Alles over het WK 2014 in Brazilië, zoals WK Kaarten, Speelsteden, Programma, Hotels en de reis naar Brazilië

Doellijntechnologie tijdens het WK 2014!

goalcontrol-doellijntechnologie-EPA_0Doellijntechnologie tijdens WK 2014 zorgt voor een primeur in de voetbalwereld! Het Duitse bedrijf GoalControl-4D kan deze bijzondere gebeurtenis opnemen In hun klantportfolio.

Het Doellijn technologie Systeem voor WK 2014

GoalControl-4D ging de strijd aan met drie andere bedrijven (Cairos, Goalref en Hawk-eye) om de klus binnen te halen. Het systeem creeert een driedimensionaal beeld door middel van 14 camera’s die rondom het goal zijn opgesteld en allen gericht zijn op het doel. Het systeem heeft door deze specifieke opstelling zicht vanuit alle hoeken op de doellijn waardoor er met 99,99% zekerheid kan worden vastgesteld wanneer de bal de lijn passeert. Zodra dit gebeurt krijgt de scheidsrechter een seintje via zijn horloge en kan er ten alle tijden een objectieve beslissing genomen worden.

GoalControl is verkozen boven de andere bedrijven vanwege de technische vereisten die de FIFA stelde en het financiele plaatje. Daarnaast zou het systeem beter functioneren op de lokale omstandigheden in Brazillie.

In de praktijk voor WK 2014

De FIFA is altijd een tegenstander geweest van technische hulpmiddelen als doellijntechnologie. De ommekeer is gekomen tijdens het Wereldkampioenschap 2010 in Zuid-Afrika toen Engeland een duidelijk doelpunt scoorde tijdens de achtste finale en deze werd afgekeurd. Sepp Blatter heeft als voorzitter van de wereldvoetbalbond groen licht gegeven om het systeem te gaan testen. Dit is gedaan tijdens de Confederations Cup 2013 welke de laatste drie edities in hetzelfde land wordt gehouden als het gastland van het Wereldkampioenschap. De Confederations Cup wordt gezien als voorbereiding op het WK dat erna gehouden wordt. Gedurende dit toernooi is het systeem van GoalControl uitvoerig getest en als zeer betrouwbaar bestempeld. Alle bijna 70 treffers bleken correct en de scheidrechters waren allemaal enthousiast over het systeem. Komende jaren zal dit systeem steeds vaker gebruitk gaan worden bij grote voetbalevenementen.

Share

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in deze pagina:

 
Comments

No comments yet.