Alles over het WK 2014 in Brazilië, zoals WK Kaarten, Speelsteden, Programma, Hotels en de reis naar Brazilië

Nog 100 dagen dan start het WK 2014

wk 2014 bekerHet WK 2014 in Brazilië komt er aan! Het aftellen kan beginnen! Vandaag zijn er nog 100 dagen te gaan tot de FIFA 2014 World Cup. Brazilië nodigt de hele wereld uit om samen af te tellen tot de start van het toernooi op 12 juni 2014 in São Paulo. Om dit belangrijke moment te vieren, worden op 4 maart iconische gebouwen in de gaststeden van het WK feestelijk groen-geel verlicht. Van het Maracanã stadion in Rio de Janeiro tot de Ponte JK in Brasilia. Het land kijkt er naar uit om reizigers van over de hele wereld kennis te laten maken met de Braziliaanse cultuur, gastvrijheid en passie voor futebol (voetbal).

WK 1950 in Brazilië

Het 30-daagse evenement trekt zo’n 600.000 buitenlandse toeristen naar Brazilië. Naast São Paulo, vinden de wedstrijden plaats in de volgende gaststeden: Belo Horizonte, Brasilia, Cuiaba, Curitiba, Fortaleza, Natal, Recife, Porto Alegre, Manaus, Salvador en Rio de Janeiro, waar de finalewedstrijd zal plaatsvinden.

In 1950 werd de laatste keer het WK voetbal in Brazilië gehouden. Toen werd het toernooi bezocht door ruim 1 miljoen mensen. Nu is dat aantal verdrievoudigd. Brazilië verwacht dit WK zo’n 3,3 miljoen mensen te ontvangen. Daarnaast zijn er bij de FIFA bijna 10 miljoen aanvragen voor kaarten binnengekomen tijdens de twee verkoopfases. Er is veel veranderd sinds de laatste keer dat Brazilië het WK organiseerde. Het land heeft een enorme ontwikkeling en financiële groei doorgemaakt. Ook het toernooi zelf heeft zich op- en buiten het veld positief ontwikkeld. Zo doen er nu 32 in plaats van 13 teams mee en is het aantal wedstrijden gestegen van 22 naar 64. Ook wordt er tijdens dit WK voor het eerst gebruikgemaakt van de doellijntechnologie.

Share

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in deze pagina:

 
Comments

No comments yet.