Alles over het WK 2014 in Brazilië, zoals WK Kaarten, Speelsteden, Programma, Hotels en de reis naar Brazilië

Onder de loep WK 2014: Davy Klaassen

davy klaasen nederlands elftal wk 2014Davy is, zeker onder het Amsterdamse publiek, aardig bekend in de Nederlandse voetbalwereld. Daarbuiten moeten ze hem nog leren kennen. Misschien dat het Wk Brazilie daar verandering in brengt. Als geboren Hilversummer kwam hij in 2004 in de jeugdopleiding van Ajax. De club waar hij tot nu toe grote stappen heeft gemaakt en nog steeds speelt.

Debutant eredivisie

In 2011 debuteerde hij zowel in de eredivisie als op het internationale toneel. Zijn eerste eredivisiedoelpunt scoorde hij na 42 seconden in het veld te hebben gestaan. Een goede binnenkomer. Hij was hiermee de snelst scorende debutant in de eredivisie ooit. Nog een feitje, hij scoorde zijn eerste hattrick voor Ajax tegen NAC eind december.

Davy en oranje

Na wedstrijden te hebben gespeeld voor onder de 16, 17, 19 en jong Oranje ontving hij in februari van dit jaar een uitnodiging van onze bondscoach ter voorbereiding van het WK 2014 en maakte zijn debuut tegen Frankrijk (2-0 verloren!) door in de 72e minuut Sneijder te vervangen. Wij gaan er vanuit dat zijn debuut op het WK meer succes mag brengen. Of dat dit jaar is weten we niet. Of het nu het WK 2014 of WK 2018 is, van Davy Klaassen gaan we nog meer horen.

Wil je alle wedstrijden van het Nederlands Elftal tijdens het WK 2014 bekijken? Bekijk hier wedstrijden nederlands elftal WK 2014

Wil je mee doen aan de grootste WK 2014 pool van Nederland? Meld je hier aan voor de WK 2014 pool.

Share

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in deze pagina:

 
Comments

No comments yet.