Alles over het WK 2014 in Brazilië, zoals WK Kaarten, Speelsteden, Programma, Hotels en de reis naar Brazilië

All posts in Nederlands Elftal

nederlands elftal brons wk 2014Het Nederlands Elftal heeft op een fantastische wijze afscheid genomen van het WK 2014 in Brazilië. Na een spannende halve finale tegen Argentinië, die helaas verloren ging na penalties, heeft het Nederlands Elftal het goede gevoel deels terug gepakt door te winnen van Brazilië. De wedstrijd eindigde in 0 – 3 voor het Nederlands Elftal. Het huidige Nederlandse Elftal wist hiermee geschiedenis te schrijven. Voor het eerst in de geschiedenis van Oranje wist het team een WK af te sluiten zonder een verliespartij. Dit Nederlands Elftal heeft namelijk 5x gewonnen en 2x gelijk gespeeld. 

Het beste Nederlandse Elftal

Diverse spelers (oa. Robben) en de bondscoach (Louis van Gaal) vonden dit Nederlands Elftal het beste Nederlands Elftal wat ze ooit mee hebben gemaakt. Louis van Gaal vond dit zelfs zijn beste team waar die ooit mee samen heeft gewerkt. Niet op het gebied van kwaliteit maar qua team. “Ik kan me voorstellen dat Nederland in de ban was van dit elftal, want de strijd en de wil om te winnen zag je in iedere wedstrijd terug. En dat maakt sport mooi”, analyseerde Van Gaal voor de camera’s van de NOS zijn elftal.

Statistieken Nederlands Elftal WK 2014

Het Nederlands Elftal heeft een goed toenooi gespeeld. Wereldkampioenschapbrazilie.nl heeft wat statistieken van het Nederlands Elftal tijdens het WK 2014 op een rij gezet.

 • Wedstrijden: 5x gewonnen, 2x gelijk
 • Doelpunten: 15 doelpunten voor, 4 doelpunten tegen
 • Assists: 11 assists
 • Schoten: 73 schoten
 • Gele kaarten: 11 gele kaarten (en eenmaal een schorsing door 2x geel – Robin van Persie)
 • Topscorer Nederlands Elftal: Robin van Persie met 4 doelpunten
 • Beste speler Oranje: Arjen Robben
 • Grootste talent Oranje: Memphis Depay

Read more

Share

nederlands elftal wereldkampioen 2014Het geloof was voor het WK teruggezakt naar nihil. Na de monsterzege op Spanje kreeg dat vertrouwen een enorme boost en nu Nederland in de kwartfinale van het WK 2014 terecht is gekomen durven we langzaam over het kampioenschap te praten. De mannen van VI Oranje weten zeker dat we in de halve finale wel worden uitgeschakeld, maar toch duiken er berichten van onder andere belangrijke kopstukken in de Nederlandse voetbalwereld die daar anders over denken. Over wie hebben we het dan?

Marco van Basten

De winnaar van het Europees kampioenschap in 1988 is meestal kritisch, maar gelooft er dit jaar in. Hij zegt in de telegraaf “Met Costa Rica op komst zou je uit moeten gaan van een plaats bij de laatste vier. En dan komt het allemaal heel dicht bij elkaar”. Het kan volgens hem dus alle kanten op, tijdens het WK 2014.

Read more

Share

Oranje Chili wk 2014 Team Wereldkampioemschapbrazilie.nl is nu ruim een week in Brazilië. Rio de Janeiro was fantastisch en heeft ons de kans gegeven om meer gezichten te zien van Brazilië. Op de planning stond nog een hoogtepunt. Dat was het bezoek aan Sao Paulo, waar Nederland de wedstrijd moest spelen tegen Chili (2 – 0). In deze blogpost onze ervaringen van het bezoek aan Sao Paulo tijdens het WK 2014.

Oranje camping Sao Paulo

Wat is een EK of WK zonder de Oranje camping? De oranje camping is inmiddels een begrip geworden bij alle voetbalfans in Nederland. Daarom moest team Wereldkampioenschapbrazilie.nl natuurlijk de drukste bbq en feest avond van de Oranje camping bijwonen. De camping is gevestigd op een sportcomplex. Hierdoor zijn de faciliteiten erg goed. Afgelopen week stond de Belgische variant van de Oranje camping in slecht daglicht in verband met de sanitaire voorzieningen. Dit was in ieder geval niet het geval op deze versie van de Oranje camping. Naast een perfecte bbq, en een leuk terras waar je een biertje kan doen en voetbal kan kijken, biedt de Oranje camping een Oranje feest aan.

Samen met zo’n 500 man (tussen de 150 en 200 mensen staan op de camping) werd er een feestje gebouwd. Het feest werd gestart door de dikdakkers die goed opzwepende Oranje hits wisten te zingen. Het lied “Viva Hollandia” mocht hier zeker niet ontbreken. 500 enthousiaste en in Oranje gekleden Nederlanders wisten met de vlaggetjes van de dikdakkers er een mooi feest van te maken. De volgende artiest was Danny de Munk. Hij bouwde het feestje verder uit en op deze manier hadden de meeste een geslaagde avond.

Wedstrijd Nederland – Chili

20140623-192826.jpgDe wedstrijd waar we maanden naar uit hadden gekeken was de wedstrijd Nederland – Chili. Vroeg in de ochtend gingen we met het team naar het stadion. Wat nog geen makkelijke opgave was aangezien de stad een drama is wat betreft verkeer. Wij gingen met de taxi, maar een metro is sterk aan te beleven. Aangekomen bij het stadion zagen we al dat er erg veel Chilenen waren, wat later ook bleek in het stadion. Het leek wel een thuiswedstrijd zoals de NOS ook had vermeld op de website.

De sfeer was echter top. Alle Nederlanders hadden zich verzameld op het geïmproviseerde oranje plein, waar de DJ wat goede opzwepende muziek wist te draaien. De Nederlanders kregen er toen al veel zin in! Vervolgens ging de hele groep naar het stadion om de wedstrijd te bekijken. Tijdens de wedstrijd was het bijzonder om de Chilenen passie vol te zien zingen, ook nadat ze al twee doelpunten tegen hadden gekregen. De Nederlanders konden er ook wat van. Holland Holland Holland was vaak te horen in het stadion! Gelukkig wist Nederland te winnen.

Met een fantastische overwinning wist het team een mooie week Brazilië af te sluiten. Vanaf woensdag zullen de wedstrijd weer gewoon in Nederland thuis of in de kroeg worden gevolgd.

Share

Robin Van Persie Australie NederlandHet Nederlands Elftal heeft de volgende fase van het WK 2014 in Brazilië bereikt door te winnen van Australië met 2 – 3. In een knotsgekke wedstrijd wist het Nederlands elftal een belangrijke overwinning te boeken. De volgende wedstrijd zal plaats vinden in Sao Paulo tegen Chili. Die gisteren ook zijn tweede overwinning van het toernooi wist te behalen.

Van Persie en Robben

De sterren van het Nederlands elftal, Robben en van Persie, waren weer de helden van het Nederlands elftal. Zij wisten weer het verschil te maken en hielpen de jonge spelers door de wedstrijd heen. Beide zijn nu ook topscorer van het WK 2014 met drie doelpunten. Aankomende maandag tegen Chili zullen zij ook weer proberen het verschil te maken.

 

Read more

Share

Malaga - Spanje NederlandWie veel in Spanje is geweest weet hoe het voetbal daar leeft. De emoties lopen hoog op en de Spaanse sportpers schrijft tientallen pagina’s vol over een wedstrijd die nog moet komen of al gespeeld is. De Spaanse sportkrant AS leefde gisteren (vrijdag 13 juni jl.) met een voorbeschouwing van 15 (!) pagina’s toe naar de wedstrijd Nederland-Spanje.

Spelers en trainers worden overdreven opgehemeld na een goede prestatie en volledig en ongenuanceerd neergehaald wanneer een wedstrijd verloren gaat. Bovendien is de Spaanse pers altijd bereid een oorlog te beginnen indien dat in het belang is van het Spaanse elftal en maakt zij bijvoorbeeld dankbaar gebruik van de mogelijkheid om te kunnen schrijven dat Sneijder en Kuyt het nachtleven in Brazilië onveilig hebben gemaakt. Of dat nou waar is of niet, het weerhoudt de journalist niet daar melding van te maken.

De wijze waarop de mensen het voetbal beleven ligt in lijn met de manier waarop de kranten worden volgeschreven. Intens, met veel emotie en meelevend. De vele restaurants en tapasbarretjes in de Spaanse stad Malaga hadden grote schermen opgehangen en de pleinen met rood geklede en geschminkte Spanjaarden stroomden vol. Een klein groepje Nederlanders, zwaar in de minderheid maar vanzelfsprekend in oranje, zat vooraan, recht voor de grootste televisie.

Read more

Share

Nederlands elftal wk 2014Totaal onverwachts heeft het Nederlands Elftal in WK 2014 poule B van wereldkampioen Spanje gewonnen met 1 – 5. Door twee doelpunten van Robben en Van Persie was Nederland in de tweede helft oppermachtig tegen het sterrenelftal van Spanje. Met deze overwinning lijkt het Nederlands Elftal een goede stap te hebben gezet richting de knock-out fase van het WK 2014 in Brazilië. Diverse buitenlandse media hebben met verbazing over het Nederlands Elftal geschreven.

Buitenlandse media lovend over Nederlands Elftal op WK 2014

Spaanse media over het Nederlands Elftal op WK 2014

 • Sportkrant Marca sprak van ”een mondiale vernedering” en ”een ramp om zo te beginnen. De wereldkampioen is te kijk gezet door Nederland in een spectaculaire tweede helft van Robben en co. Cadeautjes van Casillas en de defensie, tactische blunders in combinatie met de wissels zorgden voor een schandalig scoreverloop: 1-5. Gauw vergeten.”
 • Dagblad AS pakte uit met de ”ergste nachtmerrie van de kampioen”. De krant prees de messcherpe counters en de doelpunten van Van Persie en Robben. ”Nederland steeg boven zichzelf uit na de goal door die dubieuze penalty voor Diego Costa.”
 • Mundo Deportivo vond dat Oranje de titelverdediger een oorvijg van jewelste had gegeven. Ook volgens Sport had het Spaanse elftal een vreselijke nachtmerrie meegemaakt. ”Slechter kan bijna niet. Spanje is het WK begonnen met een nederlaag die zijn weerga niet kent. Wat heeft Nederland wraak genomen voor de finale van 2010.”
 • Dagblad El Pais was van mening dat de defensie van de ‘Roden’ zo lek was als een mandje. ”De slechtste start in de historie.” El Mundovond het ”belachelijk om zo te beginnen. In de tweede helft liep het Nederlands elftal, met Robben als aanvoerder, de Spaanse verdedigers aan alle kanten voorbij.”

Read more

Share

verblijfplaats oranje wk 2014Ons Oranje zit in het prachtige Caesar park Ipanema hotel in Rio de Janeiro tijdens het WK 2014. Dit gigantisch hoge hotel ligt aan het strand en heeft een fenomenaal uitzicht. Deze uitvalsbasis van onze selectie is van alle gemakken voorzien en heeft naast comfortabele kamers een fitnessruimte en zwembad.

Slaapplaats Oranje WK 2014

Het is opvallend te noemen dat veel WK-deelnemers er voor kiezen om op een relatief openbare en minder gemakkelijk te beveiligen locatie gaan zitten tijdens het WK 2014. Oranje zit op een echte hotspot, pal aan het Ipanema strand. Dit is een van de meest trendy stranden, wat overloopt in de Copacabana.

Read more

Share

rugnummers nederlands elftal wk 201410 dagen voor de start van het grootste sportevenement van de wereld, het WK 2014 in Brazilie, heeft de KNVB de rugnummers van het Nederlands Elftal bekend gemaakt. De bekendmaking van de rugnummers is altijd een bijzondere aangelegenheid. Immers de rugnummers verklappen altijd voor een gedeelte wie veel gaat spelen tijdens het WK en wie minder gaat spelen. Belangrijke spelers Robin van Persie, Wesley Sneijder en Arjen Robben hebben respectievelijk rugnummer 9, 10 en 11. 

De rugnummers Nederlands Elftal WK 2014

Onderstaand kan je de rugnummers van alle selectie spelers van het Nederlands Elftal terug lezen. WK 2014 heeft ze overzichtelijk op een rij gezet:

Read more

Share

training nederlands elftal wk 2014 2Voetballers krijgen veel betaald. Zoveel is bekend. Ook bij prestaties die worden geleverd tijdens het WK 2014 wordt de portemonnee getrokken om de heren te bedanken voor hun harde werken. Alsof de heren niet genoeg krijgen, denken wij.

Geldbedrag spelers selectie WK 2014

Bovendien is ons onduidelijk wat het doel is van deze incentive. Wij weten natuurlijk dat het geldbedrag moet dienen als motivator want voor niets gaat immers de zon op. Onderzoek wijst echter uit dat een geldbedrag of bonus voor ingewikkelde taken als het winnen van voetbalwedstrijden op een WK, geen goede stimulans is voor de ontvanger. Bovendien is het een eer om voor Oranje uit te komen en moet dat genoeg zijn om 120 procent te geven. Read more

Share

janmaat oranjeDeze geboren Leidschendammer is volgens velen al een vaste kracht voor het oranje wat in Brazilië gaat strijden voor de wereldbeker tijdens het WK 2014. Deze Feijenoorder speelde in zijn jeugd bij Tonegido en Feijenoord om vervolgens eerst naar ADO Den Haag te vertrekken. Hij werd door Feijenoord namelijk als te licht bevonden.

Debuut eredivisie

Janmaat ontwikkelde zich uitstekend en mocht in het seizoen 2007/2008 debuteren voor ADO in de eredivisie. Hij speelde zelfs 25 wedstrijden en wist zich in de kijker te spelen, aangezien SC Heerenveen aanklopte voor de jonge rechtsback. Daryl tekende een meerjarig contract en speelde vanaf 2008 tot 2012 voor Heerenveen, totdat zijn oude ploeg Feijenoord hem een drie jarig contract aanbood. Sindsdien is hij een vaste waarde voor de nummer 2 van de eredivisie dit jaar.

Read more

Share