Alles over het WK 2014 in Brazilië, zoals WK Kaarten, Speelsteden, Programma, Hotels en de reis naar Brazilië

Hotelovernachtingen tijdens het WK 2014 Brazilië

Hotels in BraziliëSinds bekend is geworden dat het Wereldkampioenschap 2014 in Brazilië zal worden gehouden probeert iedereen hiervan een graantje mee te pikken. De horeca industrie is een van de sectoren die de prijzen aanzienlijk zullen verhogen gezamenlijk met de hotellerie. Gemiddeld zijn de prijzen van hotelkamers in de speelsteden 600 procent hoger dan normaal. De Braziliaanse dienst voor toerisme maakt zich zorgen over de woekerprijzen die worden gerekend. Zij zijn van mening dat een gemiddelde voetbalfan best iets meer wil betalen voor een evenement zoals het WK echter verwachten zij dat deze stijging een averechts effect zal hebben op het imago van het land en hierdoor toerisme zal afschrikken.

Hotels WK 2014

Lokale overheden hebben afgelopen jaar de prijzen van hotelovernachtingen onder de loep genomen en kwamen tot schokkende conclusies. De prijzen per overnachting zijn tot 600% hoger dan normaal. Het onderzoek is gedaan onder 65 hotels (in alle 12 speelsteden) welke werden aangeboden via de FIFA website. Van de 65 onderzochte hotels hebben 22 accommodaties hun prijzen verhoogd met 200% en 6 hotels met 300%. Waar een overnachting in Salvador afgelopen zomer gemiddeld 56 euro kostte vragen sommige hotels dit jaar maar liefst 380 euro per overnachting. In Sao Paolo en Recife zijn de gemiddelde prijzen slechts verdubbeld. Een van de bekendste steden van Brazilie, Rio de Janeiro, vraagt gemiddeld 345 euro per nacht. In vergelijking tot het Wereldkampioenschap voetbal dat werd gehouden in Zuid-Afrika is dit een verdubbeling van de prijzen voor een overnachting in de hoofdstad. De Braziliaanse dienst voor toerisme heeft de FIFA meerdere malen opgeroepen de prijzen te verlagen om zo ook na afloop van het WK te profiteren van het economische succes en ervoor te zorgen dat het land bekend staat als betaalbaar en aantrekkelijk voor toeristen.

Prijzen in de “Nederlandse” speelsteden

Nederland – Spanje: 13 juni 2014 speelt Nederland zijn eerste poulewedstrijd in Salvador. Op deze dag zal een gemiddeld hotel 300 euro in rekening brengen voor een overnachting. Dit is bijna 220 euro meer dan normaal rond deze tijd van het jaar, oftewel een stijging van ruim 250%.

Nederland – Australie: 18 juni 2014 speelt Nederland tegen Australie in Porto Alegre. Een gemiddelde overnachting zal dan 240 euro kosten, ruim 130 euro meer dan de reguliere prijs rond die tijd van het jaar. Een stijging van maar liefst 130%.

Nederland – Chili: 23 juni 2014 speelt Nederland tegen Chili in speelstad Sao Paulo. Normaliter kost een hotelovernachting rond de 120 euro, tijdens het WK 2014 is dit gemiddeld 240 euro. Dit is een stijging van 100%

Bij Flybrazil kun je een selectie vinden van kwalitatief goede en aantrekkelijk geprijsde hotels in vele Braziliaanse steden, waaronder de speelsteden van het Nederlands Elftal.

 

Hotelindustrie Brazilie WK 2014

De hotelindustrie heeft het afgelopen jaar de vraag te hoog ingeschat waardoor de prijzen extreem zijn gestegen. Door de afstand en de bijbehorende kosten die de voetbalfans moeten afleggen naar het WK 2014 in Brazilie zullen de fans ook nog eens te diep in de buidel moeten tasten voor een hotelovernachting. Dankzij het grote aanbod hotels in combinatie met de uitblijvende vraag hebben de hotels de prijzen afgelopen maand aanzienlijk verlaagd. De kamerprijzen dalen onder meer in de speelsteden waar het Nederlands elftal actief zal zijn. Een tweepersoonskamer in Salvador kost nu slechts 200 euro per nacht in plaats van de 300 euro die ze een maand geleden nog durfden te vragen. Ook in Sao Paulo is de prijs met ongeveer 25% gedaald, al met al kunnen de mensen die nog moeten boek hier profijt van hebben en zullen waarschijnlijk net een paar honderd euro goedkoper uit zijn!

Wil je alles weten overnachten tijdens het WK 2014? Bekijk dan de WK 2014 Overnachten pagina.

 

Reizen naar en binnen Brazilië

Je kunt zowel direct als indirect vanuit Amsterdam naar Brazilië vliegen. Momenteel bieden zowel KLM als Arkefly rechtstreekse vluchten aan, welke direct bij de vliegtuigmaatschappijen geboekt kunnen worden of via reisorganisaties zoals Flybrazil.nl.

Eenmaal aangekomen in Brazilië zijn er meerdere vervoersmogelijkheden. Als je grotere afstanden wilt afleggen dan is Airpass een goede optie. Dit is een soort strippenkaart voor vliegtuigen en kan flexibel worden gebruikt als je besluit om je reisschema aan te passen.

Daarnaast blijft het huren van een auto ook één van de meest populaire vervoersmethoden voor toeristen in Brazilië zijn. Autohuur geeft je de vrijheid om te gaan en staan waar en wanneer je dat wil, zonder afhankelijk te zijn van vaste vertrekplaatsen en tijden. Voor zowel Airpass als autohuur in Brazilië kunnen wij de specialisten van Flybrazil van harte aanbevelen vanwege hun persoonlijke adviezen en aantrekkelijke prijzen.

 

Share

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in deze pagina:

 
Comments

Ik woon in Porto Alegre, en ik werk als chauffeur in Porto Alegre!
Ik spreek nederlands en Engels. Via e-mail kunnen we praten over Rio Grande do Sul.
Welkom in het land van WK 2014!
ward_olaerts@hotmail.com
Bedankt
Ward