Alles over het WK 2014 in Brazilië, zoals WK Kaarten, Speelsteden, Programma, Hotels en de reis naar Brazilië

Maatregelen WK 2014

Tijdens het WK van 2014 worden er grote maatregelen getroffen om de veiligheid van haar bezoekers te garanderen. Zo kondigde Orlando Silva, de minister van sport, al aan dat er een WK 2014 veiligheid secretariaat wordt ingericht welke zal vallen onder het ministerie van justitie. Dit secretariaat zal de verschillende veiligheidsinstanties in de speelsteden verenigen en tevens veiligheidsorganen uit andere landen inzetten om absolute controle te creëren. Voor extra versterking tijdens het WK 2014wordt daarnaast nog het leger en intelligentieorganen in werking gesteld.

Het controleren van Favela’s in speelsteden van het WK 2014 is een belangrijk doel waar al tijden veel aandacht aan wordt besteed. Sinds 2008 is een veiligheidsprogramma in werking getreden waarbij negentien ‘politie-pacificatieteams’ (UPP’s) in sloppenwijken met gezamenlijk 280 duizend inwoners actief zijn.

Zo is ook rond het Macarana-stadion, waar de finale van het WK 2014 wordt gespeeld, de Favela’s inmiddels schoongeveegd. In een grootschalige operatie deden ongeveer 800 agenten mee waarbij pantservoertuigen en helikopters werden ingezet. Boven de WK 2014 finalestad werden eveneens pamfletten neergelaten met afbeeldingen van criminelen, actief in de betreffende sloppenwijk. Het blijkt ook dat veel bewoners tips gaven aan veiligheidsdiensten door de overlast van drugsbendes. Mede vanwege de verscheidene acties welke zijn opgezet voor de veiligheid tijdens het WK 2014 worden inwoners gesterkt om maatregelen te nemen tegen de criminaliteit in hun wijk.

Gezien de geweldincidenten omtrent de opschoning van de Favela’s blijkt echter dat dit geen eenvoudig proces is. Ook de Braziliaanse bondsvoorzitter Ricardo Teixeiro erkent dit en zei na de incidenten: Ik onderken echter het belang van de autoriteiten om in te grijpen en het stedelijke geweld een halt toe te roepen. De gemeenschap in Rio ageert sterk tegen de incidenten, die ontlokt zijn door de criminelen in de achterbuurten. Zij hebben door middel van een demonstratie laten zien dat zij achter de ingreep staan. Ik kan iedereen verzekeren dat tegen de tijd van de Confederations Cup in 2013 en het WK in 2014 alles weer normaal zal zijn.”

Absolute veiligheid is wat mij betreft echter een utopie en hoe je het wend of keert, in een land als Brazilië zal je altijd goed op moeten letten. Lees daarom goed het artikel ‘veiligheid WK 2014’ door en maak gebruik van onze tips.

 

Lees hier tips voor veiligheid tijdens het WK 2014

Lees hier meer over criminaliteit in Brazilie

 

Share

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in deze pagina:

 
Comments

Heeft u misschien enig idee wat een finale kaartje zal gaan kosten voor het wkvoetbal2014 in brazilië?

De prijzen van de kaarten WK 2014 zijn momenteel nog niet bekend. Door je nu aan te melden voor de nieuwsbrief (hier aan de rechterkant) sturen we je een email wanneer meer bekend is.

Met betrekking tot de veiligheid heb ik de veiligheid app van http://www.brazilian-experience.nl aangeschaft. Ik denk dat iedereen die naar Brazilie gaat daar iets aan kan hebben!

Trackbacks for this post