Alles over het WK 2014 in Brazilië, zoals WK Kaarten, Speelsteden, Programma, Hotels en de reis naar Brazilië

Deadline voor stadion Curitiba nadert

Stadion CuritibaEind januari heeft de Wereldvoetbalbond FIFA een ultimatum gesteld aan Curitiba waarmee is aangegeven dat het stadion Arena de Baixada vóór 18 februari moet voldoen aan de eisen van de FIFA. Tijdens het bezoek van Jerôme Valcke, de secretaris-generaal van de FIFA, bleek het stadion in de Zuid-Braziliaanse stad nog altijd niet af te zijn waardoor de FIFA harde eisen moest stellen.

Geen stoeltjes en grasmat

De voorzitter van het Braziliaanse organisatiecomité José Maria Marin gaf aan dat „Curitiba haast moet maken en de FIFA er van overtuigen dat de bouw op tijd klaar is”. Tijdens het inspectiebezoek waren er nog geen stoeltjes op de tribunes en de grasmat was ook nog niet aangelegd. De vertragingen in de bouw van het stadion zijn voornamelijk veroorzaakt door problemen met de financiering van de verbouwing.

Er ligt inmiddels een alternatief plan klaar voor het geval dat de bouw van Stadion Curitiba Vertraagdhet stadion niet op tijd afgerond is. Dit houdt in dat Curitiba haar titel als speelstad zou kunnen verliezen, wat een ramp zou zijn voor alle betrokkenen in de stad en omgeving.

In het geval dat de Arena de Baixada wel op tijd klaar is dan zal op 26 maart de officiële heropening plaatsvinden. In totaal zullen er vier WK-wedstrijden in het stadion worden gespeeld, waarvan de eerste op 16 juni is tussen Iran en Nigeria. Op 20 juni volgt Honduras-Ecuador, op 23 juni Australië-Spanje (in de groep van Nederland) en de laatste wedstrijd in het stadion is tussen Algerije en Rusland op 26 juni.

Share

Random Posts

 
Comments

No comments yet.