Alles over het WK 2014 in Brazilië, zoals WK Kaarten, Speelsteden, Programma, Hotels en de reis naar Brazilië

All posts in Loting wk 2014

WK PoolIn Nederland is het gebruikelijk dat er met een groot voetbaltoernooi een pool wordt ingevuld. Ook op deze website is dat mogelijk en meer dan duizend bezoekers hebben daar dankbaar gebruik van gemaakt. Werkelijk overal werpen mensen zich op om een pool te organiseren en uren te steken in het maken van wedstrijdschema’s.

Het is pas enkele dagen geleden dat de WK pool door vele duizenden mensen is ingevuld. Aan de mensen om je heen vertel je dan dat het verstandig is zo lang mogelijk te wachten, in verband met mogelijke blessures en de vorm van de dag. Voetbalverstand en tactiek, daar draait het om. De drang om te laten zien dat je verstand hebt van voetbal is enorm, het is geweldig om de strijd aan te gaan met vrienden en collega’s en bovendien is het een mooie bijkomstigheid om mee te dingen naar mooie prijzen.

Read more

Share

bookmaker wk 2014De kwalificaties voor het WK 2014 in Brazilië zijn al geruime tijd afgerond en de loting is begin december geweest. Hoog tijd voor de bookmakers om alle mogelijkheid te bieden flink geld in te zetten voor een grote diversiteit aan weddenschappen. Van ‘wie wint het WK 2014 in Brazilië’, ‘wie scoort de meest doelpunten op het WK 2014 tot ‘wie wint de gouden bal’. Hierbij in vogelvlucht hoe Oranje er op dit moment voor staat volgens de bookmakers.

Winnaar WK 2014

Volgens de bookmakers is Nederland niet kansloos, maar behoren zij ook niet tot de favorieten voor de gouden oren op het WK 2014. De meeste kans wordt gegeven aan gastland Brazilië en daarna de Argentijnen of Duitsers. Onze eerste tegenstander tijdens het WK 2014, Spanje, behoort ook tot een van de favorieten. Nederland staat ongeveer op de 8ste plaats, vrijwel vergelijkbaar met de FIFA ranglijst.  Volgens de bookmakers zijn Honduras en Costa Rica vrijwel kansloos om het WK 2014 te winnen.

Read more

Share

De loting is geweest en daarmee zijn de kaarten geschud. De eerste helft van het WK is bekend en Nederland moet het in de poulefase opnemen tegen Chili, Australie en oud wereldkampioen Spanje. De reacties op de loting, en dus niet alleen de tegenstanders maar ook de locaties en bijhorende klimaten zijn wisselend.

Reacties WK 2014 loting Nederland

Van Gaal is niet geheel ontevreden met de omstandigheden maar erkent dat Oranje in een vrij sterke poule is ingedeeld. Gelukkig hoeft het Nederland elftal voor de vaste verblijflocatie niet te verkassen en blijven ze in Rio de Janeiro. De reacties van sterspelers Arjen Robben en Robin van Persie zijn eensgezind; het is prachtig om wraak te nemen op Spanje na de verloren WK finale in 2010.

Oud-bondscoach Bert van Marwijk is redelijk positief gestemd over de loting van het Nederlands elftal. Hij ziet de Spanjaarden nog wel als een sterke tegenstander maar zei ook het volgende: “Het houdt natuurlijk een keer op. De afgelopen jaren heeft Spanje het ongelofelijk goed gedaan. Het gaat nu wat minder en daar kunnen wij misschien van profiteren”.

Read more

Share

Op 6 december rond 18.00 (Nederlandse tijd) is de poule indeling voor het WK 2014 bekend geworden. In totaal gaan 32 landen strijden voor de wereldbeker in Brazilie. Ook het Nederlands Elftal doet mee en moet het opnemen tegen de volgende tegenstanders: Spanje, Chili en Australie. Wereldkampioenschapbrazilie.nl heeft alle wedstrijden, poule indeling en speelschema WK 2014 op een rij gezet.

 

Wedstrijden Nederlands Elftal WK 2014:

  • 13 juni 16.00 Spanje – Nederland (speelstad: Salvador)
  • 18 juni 13.00 Australie – Nederland (speelstad: Porte Alegre)
  • 23 juni 13.00 Nederland – Chili (speelstad: Sao Paulo)

Meer informatie? Bekijk de volgende pagina’s:

Speelsteden WK 2014

In 12 verschillende speelsteden wordt het WK 2014 gespeeld. Het Nederlands Elftal zal verblijven in Rio de Janeiro. Tijdens de poule fase zal het Nederlands Elftal spelen in de speelsteden Salvador, Porte Alegre en Sao Paulo. Wil je alles weten over alle speelsteden? Bekijk dan ons speelsteden pagina.

Reizen naar het WK 2014

Nu duidelijk is wanneer en waar het Nederlands Elftal gaat spelen, kan je aan de slag gaan met de voorbereidingen naar het WK 2014 in Brazilie. Op de pagina “reizen naar Brazilie” kan je alles lezen over het opzetten van je reis naar het WK 2014 in Brazilie. Naast de reis dien je na te denken over het kopen van WK 2014 kaarten. Wereldkampioenschapbrazilie.nl heeft de opties voor het kopen van WK 2014 kaarten op een rij gezet.

Share

In Brazilië worden de laatste voorbereidingen voor de loting van het WK 2014 in Brazilië afgerond. Aankomende vrijdag zullen alle voetbalbonden van de 32 gekwalificeerde landen aanwezig zijn bij de loting van het WK 2014. Voor Nederland zullen directeur betaald voetbal Bert van Oostveen, bondscoach Louis van Gaal, WK-projectleider Gijs de Jong, logistiek manager Bart van Soets, teammanager Hans Jorritsma en perschef Kees Jansma afreizen naar Costa do Sauipe in Brazilië voor de loting. De loting voor het WK 2014 zal beginnen om 17.00 Nederlandse tijd (lokale Braziliaanse tijd 13.00) en deze zal live door de NOS worden uitgezonden.

WK 2014 potten

In onderstaande tabel kun je alle potten inclusief teams voor de loting van het WK 2014 terug vinden. Het Nederlands Elftal zit in pot 4 en zal het opnemen tegen een land uit pot 1 (groepshoofden), 2 en 3 in de groepsfase van het WK in Brazilië.  Read more

Share

Bij wie komt het Nederlands Elftal in een poule tijdens het WK 2014 in Brazilie? Alle teams voor het WK 2014 zijn inmiddels bekend. Vanavond wordt alleen nog de wedstrijd Uruguay – Jordanie gespeeld. Maar die wedstrijd lijkt beslist aangezien Uruguay de vorige keer met 0 – 5 heeft gewonnen (uitzege).

Mogelijke oponenten Nederlands Elftal WK 2014

Op 6 december 2013 vindt om 17.00 (13.00 lokale tijd) de loting plaats voor het WK 2014. Het Nederlands elftal zal een tegenstander uit pot 1, pot 3 en pot 4 loten. In elke poule zitten er een aantal wat zwakkere tegenstanders, maar ook zeker wat moeilijkere tegenstanders. Een mogelijke sterke poule zou kunnen zijn: Brazilie, Nederland, Frankrijk en Mexico. Read more

Share

Na de monsterzege van Nederland in de WK kwalificatiewedstrijd tegen Hongarije bestaat nog altijd geen zekerheid dat ons land bij de loting voor het WK 2014 bij de beste acht zal behoren. Nederland heeft een winst nodig in Turkije om Uruguay nog voorbij te kunnen steken. Maar zelfs Zwitserland kan dan nog roet in het eten gooien. 

Tijdens de WK loting op 6 december in Brazilië zullen de beste 8 landen op de FIFA-ranglijst van 17 oktober als groepshoofd worden aangemerkt. Op de huidige ranglijst staat Nederland op de 9e plaats. De Brazilianen op dit moment nog op de 8e plaats zijn als gastland zeker om als groepshoofd te worden ingedeeld. Ook  Spanje, Argentinië, Duitsland, Italië en België komen hiervoor in aanmerking.

Read more

Share