Alles over het WK 2014 in Brazilië, zoals WK Kaarten, Speelsteden, Programma, Hotels en de reis naar Brazilië

Concurrentie Oranje WK 2014: Chili

wk 2014 chili oranje tegenstander1Wij kennen de Spaanse selectie vrij goed, mede doordat het elftal op hoog niveau in Europese topteams speelt, maar wat weten we over de Chilenen? Ter voorbereiding op het WK 2014 willen wij hier wat nader op ingaan, want kan Chili het ons tijdens het WK 2014 moeilijk maken?

Sterkte en Zwakte Chili

Om te beginnen zegt Tonny Bruin Slot, scout en voetbalkenner, dat Chili heeft wat het Nederlands elftal had in 2010. Niet bepaald goed nieuws voor oranje op het WK 2014 dus. Chili kent veel jonge spelers waarvan er een aantal bij de top van de wereld horen en de spelers zijn waar het spel  van Chili om draait. Het is een echt Zuid Amerikaans team dat straatvoetbal speelt en van de grootste landen op aarde kan winnen, dus ook op het WK 2014. Het speelde al eerder gelijk tegen Spanje en won met 0-2 van Engeland, in Wembley. Hun mindere kracht ligt in de verdediging en het opereren als team. De Chilenen geven er de voorkeur aan om aanvallend te spelen, al is niet zeker dat ze deze tactiek tegen oranje tijdens het WK 2014 ook hanteren.

Toppers: Arturo Vidal en Alexis Sanchez

Vidal kennen we als de vaste kracht en blikvanger bij de toekomstig landskampioen van Italië: Juventus. Deze vedette maakt onlangs nog een hattrick tegen Kopenhagen voor de Champions League (Van Persie is dus niet de enige) en zal het Oranje knap lastig maken tijdens het WK 2014. Sanchez is niet bepaald een mindere god. Deze vleugelspeler van Barcelona is een ware sterspeler en kan het de backs van Oranje heel erg moeilijk maken. Opgeblazen dus tijdens het WK 2014.

Feitjes Chili WK

  • Balans: één duel: één gelijk
  • Aantal WK-deelnames: acht
  • Beste prestatie: derde in 1962
  • Road to the World Cup: derde in Zuid-Amerikaanse kwalificatiecyclus

Wil je alles weten over de WK 2014 poules? Bekijk dan onze WK 2014 poules pagina.

Share

Wellicht bent u ook geïnteresseerd in deze pagina:

 
Comments

No comments yet.