Alles over het WK 2014 in Brazilië, zoals WK Kaarten, Speelsteden, Programma, Hotels en de reis naar Brazilië

Concurrentie Oranje WK 2014: Spanje

spaans elftal wk 2014Waar we bij landen als Chili en Australië nog vraagtekens kunnen plaatsen bij hun kwaliteiten en mogelijke prestaties op het WK 2014, is dat bij Spanje eigenlijk overbodig. Dit dreamteam van La Roja won de 3 grootste toernooien voor landenteams in de afgelopen jaren (1 WK en 2 EK’s) en was daarmee vanaf 2008 tot 2012 het FIFA team of the year. Deze periode is opvallend te noemen, want de Spanjaarden haalde voor deze 3 bekers, nog nooit een halve finale in een eindtoernooi. Tot nu toe staan ze nog eerste op de FIFA wereldranglijst (al sinds 2008), laten we hopen dat daar snel verandering in komt.

Sterspelers Spanje WK 2014

Over enkele sterspelers kunnen we eigenlijk niet spreken. Het team bestaat uit de grootste namen voor het WK 2014, voornamelijk voetballend in de Primera Division. Het feit dat deze heren al jarenlang bij elkaar en inmiddels echte vedettes zijn, vormt zowel een sterk als zwaktepunt voor het behalen van volgende rondes op het WK 2014. Vaste waardes als Xavi, Casillas, Ramos, Alonso, Torres, Puyol en Iniesta kennen zo’n groot toernooi als het WK 2014 als geen ander en weten hoe het is en wat er voor nodig is om te winnen. Hun ouderdom (ruim tien jaar bij Spaans elftal) kan ook voor gemakzucht gewoon ‘over de top’ zorgen.

Nieuwe grote namen Spanje WK 2014

Naast de oud gedienden zijn er relatief nieuwe sterspelers aan het opstaan binnen La Roja. Naast David Silva (die overigens al 78 interlands heeft gespeeld) zijn mannen als Diego Costa, Koke (Atletico Madrid), Alcantara en Martinez (Bayern Munchen) rijzende sterren voor het WK 2014.

Alle WK 2014 poules bekijken? Bekijk onze WK 2014 poules pagina.

Share

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in deze pagina:

 
Comments

No comments yet.