danser vermoedelijk omgekomen door een politiekogel waardoor de gemoederen wederom flink zijn opgelopen. Daarnaast beginnen er steeds meer nieuwe tentenkampen te ontstaan nabij de voetbalstadions. Mensen die hier komen protesteren zijn bewoners die noodgedwongen hun huis hebben verlaten doordat zij de huur niet meer konden betalen. Ook deze stijgende huurprijzen staan in relatie met de komst van het voetbaltoernooi.

Moeten de voetbalfans zich zorgen maken over hun veiligheid tijdens het grootste sportevenement ter wereld? Volgens de autoriteiten en de optimistische Sepp Blatter is dit geen probleem en zullen er meer dan 10.000 politietroepen paraat staan tijdens de wedstrijden om alles in het gareel te houden. De favela’s waar veel drugsbendes aan het hoofd staan worden al geruime tijd bezet door de politie en in de meeste gevallen zelfs geruimd om de veiligheid te waarborgen.

Conclusie onrust WK 2014

Al met al komt er licht aan het einde van de tunnel en zullen zowel de FIFA als het gastland er alles aan doen om de organisatie op tijd af te ronden en nog belangrijker: de veiligheid waarborgen van de toeristen/voetbalfans. U hoeft dus niet bang te zijn om te genieten van het mooiste voetbaltoernooi van de wereld in het zo mooie Brazilië.

Wil je alles weten over de WK 2014 poules? Bekijk de WK 2014 poules pagina.

Share

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in deze pagina:

 
Comments

No comments yet.