Alles over het WK 2014 in Brazilië, zoals WK Kaarten, Speelsteden, Programma, Hotels en de reis naar Brazilië

All posts in Historie WK

training nederlands elftal wk 2014 2De jongens van oranje staan inmiddels al voor de tiende keer op een eindronde van het mondiale voetbaltoernooi. In september 2013 kwalificeerde oranje zich als eerste Europese land voor het WK 2014. Ondanks dat oranje al 3 x in de finale stond van het WK, hebben we die nog nooit gewonnen. In 1974 was West-Duitsland, in 1978 Argentinië en in 2010 Spanje te sterk. Bij de gemiddelde voetbalfan doet dit wel een beetje pijn. Aan de andere kant, in ruwweg 1/3 van onze deelnames halen we in ieder geval de finale van het WK. Geen slecht resultaat dus.

Eerste WK’s

De eerste deelname van oranje aan een WK was in 1934. Niet alleen deze deelname, maar ook in het WK 4 jaar later, werd al snel verloren en lagen we er in een vroeg stadium uit. De jaren die volgden bleken geen vruchtbare jaren voor het Nederlandse voetbal. We deden aan geen enkel WK mee. De comeback van Oranje in 1974 was groots te noemen. Onder leiding van wijlen Rinus ‘de generaal’ Michels haalde we de finale. In dit Cruijf tijdperk werd in ’78 weer de finale gehaald. Dit terwijl we in 1982 en 1986 het eindtoernooi geeneens speelde. In de jaren die volgden was Oranje vaak dicht bij een finaleplek en deden we, op 2002 na, op elk WK mee.

Read more

Share

Wk 2022 Qatar Topsport zorgt voor samenhorigheid en competitiedrang maar ook zeker voor omkoping, afpersing en gokschandalen. Volgens diverse documenten, emails en andere vormen van communicatie lijkt het erop dat het gastland Qatar voor het Wereldkampioenschap van 2022 gekozen is dankzij steekpenningen. Oud-vicevoorzitter, Mohamed Bin Hammam, uit de golfstaat zou zo’n 5 miljoen dollar hebben betaald aan functionarissen van de voetbalorganisatie in ruil voor steun aan Qatar als gastland voor het voetbalevenement van 2022.

WK 2022 in Qatar

The Sunday Times blijkt in het bezit te zijn van geheime brieven, emails en bankafschriften waaruit blijkt dat Mohamed Bin Hamman actief aan het lobbyen was voor steun en Afrikaanse functionarissen heeft omgekocht.

Read more

Share

voedsel brazilie wk 2014Tijdens het WK 2014 wil niemand dat door domme pech wordt uitgeschakeld. Het management van alle deelnemende landen probeert daarom niets aan het toeval over te laten. In lijn hiermee, worden alle hotels waar de WK deelnemers verblijven grondig gecheckt en geïnspecteerd. Zo ook de hotels waar grootmachten Italië en Engeland verblijven.

De WK voedseltest

Een van de zaken waar goed op wordt gelet is de hygiëne van het hotel en het voedsel dat wordt voorgeschoteld. Niets is vervelender dan een heel team aan de diarree tijdens het WK 2014. In het Portobello hotel waar de Italianen verblijven is in totaal bijna 50 kilo voedsel aangetroffen wat de houdbaarheidsdatum ver heeft overschrijden. Ook in het Hotel Royal Tulip van de Engelsen werd bedorven voedsel gevonden.

Read more

Share

veiligheid brazilie wk 2014Naast berichten in de media dat het actief uiten van onvrede over het WK 2014 toeneemt, is onlangs begonnen met de grootste veiligheidsoperatie in de aanloop naar het WK 2014. Ruim 30.000 militairen zijn de landsgrenzen aan het bewaken door gebruik van allerlei diverse voertuigen, zowel ter land als in de lucht.

Doel operatie ter beveiliging WK 2014

Het doel van deze operatie is het tegenhouden van immigranten en drugssmokkelaars. Doordat het grootste gedeelte van de grens door amazone gebied loopt en moeilijk toegankelijk is, is dit een flinke uitdaging. Gelukkig worden ook veel militairen gebruikt om de veiligheid in speelsteden te bewaken. Bovendien wordt tijdens de wedstrijden het gehele luchtruim boven de stadions gesloten.

Read more

Share

WK slogan bus brazilieMet slechts nog een paar weken te gaan voordat het Wereldkampioenschap begint begin er steeds meer informatie los te komen rondom het grootste voetbaltoernooi van de wereld. Of het nu gaat over vaccinaties, rellen of de bekendmaking van het Oranje team; alles is hot! Bij elk WK hoort een thema/slogan en dit jaar is het toepasselijk voor het gastland Brazilië namelijk “All-in one rhytmn”. Het land staat bekend om zijn ritmische samba en het evenement zal zeker een swingende gebeurtenis worden. Volgens de topbestuurder Jerome Valcke van de FIFA zal het land een unieke voetbalsfeer met zich meebrengen en de mensen samenbrengen.

Spelersbussen WK 2014

De FIFA heeft voor de voetbalfans een leuke wedstrijd bedacht om als fan zijnde te kunnen stemmen op welke slogan op de spelersbus moet komen te staan. De FIFA heeft de 32 slogans voor de deelnemende landen bekend gemaakt.

Het Nederlands elftal zal voor de dag komen met “Echte mannen dragen Oranje”, deze slogan bracht de meeste stemmen op.

Read more

Share

blatter wk 2014Onlangs is bekend geworden dat 78 jarige Sepp Blatter voor zijn vijfde termijn als voorzitter van de FIFA wilt gaan. Vanaf 2015 loopt zijn mandaat af en is de kans groot dat deze (bijna letterlijke) rot in het vak gewoon door gaat bij de wereldvoetbalbond die mede verantwoordelijk is voor de organisatie van het WK 2014.

Wie is Blatter?

Sepp Blatter is geboren in Zwitserland, sinds 1975 werkzaam voor de FIFA en in zijn jongere jaren een professioneel ijshockeyer. Hij was voorheen voorzitter van het olympisch Zwitsers Comité en werd daarna technisch directeur en secretaris generaal van de FIFA, voor hij van 1998 tot op heden voorzitter werd.

Mening over Blatter

Ondanks dat er aardig wat positieve veranderingen zijn doorgevoerd onder zijn bewind (o.a. de 6+5 regel, silver-goal en WK in Afrika) kreeg hij ook veel kritiek. Hij wordt vaak afgeschilderd als dictatoriaal en stug, met name als het gaat om het gebruik van de huidige technieken om het voetbal eerlijker te maken.

Read more

Share

WK 2022 in QatarBert van Marwijk is het zat. Onze oud bondscoach roept op dat wij ons moeten verzetten tegen het WK 2022 in Qatar. Recente berichten wijzen uit dat er een flinke som geld is gemoeid om het WK 2022 naar Qatar te krijgen wat volgens de oefenmeester onacceptabel is.

”Het WK 2022 in Qatar lag al onder vuur. En nu blijkt het wellicht ook nog onreglementair verkregen. Als dat inderdaad zo is, is dat natuurlijk schandalig.”

WK 2022: De voetbalcultuur in Qatar

Het gaat hier overigens ook niet om kleine bedragen. Bovendien vindt van Marwijk het raar dat het WK 2022 in een oliestaatje wordt gehouden waar totaal geen voetbalcultuur heerst. Dit kan betekenen dat de stadions gewoon niet vol zitten. Daarbij komt ook  nog dat het weer, de hitte, het spel niet ten goede komt.

Read more

Share

wk 2014 bekerHet WK 2014 in Brazilië komt er aan! Het aftellen kan beginnen! Vandaag zijn er nog 100 dagen te gaan tot de FIFA 2014 World Cup. Brazilië nodigt de hele wereld uit om samen af te tellen tot de start van het toernooi op 12 juni 2014 in São Paulo. Om dit belangrijke moment te vieren, worden op 4 maart iconische gebouwen in de gaststeden van het WK feestelijk groen-geel verlicht. Van het Maracanã stadion in Rio de Janeiro tot de Ponte JK in Brasilia. Het land kijkt er naar uit om reizigers van over de hele wereld kennis te laten maken met de Braziliaanse cultuur, gastvrijheid en passie voor futebol (voetbal).

WK 1950 in Brazilië

Het 30-daagse evenement trekt zo’n 600.000 buitenlandse toeristen naar Brazilië. Naast São Paulo, vinden de wedstrijden plaats in de volgende gaststeden: Belo Horizonte, Brasilia, Cuiaba, Curitiba, Fortaleza, Natal, Recife, Porto Alegre, Manaus, Salvador en Rio de Janeiro, waar de finalewedstrijd zal plaatsvinden.

Read more

Share

Guus Hiddink wordt de nieuwe bondscoach van het Nederlands Elftal na het WK 2014 in Brazilie. Aankomend WK in Brazilie zal Louis van Gaal nog de bondscoach zijn. Eerder in 2013 heeft Louis van Gaal aangegeven dat die na het WK 2014 in Brazilie niet verder wilt gaan als bondscoach van het Nederlands Elftal. Na deze bekendmaking is de KNVB rustig opzoek gegaan naar een nieuwe bondscoach. Een naam die bijzonder vaak genoemd werd was Ronald Koeman (op moment van schrijven trainer van Feyenoord). Afgelopen tijd werd steeds duidelijker dat Hiddink en de KNVB graag weer samen zouden willen werken. Guus Hiddink heeft al twee toernooien meegemaakt als bondscoach van het Nederlands Elftal: EK 1996 (in Engeland) en WK 1998 (in Frankrijk). Nu gaat Hiddink wederom in Frankrijk proberen om met het Nederlands Elftal een beker mee naar huis te nemen. Wereldkampioenschapbrazilie.nl heeft de carriere van Hiddink en de hoogtepunten van het WK 1998 op een rij gezet.

Guus Hiddink

Guus Hiddink is op 8 november 1946 geboren. Hij is profvoetballer geweest voor de clubs De Graafschap, PSV, N.E.C. en twee Amerikaanse clubs. Na zijn prof carrière is hij voetbaltrainer geworden. Guus heeft een groot aantal clubs getraind en een aantal Landen begeleid naar een eindtoernooi en op een eindtoernooi. Onderstaand een overzicht van alle clubs en landen waar Guus Hiddink coach van is geweest:

Read more

Share

De verkiezing voor het gastheerschap van het WK 2014 werd volgens het rotatie mechanisme uitgevoerd. Op 7 maart 2003 had de FIFA bepaald dat de CONMEBOL het WK 2014 mocht organiseren waardoor alleen Zuid-Amerikaanse landen zich konden inschrijven voor het gastheerschap van dit toernooi. Read more

Share