Alles over het WK 2014 in Brazilië, zoals WK Kaarten, Speelsteden, Programma, Hotels en de reis naar Brazilië

Onder de loep WK 2014: Terence Kongolo

terence kongolo wk 2014 oranjeHij is de laatste tijd veel genoemd, Terence Kongolo. De centrale verdediger werd onlangs door Van Gaal opgeroepen om mee op trainingskamp te gaan ter voorbereiding voor het WK 2014, waar veel mensen verbaasd over waren. Deze geboren Rotterdammer is van de Feijenoord school van het eerste uur. Als F-pupil begon hij al bij de topclub en is niet meer vertrokken.

Debuut eredivisie Kongolo

Kongolo maakte pas 2 jaar geleden zijn debuut in de eredivisie tegen Excelsior en is sindsdien een vaste waarde van de Rotterdammers op het hoogste niveau. De 20-jarige verdediger speelde dit seizoen 18 wedstrijden, waar hij er vorig jaar nog maar 7 speelde.

Kongolo en Oranje

Terence is op jonge leeftijd al opgeroepen voor Oranje onder de 17, 18 en 19. Zo scoorde hij zelfs in de EK finale onder de 17 tegen Duitsland, welke ook gewonnen werd. Mooier kan volgens ons niet. Opvallend is dat Kongolo pas op 5 mei door Van Gaal voor Oranje werd opgeroepen en zijn debuut voor oranje pas tegen Ecuador was. Er is geen beter moment dan vlak voor het WK 2014 te mogen debuteren en wellicht mee te gaan naar Rio de Janeiro. Wij achten de kansen groot dat Kongolo in ieder geval mee gaat naar het WK 2014. Of hij daar een basisplaats krijgt, weten we niet.

Bekijk hier alle wedstrijden van het Nederlands Elftal tijdens het WK 2014

Share

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in deze pagina:

 
Comments

No comments yet.