Alles over het WK 2014 in Brazilië, zoals WK Kaarten, Speelsteden, Programma, Hotels en de reis naar Brazilië

Onder de loep WK 2014: Daryl Janmaat

janmaat oranjeDeze geboren Leidschendammer is volgens velen al een vaste kracht voor het oranje wat in Brazilië gaat strijden voor de wereldbeker tijdens het WK 2014. Deze Feijenoorder speelde in zijn jeugd bij Tonegido en Feijenoord om vervolgens eerst naar ADO Den Haag te vertrekken. Hij werd door Feijenoord namelijk als te licht bevonden.

Debuut eredivisie

Janmaat ontwikkelde zich uitstekend en mocht in het seizoen 2007/2008 debuteren voor ADO in de eredivisie. Hij speelde zelfs 25 wedstrijden en wist zich in de kijker te spelen, aangezien SC Heerenveen aanklopte voor de jonge rechtsback. Daryl tekende een meerjarig contract en speelde vanaf 2008 tot 2012 voor Heerenveen, totdat zijn oude ploeg Feijenoord hem een drie jarig contract aanbood. Sindsdien is hij een vaste waarde voor de nummer 2 van de eredivisie dit jaar.

Janmaat en oranje

Zijn uitstekende optreden bij Feijenoord bleef ook Van Gaal niet onopgemerkt. Hij debuteerde voor oranje tegen Turkije, in aanloop naar het WK 2014, en viel direct tegen waarna Van Gaal hem tijdelijk passeerde. Bij zijn tweede kans wist hij wel te overtuigen en sindsdien is Janmaat niet meer weg te denken uit de selectie voor het WK 2014. Wij achten de kans, mits hij fit blijft, vrijwel zeker dat hij mee gaat naar het WK 2014.

Bekijk hier alle wedstrijden van het Nederlands Elftal tijdens het WK 2014.

Share

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in deze pagina:

 
Comments

No comments yet.