Alles over het WK 2014 in Brazilië, zoals WK Kaarten, Speelsteden, Programma, Hotels en de reis naar Brazilië

Impact van het WK op Brazilië

Op het moment dat Brazilië zich inschreef als kandidaat om het WK voetbal 2014 te organiseren was het land nog lang niet klaar om dit toernooi succesvol te verzorgen. De FIFA stelt namelijk strenge eisen aan de gastheer van het wereldkampioenschap voetbal op meerdere gebieden. Zo dienen de stadions groot genoeg en in goede staat te zijn, moet de gehele infrastructuur (vliegvelden, openbaar vervoer, wegen) op het toernooi berekend zijn en moet de veiligheid van de spelers en supporters gegarandeerd kunnen worden. Om aan al deze criteria te voldoen moet er veel werk worden verricht in Brazilië wat een positieve impact zal hebben op de economie. Er moet namelijk erg veel geld (vele miljarden Euro’s) geïnvesteerd worden om Brazilië klaar te maken voor het WK, wat tegelijkertijd voor veel nieuwe banen in het land zal zorgen. Op deze manier zullen vele mensen profiteren van de organisatie van dit toernooi. In dit artikel zullen de gebieden besproken worden welke het meest beïnvloed zullen worden door het WK, namelijk Stadions, Infrastructuur en Veiligheid.

Stadions

In totaal zou er meer dan 5,2 miljard Braziliaanse Real (ongeveer 2,3 miljard Euro) geïnvesteerd worden in de bouw van nieuwe stadions en in de renovatie van bestaande stadions. Inmiddels is dit bedrag al opgelopen tot 7,7 miljard Real, wat gelijk is aan ongeveer 3,4 miljard Euro. Van de totaal 12 stadions worden er 4 nieuwe stadions gebouwd en 8 gerenoveerd. De grootte van deze bedragen laat zien dat Brazilië de organisatie van het WK 2014 serieus neemt en er alles aan doet om de stadions op tijd gereed te hebben.

 

Infrastructuur

In Brazilië is het voor toeristen het beste om te reizen met het vliegtuig of met de bus. Er zijn namelijk ongeveer 100 vliegvelden in heel Brazilië en daarnaast heeft het land een erg uitgebreid netwerk van busverbindingen. Het is ook mogelijk om te reizen per trein, maar dat is voornamelijk in het zuidoosten van Brazilië. Daarnaast kunt u uiteraard ook een auto huren, maar omdat de meeste speelsteden van het WK zo ver van elkaar vandaan liggen is dit niet echt aan te raden.

Het WK 2014 in Brazilië zal 12 speelsteden hebben en elk van deze steden heeft een vliegveld. De vliegvelden van Natal en Salvador zijn onlangs al volledig gerenoveerd, maar de vliegvelden van de overige 10 steden zullen ook uitgebreid vernieuwd worden. In totaal zal hier ongeveer 5,3 miljard Real (2,3 miljard Euro) voor worden uitgetrokken door Infraero (Braziliaans overheidsorgaan welke verantwoordelijk is voor alle commerciële vliegvelden in het land). Door deze werkzaamheden zullen de vliegvelden zowel vernieuwd als vergroot worden om de honderdduizenden supporters te kunnen verwerken. In totaal verwacht de Braziliaanse overheid dat er ongeveer 500.000 supporters zullen invliegen voor het WK, welke ook nog eens tussen de 6 en 14 binnenlandse vluchten zullen maken om naar alle wedstrijden in de verschillende steden te vliegen. Het is dus van groot belang dat alle vliegvelden in de Braziliaanse speelsteden hier klaar voor zijn.

Ook zullen alle speelsteden van het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië een verbeterd openbaar vervoer systeem krijgen. Zo zal er veel worden geïnvesteerd in de aanleg en renovatie van metro’s, monorails en BRT’s (Bus Rapid Transit). Een BRT is een speciale bus die sneller, groter en efficiënter is dan een normale bus.

 

Veiligheid

Het WK 2014 belooft volgens de Braziliaanse minister van justitie een erg veilig evenement te worden. Voor het toernooi wordt zelf een nieuwe instantie opgericht, het “Special Secretariat for the Security of Large Events”. Deze entiteit moet zorgdragen voor de veiligheid tijdens grote evenementen en zal voor de eerste keer in werking worden gesteld tijdens het wereldkampioenschap voetbal 2014. Na dit toernooi zal deze instantie ook worden gebruikt voor grote evenementen in de toekomst in Brazilië.

Omdat Brazilië een erg groot land is heeft het verschillende veiligheids troepen verspreid over het hele land. Het Special Secretatiat for the Security of Large Events heeft als voornaamste doel het samenbrengen en integreren van al deze instellingen zodat ze effectief samen kunnen werken tijdens het toernooi. Daarnaast zal de Braziliaanse veiligheidsdienst haar database van criminelen integreren met de database van Interpol om zoveel mogelijk ongewenste personen te herkennen tijdens het WK. Ook heeft de Braziliaanse overheid informatie gevraagd aan verschillende landen (VS, Duitsland, Engeland, Nederland, Zuid-Afrika, Polen en Argentinië) over alle terroristen, hooligans en herrieschoppers in die landen. Deze informatie zal onder andere gebruikt worden om aanvragen van visums te scannen op onwenselijke personen.

Daarnaast zullen er verschillende state-of-the-art technieken worden gebruikt om al deze ongewenste personen te herkennen en te arresteren in Brazilië. Zo zullen de beveiligingsmensen in de speelsteden speciale brillen met “Facial Recognition” dragen. Hiermee kunnen de brillen alle mensen rondom de beveiligingspersoon heen scannen en zien of deze personen in de database van de politie voorkomen.

Share

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in deze pagina:

 
Comments

No comments yet.