Alles over het WK 2014 in Brazilië, zoals WK Kaarten, Speelsteden, Programma, Hotels en de reis naar Brazilië

Onder de loep WK 2014: Jordy Clasie

jordy clasie oranje wk 2014Deze geboren Haarlemmer is de nummer 6 van de grootste Rotterdamse topclub van het land. Hij maakte zijn eerste doelpunten bij amateurclubs in Haarlem en maakte op 11-jarige leeftijd de overstap naar Feijenoord, ondanks de interesse van Ajax. Na de hele jeugd bij Feijenoord te hebben gevoetbald en kampioen te worden in de B1 en A1 als aanvoerder.

Feijenoord

Na verhuurd te zijn aan stadgenoot Excelsior en daar een vaste kracht te zijn geworden kwam hij terug bij Feijenoord. Hij werd snel een publiekslieveling, speelde een uitstekend seizoen en kreeg de zilveren schoen. Ondanks interesse van de grootste Italiaanse topclubs en het Engelse Tottenham Hotspur tekende hij bij bij Feijenoord.

Selectie Oranje en Jordy Clasie

Na bij jong oranje te hebben gespeeld en interesse door Bert van Marwijk werd hij uiteindelijk door de huidige bondscoach voor het eerst opgeroepen medio 2012 voor de voorbereiding van het WK 2014. Net als Janmaat en Indi debuteerde hij tegen Turkije, een WK kwalificatiewedstrijd voor het WK Brazilië dat met 2-0 werd gewonnen. Daarna behoorde Clasie niet meer tot de 22-kopige selectie voor het WK 2014. Of Clasie tijdens dit WK al zal schitteren weten we niet, al is de kans niet enorm groot. In de toekomst zullen wij sowieso nog veel van hem horen.
Hoe zien de WK 2014 poules er uit? Bekijk hier alle WK 2014 poules.
Share

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in deze pagina:

 
Comments

No comments yet.