Alles over het WK 2014 in Brazilië, zoals WK Kaarten, Speelsteden, Programma, Hotels en de reis naar Brazilië

Nederlands Elftal wordt wereldkampioen 2014

nederlands elftal wereldkampioen 2014Het geloof was voor het WK teruggezakt naar nihil. Na de monsterzege op Spanje kreeg dat vertrouwen een enorme boost en nu Nederland in de kwartfinale van het WK 2014 terecht is gekomen durven we langzaam over het kampioenschap te praten. De mannen van VI Oranje weten zeker dat we in de halve finale wel worden uitgeschakeld, maar toch duiken er berichten van onder andere belangrijke kopstukken in de Nederlandse voetbalwereld die daar anders over denken. Over wie hebben we het dan?

Marco van Basten

De winnaar van het Europees kampioenschap in 1988 is meestal kritisch, maar gelooft er dit jaar in. Hij zegt in de telegraaf “Met Costa Rica op komst zou je uit moeten gaan van een plaats bij de laatste vier. En dan komt het allemaal heel dicht bij elkaar”. Het kan volgens hem dus alle kanten op, tijdens het WK 2014.

De Braziliaanse media

Misschien geen Nederlandse voetbalheld, maar toch een belangrijke graadmeter. De Braziliaanse media gelooft erin dat Nederland de titel kan pakken. ‘Dit wereldkampioenschap is hét moment voor Oranje.’ Dat kopt de krant O Dia na de verrassende ommekeer in de laatste minuten in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Mexico. “Nederland overleeft de Oven van Fortaleza en draait het duel vijf minuten voor tijd volledig om.”​

Johan Cruijf

Misschien heeft hij het niet direct gezegd, maar Johan was enorm enthousiast over de laatste 20 minuten van Nederland tegen Mexico. Een waar gevecht, aldus Johan. Hij zegt in zijn column: Ik wil er vooral mee zeggen, dat na de overwinning op Mexico de vooruitzichten fantastisch zijn. In de volgende ronde wacht Costa Rica, die absoluut tegen Nederland afwachtend gaan spelen. Dan zal je toch iets moeten doen. Dit optimisme geeft toch hoop voor het WK 2014.

 

Share

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in deze pagina:

 
Comments

No comments yet.