Alles over het WK 2014 in Brazilië, zoals WK Kaarten, Speelsteden, Programma, Hotels en de reis naar Brazilië

All posts in Gastheerschap

Wk 2022 Qatar Topsport zorgt voor samenhorigheid en competitiedrang maar ook zeker voor omkoping, afpersing en gokschandalen. Volgens diverse documenten, emails en andere vormen van communicatie lijkt het erop dat het gastland Qatar voor het Wereldkampioenschap van 2022 gekozen is dankzij steekpenningen. Oud-vicevoorzitter, Mohamed Bin Hammam, uit de golfstaat zou zo’n 5 miljoen dollar hebben betaald aan functionarissen van de voetbalorganisatie in ruil voor steun aan Qatar als gastland voor het voetbalevenement van 2022.

WK 2022 in Qatar

The Sunday Times blijkt in het bezit te zijn van geheime brieven, emails en bankafschriften waaruit blijkt dat Mohamed Bin Hamman actief aan het lobbyen was voor steun en Afrikaanse functionarissen heeft omgekocht.

Read more

Share

voedsel brazilie wk 2014Tijdens het WK 2014 wil niemand dat door domme pech wordt uitgeschakeld. Het management van alle deelnemende landen probeert daarom niets aan het toeval over te laten. In lijn hiermee, worden alle hotels waar de WK deelnemers verblijven grondig gecheckt en geïnspecteerd. Zo ook de hotels waar grootmachten Italië en Engeland verblijven.

De WK voedseltest

Een van de zaken waar goed op wordt gelet is de hygiëne van het hotel en het voedsel dat wordt voorgeschoteld. Niets is vervelender dan een heel team aan de diarree tijdens het WK 2014. In het Portobello hotel waar de Italianen verblijven is in totaal bijna 50 kilo voedsel aangetroffen wat de houdbaarheidsdatum ver heeft overschrijden. Ook in het Hotel Royal Tulip van de Engelsen werd bedorven voedsel gevonden.

Read more

Share

veiligheid brazilie wk 2014Naast berichten in de media dat het actief uiten van onvrede over het WK 2014 toeneemt, is onlangs begonnen met de grootste veiligheidsoperatie in de aanloop naar het WK 2014. Ruim 30.000 militairen zijn de landsgrenzen aan het bewaken door gebruik van allerlei diverse voertuigen, zowel ter land als in de lucht.

Doel operatie ter beveiliging WK 2014

Het doel van deze operatie is het tegenhouden van immigranten en drugssmokkelaars. Doordat het grootste gedeelte van de grens door amazone gebied loopt en moeilijk toegankelijk is, is dit een flinke uitdaging. Gelukkig worden ook veel militairen gebruikt om de veiligheid in speelsteden te bewaken. Bovendien wordt tijdens de wedstrijden het gehele luchtruim boven de stadions gesloten.

Read more

Share

WK 2022 in QatarBert van Marwijk is het zat. Onze oud bondscoach roept op dat wij ons moeten verzetten tegen het WK 2022 in Qatar. Recente berichten wijzen uit dat er een flinke som geld is gemoeid om het WK 2022 naar Qatar te krijgen wat volgens de oefenmeester onacceptabel is.

”Het WK 2022 in Qatar lag al onder vuur. En nu blijkt het wellicht ook nog onreglementair verkregen. Als dat inderdaad zo is, is dat natuurlijk schandalig.”

WK 2022: De voetbalcultuur in Qatar

Het gaat hier overigens ook niet om kleine bedragen. Bovendien vindt van Marwijk het raar dat het WK 2022 in een oliestaatje wordt gehouden waar totaal geen voetbalcultuur heerst. Dit kan betekenen dat de stadions gewoon niet vol zitten. Daarbij komt ook  nog dat het weer, de hitte, het spel niet ten goede komt.

Read more

Share

wk 2014 bekerHet WK 2014 in Brazilië komt er aan! Het aftellen kan beginnen! Vandaag zijn er nog 100 dagen te gaan tot de FIFA 2014 World Cup. Brazilië nodigt de hele wereld uit om samen af te tellen tot de start van het toernooi op 12 juni 2014 in São Paulo. Om dit belangrijke moment te vieren, worden op 4 maart iconische gebouwen in de gaststeden van het WK feestelijk groen-geel verlicht. Van het Maracanã stadion in Rio de Janeiro tot de Ponte JK in Brasilia. Het land kijkt er naar uit om reizigers van over de hele wereld kennis te laten maken met de Braziliaanse cultuur, gastvrijheid en passie voor futebol (voetbal).

WK 1950 in Brazilië

Het 30-daagse evenement trekt zo’n 600.000 buitenlandse toeristen naar Brazilië. Naast São Paulo, vinden de wedstrijden plaats in de volgende gaststeden: Belo Horizonte, Brasilia, Cuiaba, Curitiba, Fortaleza, Natal, Recife, Porto Alegre, Manaus, Salvador en Rio de Janeiro, waar de finalewedstrijd zal plaatsvinden.

Read more

Share

De verkiezing voor het gastheerschap van het WK 2014 werd volgens het rotatie mechanisme uitgevoerd. Op 7 maart 2003 had de FIFA bepaald dat de CONMEBOL het WK 2014 mocht organiseren waardoor alleen Zuid-Amerikaanse landen zich konden inschrijven voor het gastheerschap van dit toernooi. Read more

Share